Si mund te bashkohen dy database ACCESS-i me strukture te njejte?

SkErDi

Primus registratum
Si mund te bashkohen dy database ACCESS-i me strukture te njejte?

Mund te me thote ndonje nga ju qe merret me Database se si mund te bashkohen dy database ACCESS-i me strukture te njejte? Si mund te nxjerr nje extract nga njeri database qe tja shtoj ne Append database-it tjeter ?

BISOU

Primus registratum
Re: Si mund te bashkohen dy database ACCESS-i me strukture te njejte?

WAH,... PO PYET GENTIN MO
:goofy:

109UV

Primus registratum

te dhenat permbahen ne tabela prandaj ajo qe ke nevoje te besh ti eshte te marresh te dhenat nga secila tabele e nje databaze dhe ti fusesh ne tablen reciproke ne databazen tjeter. ACCESS te jep mundesine te importosh te dhena nga nje databaze apo skedar. Shko tek TOOLS (me duket) dhe kerko per import/export.

ladio

Primus registratum

Ti a do qe me marre vetem "tables" qe deshiron nga nje database dhe ti vendosesh tek tjetra apo deshiron qe te dhenata e tabelave ne nje database ti shtosh (append) tek tabelat e database tjeter. Ne SQL Server 2000 ka shume opsione, megjithese ne Access nje menyre eshte ajo qe permendi 109UV megjithese me sa di une ajo transferon tabelat... Sidoqofte ne qofte se ajo nuk punon thjesht mund te shkruash nje 5 rreshta ASP script per ti transferuar te dhenat (menyre shume e thjesht).

Cheers,
mySteRioUs

SkErDi

Primus registratum

mySteRioUs : thnx /pf/images/graemlins/smile.gif

Bisou : e pyeta /pf/images/graemlins/wink.gif

SkErDi

Primus registratum

by the way ... a s'me thua mySteRioUs ku e kam pare une kete shprehjen tende? jo per gje por e kam pas perdorur edhe une tek mIRC tek "Full Name", ose me mire tek mesazhi qe del ne fund te nickut dhe IP-se kur ben Whois /pf/images/graemlins/smile.gif

ladio

Primus registratum

ooiiiiiii BISOU me paska kopjuar nick edhe e ka vene aty posht icon /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

SkErDi,
nga ta di une se ku e ke pare ti ate shprehjen qe kam vene une tek firma /pf/images/graemlins/laugh.gif ... ma thuaj ti /pf/images/graemlins/smile.gif

Une e kam lexuar diku... nuk e mbaj mend me thene te drejten..

cheers

BISOU

Primus registratum

hi, po mire pse kapeni ju me keto kopjime une misterioze jam ne menyren time dhe Skeja e di kete gje dhe prape nuk thote gje...
por jam edhe shume nice jo per ti bere kompliment vetes...... (apo jo Skeje???)
dhe te jem e sinqerte nuk jam shume kopetente per database!!!!!! Sorry
xoxoxoxoxox
I'm a artcy partsy kind of girl :goofy:

ladio

Primus registratum

BISOU,

mos u merzit ti mi lal se e thash thjesht per shaka /pf/images/graemlins/wink.gif plus qe as nuk e ve ne dyshim qe je nice girl /pf/images/graemlins/smile.gif

wish you all the best

cheers :wave:
mySteRioUs

la_morte

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga SkErDi:
[qb] by the way ... a s'me thua mySteRioUs ku e kam pare une kete shprehjen tende? jo per gje por e kam pas perdorur edhe une tek mIRC tek "Full Name", ose me mire tek mesazhi qe del ne fund te nickut dhe IP-se kur ben Whois /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ndoshta kete shprehje e ke degjuar tek kenga e grupit rave Scoooooooooooooter.