Si mund ta instaloj Windows 98 ??

kapedani

Primus registratum
Si mund ta instaloj Windows 98 ??

Ne kompjuter kam versionin "Windows XP" dua qe te instaloj gjithashtu edhe "Windows 98" ne menyre qe ti kem qe te dy.Si duhet te veproj per ta instaluar Windows 98-ten sepse kur dua ta bej kete gje pasi kam futur CD,optioni install nuk funksionon.

xhaxhi_eli

Primus registratum
Re: Si mund ta instaloj Windows 98 ??

Mjafton ta besh Boot nga CD i Win 98, po do kesh probleme ndoshta qe ne instalim, ku do te thoje qe ke version me te avancuar te Windowsit.
Ishalla ke te pakten dy particione harddisk .. ku te njeri te mbash Xp te tjetri 98, pasi te dy bashke, ne te njejtin particion do te te japin vetem probleme.

Kordelja

Valoris scriptorum

Xhaxhi Eli, une kam isntaluar gabimisht 2 Windows XP ne te njejtin particion pa e kuptuar, pata probleme me instalimin e te parit dhe keshtu m'u desh ta bej disa here dhe keshtu pa kuptuar duke menduar gjithnje qe po riparoja ate te parin, kisha instaluar dhe nje te dyte :rolleyes: .A di gje se si mund ta cinstaloj ate te dytin qe s'me duhet :confused: Mos me thuaj qe s'behet /pf/images/graemlins/frown.gif

Ose me thuaj c'duhet te bej qe te shpetoj nga perzgjedhja qe duhet t'i bej atij realit ne Dos sa here ndez PC :confused: /pf/images/graemlins/frown.gif

xhaxhi_eli

Primus registratum

Per ta c'instaluar Windowsi nuk ka uninstall /pf/images/graemlins/smile.gif
E vetmja rruge eshte format c: /pf/images/graemlins/smile.gif ... te pakten une kte praktikoj. Mbase ka ndonje rruge tjeter po une s'njof.
Nderkohe per te hequr ate gjene e besdisshme ne cdo ndezje mjafton te modifikosh boot.ini
Tani ti do me pyesish ca duhet te bej /pf/images/graemlins/smile.gif . Une te kap ne MSN /pf/images/graemlins/tongue.gif se me duhesh per ca info .. qe te te them ca te besh /pf/images/graemlins/smile.gif

Faust

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] Mjafton ta besh Boot nga CD i Win 98, po do kesh probleme ndoshta qe ne instalim, ku do te thoje qe ke version me te avancuar te Windowsit.
Ishalla ke te pakten dy particione harddisk .. ku te njeri te mbash Xp te tjetri 98, pasi te dy bashke, ne te njejtin particion do te te japin vetem probleme. [/qb]
MMMMMMMM
Ndoshta gabohem por me duket se win98 perdor fat16. Nese perdor fat 32 mund te mbijetoje me winxp por kjo vetem nese ke formatuar harddiskun me fat32 ne instalimin e winxp.Perndryshe format c.
Dhe me kete rast i ben dhe nje ndarje te hd ne dy pjese.
Por kujdes... Me mire eshte qe kur te besh instalimin e winxp ta besh duke formatuar hd ne fat32. Keshtu nuk do kesh probleme per konsultimin e fileve te win98 nga winxp.

xhaxhi_eli

Primus registratum

Win98 me fat32 punon /pf/images/graemlins/smile.gif Fat16 eshte vetem per Hdd me dimensione me pak se 1024 cilindra

Tetovari

Primus registratum

Tungjat!
Unë dotë preferoja që pikë së pari instalo win 98
e pasatj winXP pro
Kjo quhet MULTI BOOT

për atë shkak se mund të kesh problem nëse instalon winxp para win98