Si funksion sistemi i trenave ne Itali

Turing

Primus registratum
Si funksion sistemi i trenave ne Itali

Javen tjeter do shkoj ne Itali dhe nuk e di sesi funksion sistemi i trenave aty. Faqja

http://www.fs-on-line.com/home/it/index.html

ne Internet e hekudhurave shteterore italiane eshte e padeshifrueshme.Pyetjet e mia jane keto.

1)Ne faqen e tyre ne internet pasi zgjedh drejtimin te nxjerrin nje liste ofertash dhe kur klikon djathtas per te pare cmimin duhet te zgjedhesh midis 8 tarifash qe une si kuptoj fare.

A ka ndonje qe mund te me ndihmoje te me thote se cilen duhet te zgjedhe une si < 25 vjec dhe student.

2)Pyetja e dyte eshte:pasi e pret bileten a ke drejte te udhetosh me ate bilete me cfare do lloj treni?

Nese ndonje ka mundesi te me pergjigjet do e falenderoja jashtmase.

edda

Primus registratum
Re: Si funksion sistemi i trenave ne Itali

1) duhet te marresh intera dhe klasin e zgjedh vete 1 ose 2 (te intereson 2)
2) jo, per te marre pendolinon, qe e ben me shpejt dhe eshte me i rehatshem duhet te paguash me shume

Sidoqofte mos e merr me kaq frike se ne rruge s'ke per te ngel, pyet tek bileteria ose shqiptaret qe do shofesh ne stacion (ne te gjithe stacionet e medhaja gjen shqiptare) po pate dyshime per trenin apo binarin

udhetim te mbare

mostro

Putraku

trenat ne itali jane si shpirt....as edhe njoni se vret mendjen se kur niset heret a vone...e rendesishme eshte qe niset dhe te kenoq si ne sherbime si ne muhabet me njerezit qe mund te takoni rruges..... /pf/images/graemlins/laugh.gif buon viaggio /pf/images/graemlins/laugh.gif

Turing

Primus registratum

Problemi eshte qe ne kemi ndermend te bredhim dhe nuk po ia arrijme qe kuptojme se si funksionon systemi i tyre i réservimit on-line ne ate faqen e internetit me siper.

Une shkoj deri ne ate pike sa kam zgjedhur diten oren dhe trenin dhe nqs dua te shikoj se sa kushton bileta
te kerkojne te zgjedhesh nje tarife (ka tete mundesi) dhe une zgjodha giovani(ragazzi) dhe psh me tha qe nga Milano-Pisa me kushtonte 17 Euro vetem vajtje. Dhe nuk e di por me duket pak ...

Prandaja dhe ju pyeta nqs e keni perdorur sherbimin e rezervimit on-line te biletave te hekudhurave italiane per te me shpjeguar cinin nga ato opsionet me duhet te zgjedh.

bimba81

Primus registratum

ej po nqs ke bere per te rinj duhet te kesh nje karte qe e paguan cdo vit po nuk e pate ate te kushton me shume.ej me thuaj mua nga do shkosh dhe ku do shkosh se ta gjej une cmimin po deshe dergoje me pm.

bimba81

Primus registratum

ej shkova mire dhe e pashe sistemin duhet te marresh opsionin e pare tariffa intera.edhe 17 euro nuk eshte dhe aq pak

mostro

Putraku

caffe,hamburger,tramezzini,biskoti,acqua naturale,
/pf/images/graemlins/laugh.gif

tirana

Primus registratum

Nisu pa bo shum plane se ne Itali sa me pak planifikon aq me mire te del udhetimi se me i llogarit te gjitha duhet me pat punu administrator i noi multinacionale.... do shume kohe dhe aftesi te çuditshme organizative /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gjithsesi, ai site aty siper ........ trenitalia.com ti defto te gjitha.

Elian

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Problemi eshte qe ne kemi ndermend te bredhim dhe nuk po ia arrijme qe kuptojme se si funksionon systemi i tyre i réservimit on-line ne ate faqen e internetit me siper.

Une shkoj deri ne ate pike sa kam zgjedhur diten oren dhe trenin dhe nqs dua te shikoj se sa kushton bileta
te kerkojne te zgjedhesh nje tarife (ka tete mundesi) dhe une zgjodha giovani(ragazzi) dhe psh me tha qe nga Milano-Pisa me kushtonte 17 Euro vetem vajtje. Dhe nuk e di por me duket pak ...

Prandaja dhe ju pyeta nqs e keni perdorur sherbimin e rezervimit on-line te biletave te hekudhurave italiane per te me shpjeguar cinin nga ato opsionet me duhet te zgjedh. [/qb]
Nje Bilete per Milano - Pisa, te kapet rreth 13€uro nqs udheton me diretto (jane vetem dy trena githe diten), nja 17 €uro me intercity dhe me Eurostar se di ca te them po nja 25 kam pershtypjen shkon.
Biletat duhet ti marrish INTERA, dhe jo cdo bilete te ben per cdo tren.
Trenat ne itali jane te ndare ne tre grupe
1. Regionali (R), interregionali(IR), diretti(D), espressi (E).
2. Intercity (IC). Intercity Notte(ICN)
3. Eurostar (ES*) Eurostar Notte (sja maj mend simboliken)
Te paret kane tarifen me te ulet. Nuk bejne rruge shume te gjata.
Te dytet kane tarifa i cike me te larta, dhe bejne rruge te gjata.
Te tretet merri vetem kur je me urgjence se kushtojne dyfish, vecse jane i cike te shpejte
Biletat e njerit nuk bejne te tjetri.
Bileta perdoret per dymuaj ... po hype ne te njejten kategori treni, nqs nuk behet timbrimi i biletes.
Mos lodh veten te shpnzosh kot leke per blerje ON-Line se bileterite pervec stacioneve ku kalojne veten 2 trena regional gjithe diten, jane hapur nga ora 5 e mjesit deri ne ora 11 te darkes. Per orarin ne mes, ka makina ku mund te besh bileten vete

bimba81

Primus registratum

punon tek fs ti rrusho /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Trenat ne Itali vetem ne kohen e Atij kane punuar zhive... /pf/images/graemlins/wink.gif
Tek e fundit pak aventure mire na ben.

Elian

Primus registratum

Fillimisht postuar nga trendy81:
[qb] punon tek fs ti rrusho /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jo mi pjeshke, po bej shpesh Pisa-Milano

giulia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Elian:
[qb]
Fillimisht postuar nga trendy81:
[qb] punon tek fs ti rrusho /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Jo mi pjeshke, po bej shpesh Pisa-Milano [/qb]
Pse mer Elian vjen shpesh ne milano e as nuk na saluto /pf/images/graemlins/frown.gif

Sa per trenat sdi cte then sec jane ca verdi per studentet qe jane te lire por me mire po pate rruge te larget merr eurostar se ato te tjeret te luajne mensh

Diavolessa

Valoris scriptorum

Kam udhetuar rruge te gjate nja 12 ore me tren para nja 10 ditesh /pf/images/graemlins/wink.gif (Ah sikur te isha prap /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Ka disa oferta trenash keto kohe. Per rruget e gjata ne se iken me pre biletat mund te gjesh nje oferte qe kushton 20- 25 euro pra shume shume pak. Kete duhet ta besh nja nje jave para se te nisesh.

Une per vete Milano - Matera kam pagu 30 euro e s'isha vetem. Kurse kur u ktheva , qe ishte mbaru ajo oferta /pf/images/graemlins/frown.gif 100 euro :mad:

Kush ka ndermend noi udhetim te gjate shkoj e te pyes...

:wave: