Si behet instalimi dhe perkthimi i forumeve?

eli2

Primus registratum
Si behet instalimi dhe perkthimi i forumeve?

Kam marre nje forum,(phpBB), e kam instaluar por nuk di se si te beje perkthimin e fjaleve sqaruese qe jane ne anglisht.
P.sh. kur shkoj tek install.php dhe e hap me nje editor (Word Pad), nuk po gjej tekstet anglisht qe t'i perkthej ne shqip, ndersa kur install.php e hap me browser teksti del ne anglisht.
Si t'ia bej qe te bej perkthimin e forumit??
Pyetja tjeter eshte:
Forumi ne faqen e pare (pasi eshte instaluar) ka vetem nje seksion (Test1 e ka titulluar, ashtu siç eshte titulluar, p.sh ne kete forum seksioni "Informatika") dhe poshte tij ka vetem nje teme, p.sh "Programet dhe programuesit", gje tjeter nuk ka.
Tani si mundet, qe une t'i shtoj temat qe te behen me shume se 1 sic jane ketu.
P.sh "Faqet Shqiptare ne NET"
"Programet dhe programuesit"
"Lojra te ndryshme" etj.
D.mth. te cili fajl duhet te shkoj dhe cfare duhet te ndryshoje aty???
Pyetja e fundit eshte:
E zeme se une forumin e kam instaluar, ne kompjuterin tim, ku kam edhe serverin Apache, Mysql, paketen php, tani per ta publikuar ne nje faqe interneti si veprohet???
E Theksoj se hapesiren ne internet e blej...
Po, tek tek www.geocities.com eshte e mundur qe te publikohet forumi???
Me respekte...

oneo

Forumium praecox
Re: Si behet instalimi dhe perkthimi i forumeve?

Tek Geocities nuk mund te instalohet forum sepse nuk kane sql. perl e gjera te tjera. Nese do te blesh ne Geocities normale qe ka. Cdo forum style kur te jep mundesine te shkarkosh forum file nga siti te jep dhe nje test file per te pare se cfare suporton webspace qe ke ti.

Sa per ta instaluar nuk eshte dhe aq kollaj, une te keshilloj te hapesh file-t HOW-TO te atij forumi.

a-alket

Primus registratum

phpBB eshte edhe ne shqip. ka nje language file atje qe mund ta kopjosh.

eli2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb]phpBB eshte edhe ne shqip. ka nje language file atje qe mund ta kopjosh.[/qb]
Ku mund ta gjej ne shqip, te lutem sqarohu me shume...

eli2

Primus registratum

Faleminderit bscemscs!
Tani shume pyetje qe kisha m'u sqaruan shume mire.
Kisha edhe dicka te paqarte:
E zeme se une dua te blej hapesire per faqe interneti tek Albaniaonline.net, tani qe une te kem forumin ne internet cfare duhet t'u them atyre qe te me gjejne qe te funksionoje forumi??

DriniS

Ecejak

tek albaniaonline.net e para do te kushtoje qimet e kokes (nese ke ndonje mik aty, shpetove)
e dyta serveri i tyre ka lidhje te ngadalte me internetin ne krahasim me cfare mund te gjesh ne sherbimet amerikane
se treti do sugjeroja te shikoje neper internet cmimet per host dhe cfare suporti (php, sql etj) ofrojne bashke me hostin, dhe me pas bej krahasimet me albaniaonline. Kjo qe te kesh nje ide te qarte se si eshte tregu dhe qe te mos te ta fusin.