Shqiperija ka nevoje per Clirim!

ARTAN GJELI

Primus registratum
Shqiperija ka nevoje per Clirim!

Eshte me te vertete irrituese kur sheh dhe lexon shume per sa e sa levizje te ashtuquajtura qyetetare dhe qe "nuk kane te bejne fare me politiken"te bejne te mendosh se edhe vendi yne paska shume nevoje per tu cliruar nga ato forca te majta te djathta apo te qendres dhe anasjelltas,qe po e mbytin ate vend te vogel qe quhet Shqiperi ose Albania apo Albanistan.

A nuk cuditet kush kur sheh levizjet Nano-ik! Berisha-hajde! Hajdar-ku je!.?
Eh-ti o i shkret popull si nuk vure mend nje here. Dhe akuzon te hajt se nuk na duan apo nuk na perkrahin.
A nuk do te qe e udhe qe forcat aleate(e kam fjalen per Irakun) te ndermarrin sulme edhe kunder nesh se kemi nevoje edhe ne per ate qe amerikanet quajne Liberation(e kam fjalen jo vetem per Irakun por edhe per Shqiperine)?

Why George WWW.Bush does not order the invassion of Albania?--me cfare do lloj preteksi qe deshirone ai,vetem dhe vetem qe tna cliroje.

Oniro.uk

k_a1983

Primus registratum
Re: Shqiperija ka nevoje per Clirim!

Ato probleme politike qe egsistojne ne shqiperi nuk mund ti zhdukish me arme apo me okupacion.
Problemi tek shqiptaret eshte pamundesia e mendimit te logjikshem.
Keto probleme, qe quhen "probleme transicioni" nuk duhej te zgasnin aq gjate sa qe zgjasin tek shqiptaret. Popuje te tjere si slovenet, kroatet, polaket, rumunet etj etj. ate fare "faze transicioni" e kane mbaruar me vite me pare.
Ky lloj mentaliteti politik eshte akoma mbeturine e regjimit komunist, kombinuar me te ashtuquaturen "tradicionin shqiptar" dhe me politiken aktuale te tranzicionit.
Po ashtu vjen te permendet edhe nje "degjenerim" i shoqerise qe e mbeshtet kete proçes. Sepse populli vete duke thene se "nese politikanet kane te drejte te vrasin, te vjedhin e te abuzojne, atehere perse edhe jo populli te mos te kete te njejten te drejte?", tregon se ky mentalitet e ka kapur thelle ne rrenjat e saj shoqerine shqiptare.
Keshtu qe, ç'dua te them une eshte, qe nese hiqen nga politika nano, berisha, meta, lesi, etj etj., do te vijne nano berisha meta te tjere.
Duhet se pari te ndodhe nje ndryshim ne te menduaren logjike tek baza e nje shteti demokratik (fjalen e kam per popullin). Duhet populli te distancohet nga ajo politike qe po zhvillohet ne shqiperi, dhe deri sa populli politikanet e saj i konsideron si lidere, udheheqes etj etj, atehere nje ndryshim i tille (te cilin e kam permendur me larte) kurre nuk do ndodhe.
Keshtu qe ne perfundim mbetet vetem te them, qe as armet e as rezimi i atyre politikaneve aktual nuk do zgjidhte kete problem te shoqerise shqiptare.
Ti kete teme ndoshta nga nervoza, qe ke per politikanet e per politiken shqiptare dhe nga resignacioni e ke hapur kete teme.

OROSHI

Primus registratum
Re: Shqiperija ka nevoje per Clirim!

Oniro,ke ba shum mire qe e ke hap ket teme,por si gjithmone nga te gjitha diskutimet dhe debatet qe do bajme ,nuk ka per tu zgjidhur asigja,hala nuk ka dal nji force politike qe mund ti besonim qe do na qonte perpara,prandaj sillemi,pershtillemi dhe prap votojme po per te njejtet njerez te cilet jane njelloj te korruptuar si te paret,pra si fillim duhet te dale nje force politike e re dhe e besueshme.
eusa_angel.gif