Shqiperia te jete vetem te pasurit !

Hipocrati

Hipocrati
Duke degjuar zhurmen e perditshme per Kodin e Ri Rrugor , me beri pershtypje fakti se do te hiqeshin nga qarkullimi makinat e prodhuara para vitit 1995 sidhe makinat me GPL.
Me ndjeni , por kete strategji nuk e kam degjuar te zbatohet ne asnje vend te Evropes e as ne Azi po Afrike !
Bota e qyteteruar ka standarte qe duhet te permbushe nje makine qe te qarkulloje ndersa viti i prodhimit dhe lloji i karburantit nuk kane rendesi, madje ne disa qytete te medha te evropes lejohen vetem ato me gaz te lengshem (GPL)
Une kam nje te tille dhe sistemi i saj GPL (Landi Renzo) eshte prodhuar , stabdartizuar e licensuar ne Itali.
Keta ligjvenes injorante e idiote kane qellim t`ja veshtiresojne me keq jeten kujtdo qe nuk eshte i pasur , kujto qe nuk ka nje BMW, PORCH, MERCEDES.... Te kesh nje Fiat Punto, nje Peugeot 107 , nje W Polo per ligjvenesit tane duhesh kryqezuar ...!
Sistemet me gas ne automjete kane filluar te perdoren ne Europe qe ne vitin 1983 dhe qe ne ate kohe kane ardhur duke u rritur se tepermi ne perdorim .
Madje qeverite e ketyre vendeve i stimulopjne qytetaret drejt kesaj menyre alternative , duke ju rimbursuar cmimin e pajisjes dhe kete nuk e bejne kot!
Ato e dine shume mire se sistemet GPL jane ekonomike dhe EKOLOGJIKE !
Sisitemet GPL respektojne ambjentin, por edhe nuk rendojne shume ne xhepin e rrogetareve te shtetit!
Fjales se nje deputeti se neper garazhet tona makinat me GPL qenkan bomba levizese , dua ti shtoj se qindra serbatore benzine prej materiali plastik neper garazhet e pallateve tona a nuk qenkan me te rrezikshme se sa bombulat prej celiku te instaluara neper disa prej makinave qe jane ne qarkullijm ?
Po te shtosh ketu mijera bombula me GPL qe perdoren per gatim dhe per ngrohje ne cdo apartament cfare propozon ky deputet idiot e injorant ??
Keta deputete me ligjet qe po vendosin po mbeshtesin vetem te pasurit , ndersa gjithe te tjeret duhet te marrin arratine nga ky vend , qe me sa duket ska per tu bere kurre atdheu qe kemi dashur e qe po prisnim te rilindte...
Po me vjen ndermend presidenti i Frances qe ne vitin 2012 tentoi te rriste deri ne 75% taksat per te pasurit, dhe te pasurit e Frances menduan te linin Francen pasi i kishin mundesite.
Por te varferit e Shqiperise ku te arratisen !?
 

scadarsko

Locus omnem
Duke degjuar zhurmen e perditshme per Kodin e Ri Rrugor , me beri pershtypje fakti se do te hiqeshin nga qarkullimi makinat e prodhuara para vitit 1995 sidhe makinat me GPL.
Me ndjeni , por kete strategji nuk e kam degjuar te zbatohet ne asnje vend te Evropes e as ne Azi po Afrike !
Bota e qyteteruar ka standarte qe duhet te permbushe nje makine qe te qarkulloje ndersa viti i prodhimit dhe lloji i karburantit nuk kane rendesi, madje ne disa qytete te medha te evropes lejohen vetem ato me gaz te lengshem (GPL)
Une kam nje te tille dhe sistemi i saj GPL (Landi Renzo) eshte prodhuar , stabdartizuar e licensuar ne Itali.
Keta ligjvenes injorante e idiote kane qellim t`ja veshtiresojne me keq jeten kujtdo qe nuk eshte i pasur , kujto qe nuk ka nje BMW, PORCH, MERCEDES.... Te kesh nje Fiat Punto, nje Peugeot 107 , nje W Polo per ligjvenesit tane duhesh kryqezuar ...!
Sistemet me gas ne automjete kane filluar te perdoren ne Europe qe ne vitin 1983 dhe qe ne ate kohe kane ardhur duke u rritur se tepermi ne perdorim .
Madje qeverite e ketyre vendeve i stimulopjne qytetaret drejt kesaj menyre alternative , duke ju rimbursuar cmimin e pajisjes dhe kete nuk e bejne kot!
Ato e dine shume mire se sistemet GPL jane ekonomike dhe EKOLOGJIKE !
Sisitemet GPL respektojne ambjentin, por edhe nuk rendojne shume ne xhepin e rrogetareve te shtetit!
Fjales se nje deputeti se neper garazhet tona makinat me GPL qenkan bomba levizese , dua ti shtoj se qindra serbatore benzine prej materiali plastik neper garazhet e pallateve tona a nuk qenkan me te rrezikshme se sa bombulat prej celiku te instaluara neper disa prej makinave qe jane ne qarkullijm ?
Po te shtosh ketu mijera bombula me GPL qe perdoren per gatim dhe per ngrohje ne cdo apartament cfare propozon ky deputet idiot e injorant ??
Keta deputete me ligjet qe po vendosin po mbeshtesin vetem te pasurit , ndersa gjithe te tjeret duhet te marrin arratine nga ky vend , qe me sa duket ska per tu bere kurre atdheu qe kemi dashur e qe po prisnim te rilindte...
Po me vjen ndermend presidenti i Frances qe ne vitin 2012 tentoi te rriste deri ne 75% taksat per te pasurit, dhe te pasurit e Frances menduan te linin Francen pasi i kishin mundesite.
Por te varferit e Shqiperise ku te arratisen !?
KETU NE BELGJIKE NDALOHEN RREPTESISHT PARKIMI I AUTOMJETEVE QE DJEGIN LPG,si ne parkig pallatesh,ashtu brenda dhe ne qytet!
Dhe thuajse jane ne minimum ne qarkullim keto mjete sepse impjantet e makianve te reja sikur nuk ju pershtaten...ishte kohe tjeter kur ne shqiperi nuk kishte automjete,deh nuk perdorej gaz.LPG ,eshte shume i rrezikshem n rradhe te pare dhe mire j abejn q eta ndalojne kete praktike perdorimi te gjere.Bombulat gjithashtu duhen minimizuar,dhe shpresuar nje dite me gazsjellesin nga azerbajxhani dhe shqiperia,te instalohe tme sisteme perendimore gaz publik,sic kam ne perdorim ne banesen time,nuk ka ere nuk ka rrezik cdo gje extra.Ndersa bombulat vetem krijojn viktima,harrove familjen shqiptare qe u zhduken krejt nga shperthimi i vjetshem ne Italie?
 

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Duke degjuar zhurmen e perditshme per Kodin e Ri Rrugor , me beri pershtypje fakti se do te hiqeshin nga qarkullimi makinat e prodhuara para vitit 1995 sidhe makinat me GPL.
Me ndjeni , por kete strategji nuk e kam degjuar te zbatohet ne asnje vend te Evropes e as ne Azi po Afrike !
Bota e qyteteruar ka standarte qe duhet te permbushe nje makine qe te qarkulloje ndersa viti i prodhimit dhe lloji i karburantit nuk kane rendesi, madje ne disa qytete te medha te evropes lejohen vetem ato me gaz te lengshem (GPL)
Une kam nje te tille dhe sistemi i saj GPL (Landi Renzo) eshte prodhuar , stabdartizuar e licensuar ne Itali.
Keta ligjvenes injorante e idiote kane qellim t`ja veshtiresojne me keq jeten kujtdo qe nuk eshte i pasur , kujto qe nuk ka nje BMW, PORCH, MERCEDES.... Te kesh nje Fiat Punto, nje Peugeot 107 , nje W Polo per ligjvenesit tane duhesh kryqezuar ...!
Sistemet me gas ne automjete kane filluar te perdoren ne Europe qe ne vitin 1983 dhe qe ne ate kohe kane ardhur duke u rritur se tepermi ne perdorim .
Madje qeverite e ketyre vendeve i stimulopjne qytetaret drejt kesaj menyre alternative , duke ju rimbursuar cmimin e pajisjes dhe kete nuk e bejne kot!
Ato e dine shume mire se sistemet GPL jane ekonomike dhe EKOLOGJIKE !
Sisitemet GPL respektojne ambjentin, por edhe nuk rendojne shume ne xhepin e rrogetareve te shtetit!
Fjales se nje deputeti se neper garazhet tona makinat me GPL qenkan bomba levizese , dua ti shtoj se qindra serbatore benzine prej materiali plastik neper garazhet e pallateve tona a nuk qenkan me te rrezikshme se sa bombulat prej celiku te instaluara neper disa prej makinave qe jane ne qarkullijm ?
Po te shtosh ketu mijera bombula me GPL qe perdoren per gatim dhe per ngrohje ne cdo apartament cfare propozon ky deputet idiot e injorant ??
Keta deputete me ligjet qe po vendosin po mbeshtesin vetem te pasurit , ndersa gjithe te tjeret duhet te marrin arratine nga ky vend , qe me sa duket ska per tu bere kurre atdheu qe kemi dashur e qe po prisnim te rilindte...
Po me vjen ndermend presidenti i Frances qe ne vitin 2012 tentoi te rriste deri ne 75% taksat per te pasurit, dhe te pasurit e Frances menduan te linin Francen pasi i kishin mundesite.
Por te varferit e Shqiperise ku te arratisen !?
Shume mire kane bere.Iniciativ qe shpresoj te funksionoj ne maksimum.Dihet si kalohet kolaudimi ne Shqiperi.Del tymi nga marmita e makines me keq sesa oxhaqet e azotikut ne Fier.
Persa u perket atyre me gpl jam paksa kontradiktor por me duhet ta pranoj edhe ate.Ketu ne itali funsionon si tha me lart scadarsko. Impiantet e gpl te montuar ne shqiperi spo them te gjitha por shumica skane asnje element sigurie.Jjo me larg por para 3 vitesh ne Vlore shpertheu nje mercedes me targa te fierit se ishte me impiant gpl te vendosur ne shqiperi edhe ishte parkuar ne diell,Per fat te mire nuk pati viktima.
Perdoren ne Europ vertet me gpl e me gas metan por kane shume elemente sigurie sistemi edhe cdo 2 vjet kryhet revizioni e kolaudimi i krejt impiantit perfshi ketu edhe bombolat.
 

scadarsko

Locus omnem
Pervec LPG-se,te ndalohet dhe abuzimi i perdoruesve te mazutit ne sarboratoret e automjeteve,ky eshte shkaku ku ne shqiperi cdo makine djeg keq dhe tymos gjithe qytetin...dmth nuk blejme nafte ne karburante ,por mazut cilsor,ne perendim ky mazut perdoret per kaldaja ngrohje ne shtepija ,e ketej ne autostrade te ndalon DOGANA dhe te ben matje ne karburator ,mjere ai qe i del negativ....
 
Top