Shkrimet e Albforumit kopjohen serish nga gazetat

Santiago

Primus registratum
Re: Shkrimet e Albforumit kopjohen serish nga gaze

Nderrmarrjet familiare kane qene tipike deri ne vitet 98-99. tani ka shume biznese te organizuara mire te cilat kane kohe qe e kane kuptuar qe biznesi dhe familja nuk duhet domosdoshmerisht te jene te bashkuara.
Me e mira do te ishte qe perpektiva te shihej ne Shqiperi. Dikush qe eshte jashte e ka me te veshtire te gjeje veten shpejt ne Shqiperi dhe shpesh per kete ia hedhin fajin vendit. Veshtiresia e gjetjes se vetes ne Shqiperi apo jashte saj nuk eshte standarte por e ndryshme per individe te ndryshem. Ka qe e kane te veshtire te rigjejne veten, ka qe e kane te pamundur ka dhe nga ata qe vijne dhe shume shpejt zoen pozicione te mire ne treg.

capuni

Primus registratum

Pajtohem me Santiagon. Isha ne Shqiperi veren e kaluar, dhe u shokova nga zhvillimi industrial (kisha rreth 8 vjet pa shkuar). Vura re qe Shqiperia ka prespektiva plot. Arsyeja kryesore pse nuk kthehem ne Shqiperi tani per tani eshte sepse e kam me te lehte te paguaj borxhet e shkolles me rrogat ketu sesa me ato atje.

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Me e mira do te ishte qe perpektiva te shihej ne Shqiperi. Dikush qe eshte jashte e ka me te veshtire te gjeje veten shpejt ne Shqiperi dhe shpesh per kete ia hedhin fajin vendit. Veshtiresia e gjetjes se vetes ne Shqiperi apo jashte saj nuk eshte standarte por e ndryshme per individe te ndryshem. Ka qe e kane te veshtire te rigjejne veten, ka qe e kane te pamundur ka dhe nga ata qe vijne dhe shume shpejt zoen pozicione te mire ne treg.

[/ QUOTE ]

po ta shpjegoj kete "nxirjen e vendit" sepse pashe qe nuk po e kap "te verteten" e saj e te duket shtremberim i emigranteve shqiptare.

ti je kuader ne shqiperi, nuk e problem te shetisesh jashte, fiton nje rroge te gezueshme atje. etj, etj. shumica e shqiptareve qe shkruajne ketu jane si ty, ose me mire akoma, femije MILIONERESH qe nuk u dridhet syri nga asgje.

ndersa une jam nje emigrant i papune, deshperimi me shpuri ne boten e huaj, ne te cilen ndodhem akoma pa pune (ngaqe nuk kam asnje zanat), jetoj me asistence, e megjithate arrijme TE KOMUNIKOJME bashke nepermjet netit, ngaqe bota e huaj mi ka krijuar kushtet edhe mua te papunit te kem nje kompjuter e nje abonim interneti.

tashti sikur ne te dy, te ndodheshim ne shqiperi, nuk do ta kishim lal MUNDESINE te komunikonim ose te rrinim bashke, une si i papune e ti si kuader, a kupton ?
nuk do te kisha asnje shans po te jetoja ne shqiperi, te kisha nje kompjuter e nje lidhje interneti. babai im eshte kuader i vjeter, ishdrejtor, sot pensionist, e NUK E KA, si do ta kisha une.

a e kupton sa larg eshte bota, sa teper me jep, sa afer me afron me ty, ajken e shqiperise.

e ti thua qe une (ose shoket e mi) nxijme realitetin. ndersa mua me duket qe realistet jemi ne, ndersa ju optimistet, qe ngaqe arritet ju kujtoni se mund te arrijne te gjithe.

po si ? sikur te dija nuk do kisha IK !

^^MIA^^

Forumium maestatis

Shume e vertete ato qe ka shkruar Santiago ne te dyja shkrimet me lart.Ne qe jemi ne Shqiperi e perjetojme ashtu sic eshte realisht e verteta.
Zog ti ke shkruajtur per rrethin familjar ne biznes dhe jo per realitetin ,varferine,papunesine,gjendjen ekonomike etj,nuk e harrojme qe jemi ne tranzicion por jo ashtu sic ke shkruajtur ti per "familjet,miqte,etj".

zog

Primus registratum

Shume e vertete ato qe ka shkruar Santiago ne te dyja shkrimet me lart.Ne qe jemi ne Shqiperi e perjetojme ashtu sic eshte realisht e verteta.
Zog ti ke shkruajtur per rrethin familjar ne biznes dhe jo per realitetin ,varferine,papunesine,gjendjen ekonomike etj,nuk e harrojme qe jemi ne tranzicion por jo ashtu sic ke shkruajtur ti per "familjet,miqte,etj".

[/ QUOTE ]

ti duhet ta kesh babin, m'duket, milioner /pf/images/graemlins/laugh.gif

Santiago

Primus registratum

O Zog mos i shiko gjerat bardh e zi. NUk eshte nevoja me pas prindin kuader per te bere prokopi ne Shqiperi. Une psh. nuk e kam pas kuader dhe as nuk jam kuader shteti qe merr nje rroge dhe dy rruge jashte. Kam qene ne Europe qe ne 1991 shume heret per moshen qe kisha, por me thene te drejten qe atehere kam kuptuar nje pjese te gjerave per te cilen jam i bindur tani.
Te kuptoj se sa e veshtire eshte jashte sidomos kur je papune por kjo duhet te jete nje arsye me shume per te pare me drejt ate qe mund te ofroje Shqiperia. Kuptoj edhe qe per dike qe mund te kete vite qe eshte larguar, realiteti shqiptar te duket me i eger se sa eshte ne te vertete.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Jo Zog,por edhe pse jam ne shkolle ,ne Shqiperi une punoj part time.Ja pra erdhi koha qe te bejme dhe pune dhe shkolle ne baze te zotesise qe ka cdokush.Mbase kam kapur fatin prej flokesh dhe e kam vene ne rruge te drejte /pf/images/graemlins/laugh.gif

Babin e kam ne "pension" tani,po dhe kur ka qene ne pune nuk eshte se i ecte shume fjala: njeri i ndershem hesapi ,snjef miq per interes /pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

O Zog mos i shiko gjerat bardh e zi. NUk eshte nevoja me pas prindin kuader per te bere prokopi ne Shqiperi. Une psh. nuk e kam pas kuader dhe as nuk jam kuader shteti qe merr nje rroge dhe dy rruge jashte. Kam qene ne Europe qe ne 1991 shume heret per moshen qe kisha, por me thene te drejten qe atehere kam kuptuar nje pjese te gjerave per te cilen jam i bindur tani.
Te kuptoj se sa e veshtire eshte jashte sidomos kur je papune por kjo duhet te jete nje arsye me shume per te pare me drejt ate qe mund te ofroje Shqiperia. Kuptoj edhe qe per dike qe mund te kete vite qe eshte larguar, realiteti shqiptar te duket me i eger se sa eshte ne te vertete.

[/ QUOTE ]

kur thash jam pa pune, vetem se i dhashe vetes nje rol te tille, per te shpjeguar me qarte subjektin, "nxirjen e realitetit" shqiptar prej emigranteve.

si dhe me ju thone te verteten, ne bote eshte me lehte me ça se ne shqiperi, per çfaredolloj zanati. bile kur e ke nje te tille, akoma me lehte.

Odea

Primus registratum

Sikur dolem icik jashte teme apo jo?

Mgjth, bashkohem me te dyja palet dhe duhet ta kuptoni qe, qe te gjithe ju flisni me biases (te me falni por se mbaj mend ne shqip) dhe keni te drejte pjeserisht por jo plotesisht. Mgjth, gjendja sot ne Shqiperi mendoj se eshte e atille sa veprime te ketilla si vjedhje mendimesh behen dhe edhe pse njerez me nivel si ata qe mund te frekuentojne ketu e marrin vesh, prape se prape atje nuk behet gje pasi mua me duket se ngaqe jane mesu me kete gje, nuk iu bie me gje ne sy dhe keshtu qe i lene gabimet te iu parakalojne si gara makinash. Nuk them qe nuk eshte faji i hajduteve te shkrimeve, por mendoj se eshte edhe faji i atyre qe e injorojne dhe me mendimin qe smund te behet asgje, lejne gjera qe nga te vogla te behen te medhaja.

Gjithesesi, sic e kishit thene me perpara, ku di une se cfare ndodh atje. Une jam thjesht nje emigrante tjeter qe prej vitesh nuk e di se si eshte tamam situata atje por vetem gjykon nga ato qe degjon apo shikon.

S

Scorpion

Guest

Ik Zog, se po vjen ndonjeri dhe te kopjon ty e na del ne faqe te pare te "Panorama" /pf/images/graemlins/laugh.gif

THUG-LIFE

Primus registratum

/me Qesh me lot /pf/images/graemlins/smile.gif
kush di te me thote sa vjet zgjat tranzicioni dhe pastaj hajde flasim per economi se me duket po ja fusni kot /pf/images/graemlins/wink.gif
zog jam me ty ne ato qe the /pf/images/graemlins/smile.gif

Santiago

Primus registratum

Tranzicioni...????
Thuaj nje here cfare do te thuash me fjalen "Tranzicion" te kuptosh pastaj se sa zgjat????