Sallatë me karkaleca deti

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
dd1e8498a39506f6195a1b13efc7908c.jpg



Karkalecat e detit në këtë recetë nuk janë të gatuara me ngrohje por me acid të lëngut të limonit. Sigurohuni se karkalecat jenë super të freskët.

Përbërësit

  • 3 grushta karkaleca të vegjël, të freskët, të gjalë
  • lëng nga tre limona dhe copto ½ e limonit në tërësi
  • 1 spec të kuq i djegëst, pa fara dhe i prerë
  • ½ lakër të bardhë të copëtuar mirë
  • vaj ulliri ekstra virgjin
  • majdonoz i freskët
Metoda e gatimit

Vendosi karkalecët e deti në një enë të cekët. i shtrydh 2 limona, e shpërndan paksa që lëngu i limonit ta përfshijë të tërë masën, pastaj leji të marinohen për 15-20 minuta pasi që të bëhen ngjyrë pembe që të gjitha. Largoje lëngun.

2b97a6ec9f0b73c216b4033f50d1e194.jpg


Përzije specin e djegëst me lakërën, shtoje ½ e limonit te prerë, pastaj shtoji edhe karkalecat e detit të marinuar, një stërpikje me vaj ulliri dhe lëngun e limonit të mbetur. Përziji butësisht të gjitha se bashku me majdanozin. Mund t'i shtoni kripë dhe piper të zi dhe ta servoni në pjatat e juaja.
 
Top