BeRaTsi_MiZeRje
Aktivist i AlbForumi

Karkalecat e detit në këtë recetë nuk janë të gatuara me ngrohje por me acid të lëngut të limonit. Sigurohuni se karkalecat jenë super të freskët.
Përbërësit
- 3 grushta karkaleca të vegjël, të freskët, të gjalë
- lëng nga tre limona dhe copto ½ e limonit në tërësi
- 1 spec të kuq i djegëst, pa fara dhe i prerë
- ½ lakër të bardhë të copëtuar mirë
- vaj ulliri ekstra virgjin
- majdonoz i freskët
Vendosi karkalecët e deti në një enë të cekët. i shtrydh 2 limona, e shpërndan paksa që lëngu i limonit ta përfshijë të tërë masën, pastaj leji të marinohen për 15-20 minuta pasi që të bëhen ngjyrë pembe që të gjitha. Largoje lëngun.

Përzije specin e djegëst me lakërën, shtoje ½ e limonit te prerë, pastaj shtoji edhe karkalecat e detit të marinuar, një stërpikje me vaj ulliri dhe lëngun e limonit të mbetur. Përziji butësisht të gjitha se bashku me majdanozin. Mund t'i shtoni kripë dhe piper të zi dhe ta servoni në pjatat e juaja.