Sa shqiptare keni mbetur?

alinos

Forumium maestatis
Sa shqiptare keni mbetur?

Gjithe keto vite brenda dhe jashte Shqiperise, si edhe leximesh ne AF, kam vene re se shqiptaret reagojne ndryshe ndaj shoqerise pritese, kur tashme punojne dhe jetojne.

Pyetja ime per secilin nga ju qe jeni jashte eshte: sa shqiptare keni mbetur dhe sa te huaj: greke/italiane/franceze/angleze/amerikane/etj jeni bere?
/pf/images/graemlins/booki.gif

true confidental

Forumium maestatis
Re: Sa shqiptare keni mbetur?

Me kalimin e kohes e gjen veten dhe njerezit ( te huajt)qe te rrethojne aq similiar, ashtu sic gjen edhe hendeqe ndryshimesh qe kan per te mbetur te tilla...,
me mua ka ndodh qe me kalimin e viteve skam me asnji lloj problemi te pranoj multikulturalizmin apo diversitetin racial qe na ben kaq te ndryshem, ashtu sic nuk e kam problem te flas dhe te ve ne dukje ato qe ne i kemi te vecanta si shqiptare dhe e vecanta ngjall gjithmone kuriozitet ...por kur e provon ne nje shoqeri me aq shume nacionalitete si Canada, dashur pa padashur e gjen veten shume te ngjashem me italianet , greket etc etc popujt e tjere europiane sepse hendeqet me racat e tjera dhe zakonet e tyre jane kolosale dhe vertet bien me shume ne sy ..keshtu qe te qenit shqiptar kategorizohet me pergjithshem ....
Lol, edhe kur se dallon dot sa shqiptar ke mbetur, mund te ta thon pershtypjet e njerezve kur shkon ne shqiperi ... /pf/images/graemlins/angel.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

As shqiptar e as kanadez. Thjesht unë.
Shumë gjëra kanë ndryshuar si në mentalitet, botëkuptim ashtu edhe në sjellje por, kanadez nuk mund të bëhem kurrë.

MLK

Primus registratum

Shume dashke me dit ti goce! e Shik-ut je ti a /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

A po A

kot po pys o lla, sa me dit ça ju kalon nga menja patrioteve te mi,
ja psh ty ta di shm mire se ça te kalon ne koke, ndaj edhe nuk po te pys /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shumë gjëra kanë ndryshuar si në mentalitet, botëkuptim ashtu edhe në sjellje por, kanadez nuk mund të bëhem kurrë.

[/ QUOTE ]

100/100 si Kondra vetem se Kanada po e nderroj me France. Dhe AS me EDHE... dmth Edhe shqiptare edhe franceze...

Dolores

Primus registratum

Ngelemi te njejtit Shqiptar qe jemi nga momenti qe e leme Shqiperine...nuk evolojme ...apo ndryshojme si Shqiptar fare ( po pesoj nji deja vu se ku kam shkruar te njejten gje per nji teme te ngjashme /pf/images/graemlins/laugh.gif)biles ndonjehere cuditem kur kthehem se shume tradita apo zakone jan moderuar apo modifikuar per tu pershtatur kohes, kurse une i mbaj mend ashtu te varfra edhe te thjeshta ....S behemi kurre dot te huaj ...por i pershtatemi dheut te huaj,fillimisht nga halli edhe pastaj per te mbrojtur ate qe ndertojme me djerse e halle.

Guest

[/ QUOTE ]

100/100 si Kondra vetem se Kanada po e nderroj me France. Dhe AS me EDHE... dmth Edhe shqiptare edhe franceze...

[/ QUOTE ]

100/100 si Kondra &amp; Dali /pf/images/graemlins/laugh.gif
por po e nderroj nga Kanada/France ne Gjermani...dmth edhe shqiptare edhe Gjermane.

* Sa mire kur i gjen pergjigjet e gatshme /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Bej seleksionim t'rrept t'gjerave qe m'interesojn ... i kam ber nje TABULA RASA nga themelet per tu ndertuar si "person" , jo si komunitet/shtet/kategori pulash etj etj. (N'lidhje me shkrimet e gatshme /pf/images/graemlins/smile.gif )

S'mka hik akoma zakoni, si SHUM te tjera tipike, kur duhet t'çohesh nkom kur takon nje mashkull : i vetmi shtet,pothuajse,qe e ka ket. Gjith bota mashkullore çohet kur vje femra . Popull i mrapt! /pf/images/graemlins/laugh.gif

100% Shqipe /pf/images/graemlins/angel.gif.

alinos

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

po as shqiptar s'je me apo jo?

pinkparadise

Forumium maestatis

ndoshta ne te kunderten e para folseve do thoja edhe ashtu edhe keshtu /pf/images/graemlins/laugh.gif

ka ca gjera ke un qe sikur 100vjet te jetoj ne shtete te tjera, nuk kan per te ndryshuar kurr.
Dhe ka disa gjera te tjerat qe ndryshuan diten qe un vura kemben ketu.
si e ndjej veten???
ne france si shqiptare
dhe ne shqiperi si franceze...
sepse pikerisht 2kulturat te bashkuara me ben te jem si jam, te mendoj si mendoj, te dua si dua, dhe te jetoj si jetoj.

hawk

Primus registratum

Kjo tregon se grate tona jane baza e shqiptarizmit.
Normale.
A ju kujtohen grate ilire neper librat e historise me lekuren e bardhe e te lemuar,te depiluara,floket e gjate...etj,nuk po ulem me poshte, por at shkembin 50 kg ne maje te kokes gati per t'ja hedhur armikut,nuk e leshonin /pf/images/graemlins/mad.gif.
Kjo tregon se tradita vazhdon. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Femrat jane me nacionaliste. /pf/images/graemlins/laugh.gif

jak

Primus registratum

edhe 100 vjet te jetosh jasht ,perseri shqiptar do mbeteni,nese jini larguar te medhenje.Qe nga surrati dallohemi qe jemi shqiptar,torturoheni gurmazin dhe gjuhen ,theksi gjithmon ka per tju tradhetuar,leri mo pastaj ato karakteristikat e vecanta,levizja e mollaqeve dredhja e zinxhirit,e pellitura ne opera (folja me ze te lart).
Doni me?

Kisha nje shoqe qe skish par shqiptar e sy pervec meje.Pasi pa dhe 2 te tjere ,kur shkembenin ndonje "c'kemi shqipe",i njifte shqiptaret qe ne te ecme.

Si i behet puna me ate femij qe kan lind ne kurbet ose kan ardhe te vegjel? Famlja e ka ne dore.
Mua per vete me pelqen me shum Sqhiptar sesa amerikan.

Made in Albania
Prodhuar ne Shqiperi!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fol për vete që dallohesh qysh m'surrat që dallohesh që je shqiptar. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sonçe, un edhe n'Shqipni kom pas qen Kondrapedal kshuqë prap un jom edhe n'Kanada. Vetëm se tashti nuk kom fryk me i dhon dorën zezakve /pf/images/graemlins/laugh.gif.

pinkparadise

Forumium maestatis

hahahahhahahahahahahahahahhahahaa /pf/images/graemlins/lol.gif qafsh mu kondra se me shkrive /pf/images/graemlins/lol.gif booooo ça me kujtove.....

- mamin tim, hahahahha ne skishim pa noj here te zinj aq te zinj para se te vishim ketu perveç gabeleve ne shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif
edhe me thoshte :
Mos i fol /pf/images/graemlins/lol.gif ose me thoshte pse jan si b*th kazani keta i here /pf/images/graemlins/lol.gif

mostro

Putraku

mu kur isha i vogel te gjith me thrrisnin "o gjermoni i vogel",floket bjond dhe syte jeshil.Dmth qe i vogel identitetin e kom pat me pikpytje????
Tesh boj tifozllik per italjonin se me pelqen pasta al dente,totti,briosh me capucino.Shqiptar jam akoma 100% ama derisa te rregullohet i cik ekonomia,nqs jo do e ul dozen e shqiptaritetit ne 72%.
Amon mer amon se shqiptar jena kok e kom, mos u boni hic merak.

Sguxo robi me u bo i cik moderrn se ne gryke ta zejn kta shqiptaret
Cer llafazonesh qe jeni mer amon /pf/images/graemlins/laugh.gif