Sa shqiptare ka ne Ballkan?

regele

Forumium maestatis
Sa shqiptare ka ne Ballkan?

Kur vjen puna te flasim e shifra, shume here edhe gabojme! Kam degjuar se ne Ballkan jetojne rreth 9 milione shiqptare, disa te tjere thone 15.

Cili eshte numri i sakte i popullsise shqiptare ne Ballkan dhe si eshte e shperndare ajo?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Sa shqiptare ka ne Ballkan?

Gjithçka varet nga kriteret e shqiptarisë. Nëse për shqiptarë ti quan të gjithë ata që kanë prejardhje shqiptare së paku nga njëri prind atëherë mund të jetë edhe më e lartë se 15 milionë por nëse kriteri është përkatësia kombëtare atëherë nuk ka më shumë se 7-8 milionë. Megjithatë pE¨r këtë çështje nevojiten shumë dokumenta të cilat në shumicën e rasteve janë kundërshtues me njëra-tjetrën.

regele

Forumium maestatis

Me diplomaci re dakord per te dyja shifrat /pf/images/graemlins/smile.gif Thuaj edhe ti c'kupton me shqiptar? Ku ndodhen?

Admir

Forumium maestatis

Perfundimisht, nuk dihet. Shume SHQIPTARE qe jane 100% te tille refuzojne ta rregjistrohen si te tille. P.sh njof njerin nga Maqedonia qe flet Shqip, me prinder qe flasin shqip e jetojne si shqiptare, por kur i pyeta se si e konsideron veten cuditerisht me thane: "Turqeli". Ishte hera e pare qe e degjoja. Sa here i ngacmoj miqesisht, kategorikisht mohojne te qenurit Shqiptar. Mbase dhe nuk jane po nuk e besoj. E sa mund te kete si ata ne Kosove, Mal te Zi, Serbi, Kroaci, Greqi, e biles edhe ne Shqiperi?!

EvEr8

Primus registratum

afer 9 milion shqiptare jane ne Ballkan. Kurse neper bote mbi 27 milion.

regele

Forumium maestatis

Nje rast si ai qe permend Nomad me ka ndodhur dhe mua me nje taksixhi ne Shkup. Bera rrugen deri ne Oher me te dhe kembengulte te me bindtte se nuk ishte shqiptar, pr myslyman, pavarsisht faktit se flisnim shqip. E megjithate ai mbetet shqiptar /pf/images/graemlins/smile.gif