Rusët i shpallin luftë Facebook-ut

Hank

Valoris scriptorum
Shefat më të fuqishëm rusë të teknologjive janë të bindur se në tokën e tyre rrjetet sociale, motorët e kërkimit dhe shërbimet e emaileve, do të vazhdojnë t’i mundin gjigantët dixhitalë të Perëndimit të tillë si Facebook dhe Google. Arkady Volozh, shefi ekzekutiv i Yandex, motori i kërkimit më popullor në Rusi, tha për gazetën angleze “The Telegraph”, se dy janë arsyet kryesore se përse kompanitë teknologjike perëndimore, të tilla si Google, kanë dështuar të behëm më popullore se shërbimet vendase, pra ato ruse.
“Barriera e gjuhës është një arsye e madh edhe dështimi i kompanive amerikane është një gjë e prekshme në këtë zonë. Këtu ka dhe një arsye tjetër të madhe kryesore – teknologjia ruse është po aq e mirë, e ndoshta shumë e ngjashme po aq sa ato amerikane. Yandex ka qenë e aftë të jetë përpara Google, për shkak të cilësisë kërkimeve dhe shërbimeve të tjera kyçe. Njerëzit do t’u largoheshin shërbimeve nëse cilësia e tyre do të fillonte binte. Në Rusi, ne kemi kapacitete të fuqishme teknologjike të cilat nuk mund të nënvlerësohen. Unë nuk mendoj se kompani të tilla si Google dhe Facebook të mundin kompanitë ruse në Rusi”, – shpjegoi Arkady Volozh.
Dimitri Grishin, shefi 32-vjeçar i Mail.ru, shërbimi më popullor rus në fushën e emailit si dhe një portal i fuqishëm, gjithashtu zotëron dy rrjete sociale të cilat janë më shumë popullore se Facebook në Rusi. Mail.ru është aksionari më i madh i “Digital Sky Technologies”, që gjithashtu ka aksione te Facebook. “Unë mendoj se tregu ynë është mjaftueshëm i madh për të mbajtur shërbimet e tij dhe të mbijetojë pa lejuar lojtarët e huaj që të bëhen kompani dominuese. Lojtarët lokalë kanë gjithashtu avantazhin e gjuhës, dhe po ashtu dhe aftësitë. Ne kemi programues të fuqishëm në Rusi”.
Grishin shtoi: “Te Mail.ru ne jemi të fokusuar në rritjen e aksioneve tona Rusi dhe në ish-vendet e Bashkimit Sovjetik. Shkalla e rritjes po me jep kënaqësi të madhe. Tashmë, Rusia është një nga tregjet më të mëdha të internetit në botë dhe një e treta e popullsisë (50 milionë banorë) janë online”.
Vitin e kaluar Mark Zuckerberg, themeluesi i Facebookut dhe shefi ekzekutiv i rrjetit amerikan, tha se Rusia do të jetë prioriteti i tij në vitin 2011, ku Facebook kërkon rritjen dhe dominimin. Ai zbuloi se në qershor të vitit 2010 Rusia kishte vetme një milion përdorues në Facebook, por shifrat u dyfishuan gjashtë muaj më pas.

Hank

Valoris scriptorum
Ka akoma shtete ku Google dhe Facebook nuk jan bere zoterues akoma ...
Megjithate besoj eshte ceshtje kohe.

Slevin

Forumium maestatis
Jo faktori gjuhe eshte shume i rendesishem, ka te drejte kur thote qe ne vendin tone ato nuk bejne dote me mire se ne. Pa harruar qe Rusen ne brendesi te tyre jane dhe pak patriot dhe me mire te qendrojne brenda rrjeteve ruse se sa te shkojne tek amerikanet sic e thojne dhe vete ato.

Ky lajme eshte tamam per te thene qenka per te investuar ne rusi per faqe web :p

Al-Punk

Still here
Ne fakt nje nga investitoret kryesore ne Facebook eshte rus! Kjo e ben facebook te kete nje identitet te vogel rus dhe te mos distancohet shume nga produktet e tjera vendase.

Enea Xhani

Forumium maestatis
Se besoj se do t'ja bejne ate gje Facebook.
Me informacionet qe kam marre une, Facebook ka te punesuar mbi 270 Webmastera ne zyrat e tij dhe nuk ma merr mendja qe do ta lejojne ate gje. Por meqe tha dhe @stillMandi qe eshte dhe nje rus ne facebook mund tja arrijne kete gje ! Mendimi im ky :)

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Pse urren FB, mund ta di? Para disa vitesh kur shkruaja ne kete forum dhe snjihja asnjeri, mendoja pse skishte asnje mundesi te diskutoje vetem me miqte e tu,Duke pasur mundesi te zgjedhesh dhe te kontrollosh cdo gje ne faqen tende ...me duket gje shume e mire Facebook sidomos per personat qe jetojne larg vendit te tyre, per te ruajtur lidhjet, apo per te pare miqte ne foto, mua me pelqen.

Iliro Dardan

Valoris scriptorum
Pse urren FB, mund ta di? Para disa vitesh kur shkruaja ne kete forum dhe snjihja asnjeri, mendoja pse skishte asnje mundesi te diskutoje vetem me miqte e tu,Duke pasur mundesi te zgjedhesh dhe te kontrollosh cdo gje ne faqen tende ...me duket gje shume e mire Facebook sidomos per personat qe jetojne larg vendit te tyre, per te ruajtur lidhjet, apo per te pare miqte ne foto, mua me pelqen.

Sepse desh jam vrare vetem prej facebook.
Jeta ime ishte ne fije te perit.
Kurse albforumi ehste nje rrjet me njerez te edukuar.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Oh me vjen Keq per c te ka ndodhur, fourmi per mendimin Tim eshte me i rrezikshem se FB, por varet se si i shikojme gjerat... Sa per edukate.... Me vjen Keq por forumi nuk eshte référença e duhur, njerezit fshihen pas nje avatari ose jo.... Po te fillosh e te shkruash per nje kohe te gjate e te diskutosh, do shohesh se edukaten nuk e kane te gjithe ketu..