Rumunet nuk pranojne pavaresine e Kosoves / Presidenti Rumun racizem ndaj shqiptareve

Al-Punk

Still here
Artikulli qe permenda me siper (12 Korrik 2011)
Presidenti rumun fyen shqiptarët: Janë plehra

Shenim Shqiperia.com: Lajmi me siper eshte i percjelle nga vetem nje media italiane online e panjohur dhe nuk mund te garantohet saktesia e tij ne te gjitha citimet e Presidentit Rumun Basescu. Megjithate eshte e verifikuar qe Presidenti Rumun eshte shprehur teper negativisht ndaj Shqiperise dhe Kosoves dhe po kryen nje avokati ne favor te Serbise duke mbrojtur faktin qe Kosova eshte territor serb dhe Rumania nuk do ndryshoje opinion.

Presidenti i Rumanise deklarohet me fjale tejet fyese ne adrese te shqiptareve. Duke komentuar argumentet se pse Rumania eshte e vendosur te mos njohe pavaresine e Kosoves, ne kushtet e nje mungese marreveshjeje mes Prishtines e Beogradit, kreu i shtetit Traian Basescu ka fyer rende shqiptaret duke i cilesuar “plehra, me keq se arixhinjte”.

Deklaratat i kane bere publike mediat italiane, (nje nga linqet ku mund te lexoni: http://www.julienews.it/notizia/pol...sidente-della-romania/82347_politica_0_1.html).

Ne to citohet Basesku te kete thene se pavarësia e Kosovës dhunon sovranitetin e integritetit territorial të Serbisë. Keto deklarata sipas mediave italiane jane etiketuar si skandal i vertete per vendin tone.

“Shumë shpejt do të mbyllet çdo raport diplomatik me Prishtinën”, ka theksuar ndër të tjera ai, duke shtuar se “nuk ka asnjë marrëveshje bilaterale mes Prishtinës dhe Beogradit, që do të sillte të mira për të dyja palët”.

hareid

Papirus rex
Rumunet kane patur gjithnje marredhenie te mira me serbet, keshtuqe nuk eshte ndonje cudi e madhe qe ata nuk e pranojne pavarsine e Kosoves. Mirepo, ajo qe me habit eshte se si eshte e mundur qe presidenti rumun ne menyre te hapur te thote se : "Shqiptaret jane plehra"...? Ku jane politikanet shqiptare? Perse nuk reagojne?

Al-Punk

Still here
LAjmi me siper doli qe nuk ishte i sakte. Megjithate qendron mbeshtetja e rumuneve ndaj serbeve

hareid

Papirus rex
Atehere del qe mediat italiane paskan shpifur!! Mos ndoshta italianet mendojne ashtu dhe ja mveshin presidentit rumun.......?
Miqesine rumuno-serbe , pervec ortodoksizmit, e lidhe ngushte edhe koha kur u rrezua regjimi i Nikolai Chaucheskut. Asokohe serbet i kane mbeshtetur me te madhe demostruesit dhe kundershtaret e Chaucheskut.

scadarsko

Locus omnem
Teper mosmirnjohsa ose te pa ditun jeni ju nelt !Roumanie eshte vendi i pare ne bote hitorikisht, ou ka ndihmu shqipetaret.po hymni kombetar shqiptar,nga kush vjen i kompozum?po Asdreni nga pelciste se shkruari,e mbrojt shqipnin?nqofte se Roumanie,nuk arrin te njohi kosoven eshte qeshtje e saja e brendeshme, dhe nuk mundemi t ja imponojme sepse dihet transilvania cfar problèmes ka me Moldavie !

COB

Primus registratum
E po mirë nëse Shqiptarët janë plehra (Sipas rumunëve), atëherë qka janë vetë rumunët? Një prej popujve më të urryer në Evropë. Hajnat e dorës së parë, imigrantët që shkaktojnë probleme në Spanjë dhe Itali, e plot plot sende tjera.

Le të shikojnë vetën e tyre, se as nuk dihet se cfarë ndodhi me Vllehët e kohës, me Dakët Antik. Rumania është shtet që ka një gjuhë Latine, ndërsa fe sllave. Kam ndëgjuar se rreth 3-5% të popullsisë së Rumunisë janë komunitet romë. Andaj është një përzierje e madhe, jashtëlogjike. Të kesh gjuhën latine dhe të jesh Ortodoks, është paradoksale, së paku në Ballkan...

gurax

Pan ignoramus
Qarkulloni, qytetare. Duhen lexuar versionet me te fundit te dickaje (lajmi eshte i rreme) dhe jo te ngelemi me dashje vetem tek ato qe na perkedhelin sedrat (rumunet e ndyre qe na shajne plehra).

Pyetje bonus, meqe po flitet per popull pleraxhi dhe popull prej floriri. Cili popull eshte me shume plehre: serbet, greket, turqit, francezet apo lekurkuqet?

COB

Primus registratum
Qarkulloni, qytetare. Duhen lexuar versionet me te fundit te dickaje (lajmi eshte i rreme) dhe jo te ngelemi me dashje vetem tek ato qe na perkedhelin sedrat (rumunet e ndyre qe na shajne plehra).

Pyetje bonus, meqe po flitet per popull pleraxhi dhe popull prej floriri. Cili popull eshte me shume plehre: serbet, greket, turqit, francezet apo lekurkuqet?

Asnjë popull nuk është më i lartë se tjetri. Një mendim i tillë sjell racizmin ose saktësisht fashizmin etnocentrik.

Nuk mund të themi se Shqiptarët janë më të mirë se Bullgarët, ose anasjelltas, Turqit më mirë se Serbet apo anasjelltas etj.

Cdo popull ka një histori, ka një storie andaj unë respektoj të gjithë. Nuk më pëlqen ideologjia e nëncmimit të një populli që në ballkan mjaft prezent është. Pos Turqve dhe Kroatëve askush nuk na don, lere që nuk na don, por na e mban si popull më të prapambetur, më arrogant etj. Njejtë për Shqiptarët të gjithë Jo-Shqiptarët janë popuj më të këqij se Shqiptarët. Etnocentrizmi...

Airbourne

Papirus rex
Asnjë popull nuk është më i lartë se tjetri. Një mendim i tillë sjell racizmin ose saktësisht fashizmin etnocentrik.

Nuk mund të themi se Shqiptarët janë më të mirë se Bullgarët, ose anasjelltas, Turqit më mirë se Serbet apo anasjelltas etj.

Cdo popull ka një histori, ka një storie andaj unë respektoj të gjithë. Nuk më pëlqen ideologjia e nëncmimit të një populli që në ballkan mjaft prezent është. Pos Turqve dhe Kroatëve askush nuk na don, lere që nuk na don, por na e mban si popull më të prapambetur, më arrogant etj. Njejtë për Shqiptarët të gjithë Jo-Shqiptarët janë popuj më të këqij se Shqiptarët. Etnocentrizmi...

NATYRISHT qe ka nje POPULL qe ishte ne TROJET e VETA.
Bie RESTI.Etnocetrizmi.....lol