Rritja e tumbrl kundrejt typepad

Albforumi

Primus registratum
Rritja e tumbrl kundrejt typepad

Në SHBA, typepad është një ofrues blogjesh shumë i njohur. Poashtu, kohëve të fundit, tumbrl është një ofrues blogjesh që po e shton në mënyrë të mahnitshme popullaritetin dhe përdorueshmërinë e tij. Tumblr është një platformë, që nga shumë profesionistë të kësaj fushe cilësohet si një “gërshetim” midis blogger dhe wordpress.</p>

Sipas analizave të shumta të Quantcast, Google Trends, Compete.com etj. tumblr ka një rritje të vazhueshme kundrejt typepad.</p>

googletrends1.png
</p>

tumblr.com+typepad.com_sess_460.png
</p>
Pse typepad po humb kundrejt tumblr?

Arsyeja që secilit i shkon në mend, dhe që sigurisht është ndër kryesoret, është ana ekonomike. Përderisa typepad ka “pakot” e saj me pagesë mujore, duke filluar me 9$ në muaj, tumblr është pa pagesë(përveç disa premium theme-ve). </p>

Një faktor tjetër që duket se typepad-it po i humbet përdoruesit dhe vizitorët, është se edhepse typepad ka qenë ndër platformat e para që ka ofruar aplikacione të ndryshme për iPhone e Blackberry në lidhje me faqen, aplikacionet që i ofron pala tjetër(tumblr pra) janë më të avancuara dhe më të përdorshme, dhe të cilat poashtu mundësojnë edhe video blogging.</p>

Typepad duhet brengosur?

Në rast se typepad “brengoset” më shumë për fitime se sa për popullaritet, kemi përgjigjen e prerë – JO.
Typepad duhet që të gjejë mënyra të ndryshme, që të ul këtë fluks që po e kaplon tumblr-në, dhe të kthejë dinjitetin e dikurshëm.</p>

Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://dardan.blog.al/?p=23