RomeoLab.com: Si te krijoni nje Aplikacion per Android

Al-Punk

Still here

Nese ju jeni nje perdorues i celulareve Android jam i sigurte qe keni kontrolluar ndonje aplikacion per te perdorur ne telefonin tuaj. A e dini se ju mund te krijoni nje aplikacion per android vete pa qene nevoja te keni dije rreth kodimit apo gjuheve kompjuterike? Dija e ketyre gjuheve eshte nje bonus per tju futur kesaj pune me ne thellesi por nuk eshte e domosdoshme. Ne kete tutorial une do mundohem tju shpjegoj se si ju mund te kodoni nje aplikacion per android ne menyren me te lehte.
Platforma qe mund te perdorni per te krijuar nje aplikacion tuajin per Android eshte Buzztouch . Versioni normal qe do perdorni pas rregjistrimit eshte 1.4 por nese aplikoni per programin “early adopter” mund te perdorni versionin 1.5 te kesaj platforme. Duke perdorur versionin 1.5 ju mund te krijoni aplikacione edhe per Iphone.
Tani te fillojme nga puna per krijimin e aplikacionit per Android. Shkoni tek “Create New App”, emeroni aplikacionin tuaj dhe pranonni terms. Pastaj vendosni ikonen, nje imazh dhe nje shpjegim te vogel rreth funksioneve qe do kete aplikacioni tuaj.
Android-Application-Control-Panel.png
Tani vijme tek pjesa me e rendesishme e krijimit te aplikacionit per Android, permbajtjen e tij. Klikoni tek “Manage this apps menus and screens” dhe ju do jeni te lutur te fusni imazhet, videot apo çfaredo permbajtje qe ju doni.
Pasi te mbaroni pune me permbajtjen shkoni tek paneli i kontrollit dhe klikoni “Download the source code for this app”. Atje ju pyet nese e doni Source Code per iPhone ose Android. atje zgjidhin “latter” dhe shkarkoheni ne nje folder ne kompjuter ne vendin qe deshironi, bejeni unzip dhe fshijeni dosjen zip. Brenda ne folder keni dosjen readme.txt , lexojeni ate per udhezimet e mevonshme.
Tani shkoni tek http://developer.android.com/sdk/installing.html dhe ndiqni udhezimet saktesisht ne sekuencat e renditura atje. fillimisht shkarkoni Eclipse, pastaj shkarkoni Android SDK, ADT Plugin per Eclipse, dhe ne fund add platforms dhe komponentet e tjeter. Nese keni nje linje te dobet interneti kjo do ju mar pak kohe, kiheni parasysh kete. Pasi ti keni bere te gjitha keto shkonitek Eclipse te cilin do e perdorim per te bere perpilimin e aplikacionit tone.
Klikoni “new” qe ndodhet nen “file” tek menuja siper. do hapet nje dritare e vogel “Select a Wizard”. Klikoni mbi “Android” dhe pastaj mbi “Android Project” dhe me vone mbi “Next”. Tek dritarja e vogel qe do hapet shkruani emrin e projektit tuaj per kete aplikacion, emerojeni ate dhe me vone klikoni mbi “Create project from existing source” dhe gjeni dosjet qe e bete download dhe unzip ne fillim. Tani tek “Build Target” zgjidhni kombinimet si me poshte: Google APIs-Google Inc – Platform 1.6 – AP 4. dhe klikoni ne “finish”.
projekti-android.png

Kjo do duket tek zona e Package Explorer e Eclipse.
Tani klikoni “Run” tek menuja ne krye te kutise se vogel qe ju shfaqet. Atje klikoni tek “Android development” dhe pastaj “Next”. Do hapin nje simulator per Android nga ku ju mund te shikoni se si do duket aplikacioni qe ju sapo keni krijuar.
android-simulator.png

Nese deshironi mund te publikoni aplikacionin qe deshironi ne internet. Shkoni tek http://developer.android.com/guide/developing/index.html dhe ndiqni udhezimet.
Jeni te lutur qe nese krijoni diçka te tille komentoni ketu me URL e aplikacionit tuaj te publikuar ta vendosim ne artikull si shembull
icon_smile.gif

Si te krijoni nje Aplikacion per Android është një postim nga: RomeoLab.Com

54vxQD5lzss

Lexoni artikullin origjinal...