Rjeta LAN

elijesa

Primus registratum
Rjeta LAN

Pershendetje
Ju lutem nese keni mundesi per nje ndihme te vogel.Me duhet material ne gjuhen shqipe per rrjetat LAN(rrjetat lokale kompjuterike). Ky material me duhet per punim diplome. Nese keni ndoj mundesi per ndihme ju lutem me shkruani ketu ne albforum.
Faleminderit

Diddy19

Su@mi
Re: Rjeta LAN

Ne rradhe te pare te terheq vemendjen per menyren se si e quan ti"Rrjeta LAN"...Duhet te thuash se te duhet nje material rreth rrjetave qe mbulojne zonat locale ,dhe jo te thuash per rrjetat LAN sepse s ka kuptim.Shkronja N tek LAN do te thote Network (= rrjet).E para kjo...
E dyta,ke miljona informacione TE GATSHME ne Internet rreth LAN dhe ti e don edhe te perkthyer ne shqip? Mos do qe edhe te ta stampojme ne dipllomen tende kshu nuk lodhesh edhe aq...?

ladio

Primus registratum

Materiale ke sa te duash sidomos libra, por fatkeqesisht nuk jane ne shqip. Po deshe ne anglisht te ndihmoj une me ndonje liber. Sic tha the parafolsi/ja duhet te besh pak sakrifice dhe te lexosh, mesosh dhe perkthesh nga anglishtja (ose gjuhe tjeter) ne shqip; edhe pse nuk do besh shkence thjesht do ndihesh me mire se do kuptosh se ke bere dicka.
Gjithashtu po me cudit pak me kete punen e 'punim diplome', cfare projekti qeka ky qe thjesht duhet te shkruash per LAN?? E para, eshte shume e gjere si teme; e dyta, informacion per kete ke gati sa te duash gati dhe nuk ke nevoje te lodhesh fare. Punimi i diplomes supozohet qe te behet rreth nje teme qe studenti te beje pak me shume pune sesa te kopjoje informacion nga nje liber ne disa faqe ne MS Word. Nesje, te uroj suksese. Po deshe ndonje liber na bej ndonje ze.

cheers

kokeakulli

Primus registratum

do te mesosh si lidhet nje rrjet kompjutrash ne nje shtepi.
p.sh 1 PC ke ti ne dhomen tende pa internet, kurse motra jote ka nje PC ne dhomen e vet me internet. tani qellimi jot eshte te lidhesh dhe ti me internet me PC tend.
puna hardwerike e jotja: do blesh disa metra USB fishe(varet nga distanca mes 2 PC) nje Switch apo HUB te vogel me 8 porta dhe nje fishe tjeter 1 ose 2 metra te gjat, kjo e fundit pra fisha e shkurter lidhet me PC e motres tende qe eshte e lidhur me internet

kokeakulli

Primus registratum

kurse njerin skaj te fishes se gjat te lidhish(te futish ne fakt) tek portnet-i i kompjutrit tend(porta e Kartes se Rrjetit nese e ke nese jo duhet ta montosh) dhe skajin tjeter te futish tek Switch-i tek i cili tashme eshte i lidhur PC-ja e sate motre.
pra te dhoma e motres sate PC lidhet me Switch-in me fishen e shkurter. pastaj ndize PC ku do te perballesh me reagimin e sistemit operativ, pra do vazhdosh punen softwerike. kjo do te vlej me shum se gjith univesiteti qe ke bere ,ku vetem gjepura pa praktike mesohen

kokeakulli

Primus registratum

ishte nje prej LAN-ve qe ke pare,i nje internet kafeje p.sh.
qellimi per tu lidhur me internet nga dhoma jote keshtu behet, pastaj vijojne zbatime tjera. lojrat elektronike luftarake me disa pjesmarrs. ti p.sh lufton kundra motres tende nga dhoma jote ne nje loj Country strike. dhe zbatime tjera per te cilat duhet te kesh vullnet dhe durim ti provosh. per teori skam kohe ska nevoj te jap sqarime. atyre debilve profesoreve(kafexhinjt e klubeve) ja le tua mesojne edhe praktiken si behet ose perzini se po ju marrin ne qafe. po ju lene ne udhekryq

GuJack20

Primus registratum

Jam shume i lodhur per te bere komente mbi postimet e parafolesve..por ju lutem kur nuk keni asgje te vlefshme per ti thene atij qe kerkon ndihme atehere eshte me mire mos flasesh fare.
Elijesa nuk thote qe do te beje teme diplome materialin qe do ti japim ne..por qe do ta perdore si reference (keto dy gjera kane shume ndryshim)...nejse
Elijesa..duhet te kem diku neper kompjutera nje liber ne shqip qe akoma s'e kam pergatitur per botim mbi rrjetat...do ta klerkoj dhe kur ta gjej ta dergoj me e-mail..gjithashtu duhet te kem dhe punime diplomash mbi keto fusha tek te cilat ti mund te bazohesh per punimin tend..

kokeakulli

Primus registratum

u mundova te te jap nje zbatim praktik me qellim qe te kuptosh me mire rrjetin lokal LAN, te tjerat do ti vazhdosh vete,por do i kuptosh shume me lehte. ka shume rendesi qe tema jote te jete pakez origjinale ose pake autentike sesa nje perkethim shablloni. se dhe ashtu sot ska ngel kush pa diplom por pa pune se skane lidhje nga praktika.

ladio

Primus registratum

GuJack20,

Une per vete e kam bere temen e diplomes ne netowrking, MPLS me NS2 (ne redhat). Elijesa, nuk e specifikoi se cfare egzaktesish eshte tema e saj dhe mua me duket e cuditshme te shkruash nje teme diplome thjesht rreth LAN (ne pergjithesi), eshte shume teme e gjere dhe per mendimin tim nuk mund te shkruash nje thesis. Ndoshta ti mund ta besh por thjesht do besh nje permbledhje te disa librave dhe per mendimin tim kjo nuk eshte pune diplome. Nejse, ne ndihme e ofruam (me libra anglisht, ose zemerzjarri dha disa shembuj konkret), ndoshta dikush mund te ofroje me shume, rendesi ka qe kushdo qe ka mundesi te kontriboje...

Hajt pra befsh qef,
suksese Elijesa,

elijesa

Primus registratum

Edhe pse pak me vonese, une desha te falenderoj per kontributin qe keni dhene rreth qeshtjes qe me brengos. Me vjen keq qe jemi keqkuptuar, une nuk kam dashur qe te me botoni temen ketu edhe une te marr te gatshme sepse ate as qe ekerkova. Une kerkova ndihme qe te kapem disi rreth ksaj teme dhe te filloja disi te punoja. JU faleminderit per ndihmen dhe sqarimet qe me keni dhene. Me falni nese keni humb kohe per te ndare ketu.
Ju pershendes e gjitha te mirat

GuJack20

Primus registratum

Besoj se e kupton qe pergjigja ime i drejtohej:

"...E dyta,ke miljona informacione TE GATSHME ne Internet rreth LAN dhe ti e don edhe te perkthyer ne shqip? Mos do qe edhe te ta stampojme ne dipllomen tende kshu nuk lodhesh edhe aq...?"

Admirali

Primus registratum

elijesa, nuk mund te jesh me pak specifike se cfare perfshin tema e diplomes tende, keshtuqe mund te te jemi me te sakte ne ndihmen per te te ofruar nese mundemi. Kjo pasi sic e tha nje parafoles, vete LAN eshte nje subjekt teper i gjere per nje punim diplome.

Blendi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
duhet te kem diku neper kompjutera nje liber ne shqip qe akoma s'e kam pergatitur per botim mbi rrjetat...do ta klerkoj dhe kur ta gjej ta dergoj me e-mail..gjithashtu duhet te kem dhe punime diplomash mbi keto fusha tek te cilat ti mund te bazohesh per punimin tend..

[/ QUOTE ]

Nese lejohet, doja vetem te dilja referent se personi i lartcituar e mban fjalen dhe e ka mbajtur kur me ka premtuar mua ketu ne forum dicka ne nje situate te ngjashme, edhe pse une isha ne larg.

Flmnd. Prap. Akoma e perdor. love it.

qoska

Primus registratum

heh,
i keshilloj personit te "lartpermendur" ti vendosi nje copyright dhe ti nxjerri keto shkrime qe edhe te japim ndihmesen tone per redaktimin e tyre.
Apo ai do qe cdo gje te njihet me emrin e tij siper dhe te fitoje ca leke !

just guru

Primus registratum

do te mesosh si lidhet nje rrjet kompjutrash ne nje shtepi.
p.sh 1 PC ke ti ne dhomen tende pa internet, kurse motra jote ka nje PC ne dhomen e vet me internet. tani qellimi jot eshte te lidhesh dhe ti me internet me PC tend.
puna hardwerike e jotja: do blesh disa metra USB fishe(varet nga distanca mes 2 PC) nje Switch apo HUB te vogel me 8 porta dhe nje fishe tjeter 1 ose 2 metra te gjat, kjo e fundit pra fisha e shkurter lidhet me PC e motres tende qe eshte e lidhur me internet

[/ QUOTE ]

Dakort e kuptoj qe ke qejf te japesh leksione ketu, por te pakten mos fol budalleqe ...

GuJack20

Primus registratum

heh,
i keshilloj personit te "lartpermendur" ti vendosi nje copyright dhe ti nxjerri keto shkrime qe edhe te japim ndihmesen tone per redaktimin e tyre.
Apo ai do qe cdo gje te njihet me emrin e tij siper dhe te fitoje ca leke !

[/ QUOTE ]

Jo "ÇDO GJE" por ate GJE qe eshte e imja (pra e kam krijuar vete).
Nuk besoj se mendon qe njerezit ushqehen me ajer.

Seriozisht, i kam dhene kujtdo qe ka pasur nevoje shume me teper se aq...nesje
desha te thoja qe Elijesa e ka tashme temen e diplomes se gatshme dhe ka vetem per ta printuar dhe paraqitur...
I uroj suksese

Befshi qejf djema.

elijesa

Primus registratum

Pershendetje
JU faleminderit per te gjitha shkrimet qe keni postuar ketu. Te faleminderit GuJack20 per ndihmen qe me dhe gjat ketyre diteve dhe kohen qe ndave. Ju faleminderit te gjitheve per kohen qe ndat dhe ndihmen qe me dhat me aq mundesi sa kishit.
Eshte e vertet se GuJack20 me ka derguar nje punim ne te cilin shtjellohet tema per te cilen kerkoja ndihme.
Edhe njehere ju faleminderit per ndihmen dhe me falni per kohen qe u'a kam marre.
GuJack e besoj ate qe ti me mundesit e tua ndihmon te gjith ata qe kane nevoje. Besoj qe nje dit do te shpreblehesh per kete te mire qe ben.
Gjith te mirat

Diddy19

Su@mi

E ne fakt ato qe punojne per Google do ti shpallin "Te shenjte" se shpejti...
Gujack20,e kuptoj deshiren e mire tenden per te qene i sjellshem dhe i kudogjendur....ne te mire te "popullit".Hallall te qofte.Ashtu ne fakt na ka mesuar Makiaveli -"Fundi justifikon mjetin"...Gjynaf qe ne e kemi interpretuar ate shkronje per shkronje.Na duhet nje gje ,ia kerkojme dikujt ,ai na e jep dhe arrijme synimin...Sinqerisht preferoj ate pak qe na ka mesuar xhaxhi:"Te mbeshtetemi ne forcat tona"...Me ndihmen tende ,me teper e ke demtuar sesa e ke ndihmuar vajzen,mendimi im ky.Jo ne rastin konkret,flas ne pergjithesi.Po ushqejme antivlera ,kjo eshte e gjitha.Dhe prandaj jemi ato qe jemi...

P.S Ti kishe kritikuar goxha por pastaj kishe perseritur te njejtin gabim timin....Nese ke ndonje gje per te thene apo ndonje ndihme per ti dhene njerezve qe e kerkojne ate ,posto ato cfare te kerkohet.Evitoji parantezat rreth postimeve qe nuk te pelqejne sepse per me teper s kane te bejne me temen ,apo gabohem ?Ti je dhe moderator (apo dicka e tille) dhe duhet ta dish kete.

Gjithe te mirat. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Dafne, pertej simpatise qe kam per ty...u pergjigje ne nje menyre teper te ashper dhe pak si pa vend. Dikush kishte nevoje per ndihme...jeton ne shqiperi. Dhe te rrish gjithe diten para pc per te lexuar guglin duhet ta kesh babin Fatos. Per mos te folur per literaturen qe mund te gjesh ne vend... ne skemi bibloteka me nje literatur te pasur aq me teper nuk kemi kerkues qe bejne kerkime dhe perkthime. Cdo gje qe shpiket tani bazohet ne punen e dikujt tjeter...rendesi ka te cohet perpara. Sot vajza do kopjoje ne nje fare menyre ( edhe pse ai cilesoi dhe falenderoj djalin per ndihmen dhe kohen qe shpenzoi me te per ti treguar se si duhet ta ndertonte tezen) neser ajo do jete e afte te beje nje pune te sajen e pse jo te botoje nje liber qe do ndihmoje shume veta te tjere.

urime cupes dhe me nje note te mire e me nje pune sa me shpejt!!!!