Re: Receta gatimi

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Receta gatimi

Speca tip gogozhare.

4 speza (te kuq jane te me embel)
Menta, hudher, krype , vaj ulliri, uthull.

Lan pastron specat mire. Ashtu sic jane i vendos ne furre, 180 grad, pa vaj pa asgje. Deri sa te skuqen.

I heq nga tigani dhe i vendos ne nje tas qelqi (sepse plastika hedh disa sostanza e cili ben kontakt me ngrohtesine)
I ler ashtu deri sa te ftohen pak . Ja u heqen lekuren dhe i pren sipas deshires. I len deri sa te ftohen plotesisht, dhe hedh vajin e ullirit krype menta dhe hudher. Ne se hudhra nuk ju pelqen e hedh koker sa te marre shijen dhe eren e saj, pastaj e heqen.

Ju befte mire /pf/images/graemlins/smile.gif
 
Re: Re: Receta gatimi

Ahhh paperine c'na i kujtove, une i hedh edhe pak balsamic vinegar. Ne te njejten menyre mund te besh edhe patellxhanet.
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Re: Receta gatimi

Me qe jemi ne dimer nje recete tjeter:

2 kile patrixhana.
Vaj, uthull,sedano, krype. speza djegs.

I lan patrixhanat mire, ja u heqen lekuren. I pren te holla tip fije fije. I vendos ne nje kavanoz te madh. Cdo shtese patrixhanash hedh kryp, sedano e pak speca djegs. . Mbush kavanozin plot dhe pastaj vendos nje peshe lart. I len ashtu per 24 ore. Ju derdh ujin qe eshte zi fare, por patrixhanat jane te bardhe. Pasi jane shtrydhur mire u hedh uthullen deri sa kavanozi te mbushet plot. I len ashtu per 48 ore. Pastaj derdh uthullen dhe e mbush me vaj ulliri.
I len ende per dy tre dite. Pastaj hahen. Jane te mira sidomos me icik djathe. /pf/images/graemlins/smile.gif
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Receta gatimi

Kush di si behen dollma apo japrak pa mish? Ne vendet e lindjes se mesme i bejne vetem me ereza dhe oriz, por nuk e di cfare lloj erezash perdorin. Dini gje?
 

tirana

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

Pjate vegjetariane per Bluçken.

Lasagna vegjetariane.

Merr nje pule dhe ja fal dikujt qe te mos ta hash vet. Po keshtu dhe nje kile mish qengji per mua si dhurate.
Pastaj pret ne feta te holla patellxhanat dhe i lyen me veze ne te dyja anet dhe i fergon ne tigan me vaj ullini. Kur ti heqesh nga tigani veji mbi peceta karte qe tju thithin vajin se patellxhani osht si sfungjer. Ne nje tenxhere pergatit domate kutie por hiqua lengun e brendshem me farat. Hidh vaj ne tenxhere dhe disa kokrra hudhra, piper te zi, pak qepe te grire holle holle dhe pastaj shtoji dhe domatet e bera copa copa. Hidhi dhe nji grusht borzilok ka ai i vazos qe mban tek dritarja e kuzhines.lere te skuqet pak deri sa te djersije domatja, dhe shtoji pak uje te valuar. Shtoji uje te nxeft sa here qe shikon qe po thahet dhe keshtu per nja 30 minuta ose me shume. Mos harro ti hedhesh krip. Kur te kete marre formen e nje salce te trashe hiqe nga zjarri.
Ne nje tave hidh nje garuxhde salce domateje (nga ajo e tenxheres) dhe shperndaje me kujtdes ne gjithe siperfaqen.
Nderkohe patellxhanat qe ke ferguar me veze priti ne copa te vogla dhe veji ne nje pjate. Shkermoq po ashtu ne nje pjate tjeter dhe mozzarella, dhe ne nje pjate tjeter parmiggiano (ose nje djath te ngjashem)
Kshu pra, mbasi te lyesh fundin e taves me domate, shtto nje shtrese lasagna siper dhe hidhi perseri nje garuxhde domate, nje grusht patellxhana te prera ne copa, mozzarella, parmiggiano, nje fije vaj ulliri. Pataj nje shtrese tjeter lasagna,prap domate, patellxhana, mozzarella, parmiggiano vaj ulliri, e keshtu vazhdo deri sa te mbarohet materiali. Kujde, shtresa e fundit e lasagnes duhet te jete e mbuluar vetem me domate, pak mozzarella dhe pak parmiggiano, pa patellxhana. Kshu siç e ke, fute ne furre dhe plase aty mren per nja 35-45 minuta. Se mos harroj, po te jete e fresket lasagna, perdore ashtu siç eshte. Po qe e kutise, fute nji fije ne uje te xefet sa per me e xef içik, pa e zi deri ne fun.
T'boft mir
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Receta gatimi

Yummy! Flm Muni, do e bej neser qe jam pushim ne shtepi /pf/images/graemlins/smile.gif
 

Never Alone

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]Kete recete qe po shkruaj ma ka mesuar Anasykatra:

Veze e skuqur:
Marrim vajin,e veme ne zjarr dhe e leme te pervelohet derisa te mos marri flake shtepia.
Marrim vezen e ndajme ne dysh me nje goditje te perqendruar me pirun,thike,luge apo kepuce dhe e hedhim ne vaj nderkohe qe vete jam fusim vrapit.
I shperndajme lart pak kripe dhe kur te jete skuqur e kthejme nga ana tjeter.

Pasi skuqet e hedhim ne pjate dhe e shoqerojme me buke misri ose me trahana.
Ju befte mire![/qb]
help.gif
eshte shume e veshtire, nuk e di a mund ta ndaj vezen ne dysh ashtu si thua ti me kepuce, :confused: megjithate do ta provoj patjeter.......
 

enderr e njomet

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

Ana, te te them nje vend fantastik ku mund te gjesh japrake pa mish.
The place is betweek Sharon and Norwood off of Route 1. So take Route 1, either South or North, depending on where you are. You'll come to the famous Boch New To You used car dealership. If u coming from N to S take a left at that very light by the dealership, if u coming from S to N take a right at the light. Drive for about 10 seconds and enter the parking lot to your left. In front of you there'll be a big store, whose name right now I forget... haven't been there in over a year u know... por do e shohesh, u can't miss it. Ky eshte nje middle eastern grocery store me nje restorant te vogel. Brenda ke cdo gje qe te do e bardha zemer, duke perfshire dhe djathin e bardhe nga vende te ndryshme te botes, ate kackavall (hungarez but almost just as good), llokume me ose pa arra, bakllavara, kadaif ne qese, hallvasira e lloj lloj gjerash te tjera shume shume te mira. Tek ana e restorantit fare mire mund te pyesesh ata nga mbrapa banakut se si behen japraket pa mish, jane njerez te mire, shumica joamerikane dhe do te te ndihmojne.
Kete ne fakt ua rekomandoj te tere atyre qe jetojne ne zonen e Bostonit. Me te vertete vend i mire.
 

albana

Lara Croft
Re: Re: Receta gatimi

Dua te bej Pate se me pelqen shume po nuk e kam idene si behet.
Mund te me ndihmoni?
 

^SHIU^

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

po shkruaj dhe un ato qe di te bej:
VEZE TE ZIER
merr nje ene(xhezve a tenxhere) hedh ujin futi vezen lere nja 15 min dhe qeroje dhe haje.o se harrova zjarrin vereni 15 min ne zjarr pastaj qeroje dhe haje. ju befte mire
VEZE E RRAHUR
e merr vezen e ndan pergjysem dhe hedh ne pjate vetem te bardhen e vezes,e rreh mire e mire deri sa ta ktheni pjaten dhe e bardha mos derdhet, pastaj hidhini sheqer dhe te verdhen e vezes trazojeni dhe hajeni.
kaq di un te tjerat te me kujtohen se si mbaj mend
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Receta gatimi

Rrapatushe, ne shkruaj dhe ndonje nga ato recetat yummy qe shkruaje nga ish-AF!
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Re: Receta gatimi

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Speca tip gogozhare.

4 speza (te kuq jane te me embel)
Menta, hudher, krype , vaj ulliri, uthull.

Lan pastron specat mire. Ashtu sic jane i vendos ne furre, 180 grad, pa vaj pa asgje. Deri sa te skuqen.

I heq nga tigani dhe i vendos ne nje tas qelqi (sepse plastika hedh disa sostanza e cili ben kontakt me ngrohtesine)
I ler ashtu deri sa te ftohen pak . Ja u heqen lekuren dhe i pren sipas deshires. I len deri sa te ftohen plotesisht, dhe hedh vajin e ullirit krype menta dhe hudher. Ne se hudhra nuk ju pelqen e hedh koker sa te marre shijen dhe eren e saj, pastaj e heqen.

Ju befte mire /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Do shtoja pak Uthull PApe se eshte me e mire .... RRapatushe ne vend te balsamic Winegar perdor normal por mbaji disa dite PAtellxhanet ne Frigorifer dhe jane shume te mire ...
 
Re: Re: Receta gatimi

Per vegjetarianet dhe jo vegjetarianet /pf/images/graemlins/smile.gif

Kjo tave me pelqen shume

Tave me lulelaker.

Merr lulelakren, e pastron nga gjethet jeshile. E pret ne copa te vogla (sipas luleve) dhe e ve ne uje qe eshte duke zjere, per rreth 5 minuta (jo me shume se zbutet krejt). Ne nje ene tjeter pergatit slacen. Ne 2-3 luge gjalpe skuq 2 luge miell. Miellin e skuq derisa te zverdhet pak dhe trazon mire qe te mos behet me kokra, me pas i shton 2 tasa (cups) me qumesht dhe e trazon derisa slaca te trashet (reth 1 min). E heq nga zjarri, e le pak te ftohet dhe i shton 2 te verdha veze, dhe keto i trazon shpejt qe te mos ngelen fije fije. Ne nje tave te vogel, vendos lulelakrat, i hedh siper pak gjalpe te shkrire, slacen e pergatitur me pare dhe Parmegiano te grire. E vendos ne furre 350 F per rreth 25-30 min.

Yummy!

Plus kripe e piper, se mos harroni /pf/images/graemlins/smile.gif
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Receta gatimi

Faleminderit Rrapatushe!

Une jam e ftuar tek nje shoqja ime per Thanksgiving dhe do gatuaj gjelin dhe dicka tjeter. Po bej kete qe ke sygjeruar me lulelaker qe te kem dhe une jo-mishngrenesja dicka per te ngrene /pf/images/graemlins/smile.gif

Te thashe qe ai gatimi me mish rolete te mbushur pati shume sukses? /pf/images/graemlins/smile.gif
 

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Re: Receta gatimi

Kush e di si behet fergesa sic e bejn Tironcit? Me duket se behet ne tave dheu...
 

edda

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

Nuk e di si e bajne tironcit por une e baj kshu:
marr melçite i pres ne copa te vogla i fergoj ne vaj ulliri i hedh pak krype, pasi kane ndryshuar ngjyren i hedh gjizen i perzij mire dhe i hedh 2 kokrra veze dhe pak spec te kuq (pak fare 1 maje luge). i perziej dhe i shtoj 2 luge uje te nxehte dhe pastaj i hedh ne nje tave balte dhe e ve ne furren e nxehur per disa min. Bahet shume e mire fidati di me
 

marko

Primus registratum
Re: Re: Receta gatimi

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Me qe jemi ne dimer nje recete tjeter:

2 kile patrixhana.
Vaj, uthull,sedano, krype. speza djegs.

I lan patrixhanat mire, ja u heqen lekuren. I pren te holla tip fije fije. I vendos ne nje kavanoz te madh. Cdo shtese patrixhanash hedh kryp, sedano e pak speca djegs. . Mbush kavanozin plot dhe pastaj vendos nje peshe lart. I len ashtu per 24 ore. Ju derdh ujin qe eshte zi fare, por patrixhanat jane te bardhe. Pasi jane shtrydhur mire u hedh uthullen deri sa kavanozi te mbushet plot. I len ashtu per 48 ore. Pastaj derdh uthullen dhe e mbush me vaj ulliri.
I len ende per dy tre dite. Pastaj hahen. Jane te mira sidomos me icik djathe. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
O Paperina, ca osh Sedano?
Si i thojn ne Anglisht, dmth, kur te shkoj ne dyqon me e ble, ca te kerkoj?
Ishalla nuk i thojn sedano ne anglisht se do dal si budalla fare(lol)
 

Ema

Goddes
Re: Re: Receta gatimi

Marco,sedano eshte majdanozi /pf/images/graemlins/smile.gif !

Anablue,fergesa e tironceve e ka emrin Tave dheu edhe ne Elbasan e kemi specialitet:

Behet keshtu:

Per 4 veta:

600 gr Melci te grira dhe te shpelara
400 gr gjize
( ne vend te gjizes mund te perdoret djathe i bardhe i grire,riccota italiane ose feta greke e grire me rende dhe e njomur pak fare me qumesht).
3-4 luge gjelle vaj,
kripe
piper i bardhe dhe i zi...


Pergatitja:

Merren vaji dhe hidhet ne tave,skuqet derisa ti dali tymi.ne ate pike hidhen melcite,kavardisen ngadale duke shtuar nga pak fare uje.Kur melcite duke shtuar uje dhe kripe me luge gjelle zihen,shtohet piperi,nje gjethe dafine dhe po pate pak rozmarine.
Ne kete pike i hidhet lart gjiza(ose djathi),pak gjalp dhe perzihet fort.
Hiqet nga zjarri dhe vihet ne tave dheu,futet ne furre me dru dhe lihet te piqet per 10-15 min.

Sipas deshires mund te shtohet edhe nje veze e rahur me gjizen ose pak vere me melcite.
 
Top