Re: Lidhje Interneti???

Computer

Primus registratum
Re: Lidhje Interneti???

Tungjatjeta Albaforumas,

Kisha nje pyetje por nuk jam i sigurte nese eshte e mundur...

A eshte e mundur me LOG ON (me u lidhur) ne Internet me Username + Password e dikujt me nje komputer tjeter ne nje vend te ndyshem (flasim per komputerat ne banesa te vecanta) pa paguar asnje $...

E vetmja problem qe une kam eshte se ne perdorim linje telefonike krejt te ndryshme...

Si mendoni a ka shprese...

Thankx

Faust

Primus registratum
Re: Re: Lidhje Interneti???

Varet nino.
Nese numri me te cilin lidhesh kur ben telefonaten (nese behet fjale per nje modem dial-up) eshte nje numer falas atehere nuk harxhon asnje lek. Fakti qe personi tjeter qe lidhet nga nje kompjuter apo nje tjeter nuk ka asnje rendesi. Eshte thjesht per te evituar qe ndokush te lidhet pa qene i abonuar tek ai ISP.
Ky eshte ne rastin normal. Por ISP (apo server te vecante) mund te perdorin dhe impostime te vecanta qe mund te bejne dhe limitimin e nje log-in te nje personi nga nje kompjuter i vecante dhe jo nga kudo. Pastaj nese behet fjale per nje lidhje broadband atehere behet ende me e pamundur te besh login nga nje vend tjeter. Mund te provoje nese ndodheshe me te njejten banese por nese ti thua qe ke nje linje telefoni krejt ndryshe atehere nuk eshte e mundur.

Computer

Primus registratum

Nese numri me te cilin lidhesh kur ben telefonaten (nese behet fjale per nje modem dial-up) eshte nje numer falas atehere nuk harxhon asnje lek. Fakti qe personi tjeter qe lidhet nga nje kompjuter apo nje tjeter nuk ka asnje rendesi. Eshte thjesht per te evituar qe ndokush te lidhet pa qene i abonuar tek ai ISP.

Po po Faust behet fjala me lidhje me modem (dial-up)!!!

E vetmi shqetesim qe kam une eshte nese ai personi tjeter eshte duke perdorur Internetin ne ate moment edhe une mundohem te bej te njejten gje C'FARE NDODH?!

Sidoqofte faliminderit for ndihmen Faust

Nino007

engjelli

Forumium praecox

cfar ndodh??? futesh edhe ti ne internet.... (gjithmone nese ai lejon me shume se nje user te futen)

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nino007:
[qb] Nese numri me te cilin lidhesh kur ben telefonaten (nese behet fjale per nje modem dial-up) eshte nje numer falas atehere nuk harxhon asnje lek. Fakti qe personi tjeter qe lidhet nga nje kompjuter apo nje tjeter nuk ka asnje rendesi. Eshte thjesht per te evituar qe ndokush te lidhet pa qene i abonuar tek ai ISP.

Po po Faust behet fjala me lidhje me modem (dial-up)!!!

E vetmi shqetesim qe kam une eshte nese ai personi tjeter eshte duke perdorur Internetin ne ate moment edhe une mundohem te bej te njejten gje C'FARE NDODH?!

Sidoqofte faliminderit for ndihmen Faust

Nino007 [/qb]
Nino,kjo eshte pune me spec lali.
E para nqs ai eshte duke perdorur inetin ti nuk mundesh te lidhesh dhe e dyta (speci:)nqs ti je duke perdorur netin e tij dhe ai do te mundohet qe te futet ne inet ai do ta kuptoje qe login0in e tij po e perdor tjeter kush pasi nuk mund te lidhet dhe mund te ankohet tek axhensia dhe ato me ane te IP e gjejne fare lehte...
Nuk do ta keshilloja kete gje....mund ta pervosh vetem atehere kur te jesh i sigurte qe ai nuk e perdor ne ate moment inetin

Faust

Primus registratum

Qe personi tjeter te kuptoje apo jo nese ti je i lidhur me account-in e tij kjo varet nga lloji i programit qe perdor serveri qe ofron sherbimin.
Nese eshte nje server qe ben thjesht verifikimin e account-it nese eshte apo jo i rregjistruar ne ate isp atehere nuk ke probleme. Por nese ky program i ketij serveri ben dhe sinjalizimin e me shume se nje hosti me te njejtin log-in atehere kjo e ben me teper problematike ceshtjen.

VIMAR

Forumium praecox

Ne Shqiperi te pakten ne kete fushe eshte nje rrumpalle e vertete. Kujt ti teket nqs gjen nje password te nje institucioni apo dhe thjesht te nje abonenti qe paguan per sherbimin e internetiti mund ta shfrytezoje ate lehtesisht per tu lidhur ne internet!

Derisa te dilte llogaria publike e Albtelecom keshtu futeshin e gjithe shqiptaret e shqiperise ne internet, pra tamtm duke u lidhur nga nje PC tjeter vetem duke ditur username , password dhe nr e telefonit.

Pra paguajne vetem per imulset telefonike te harxhuara(mesa di une jashte Shqiperise nr i tel per internetin eshte pa pagese)

Pra mbaselidhesh dhe ti, por menyra me e mire eshte te provosh. Provoje njehere, ca te kushton....

kbridge

Primus registratum

varet se cfare ISP perdor. P.sh. ICC nuk lejon te lidhen qe te lidhen dy persona (ne vende te ndryshme) me te njejtin username ne te njeten kohe. Ashtu e kane konfiguruar ato, kurse alabaniaonline e lejonte (te pakten 2 vjet me pare) tani nuk e di.

Computer

Primus registratum

Thankx guys...

Factikish ai shoku eshte abonuar me FreeServe e Uk...
Une do ta provoj njehere pastaj shikojme.....

Nino