RAM problem

TIGRI-AL

Primus registratum
RAM problem

Nje pyetje sot me mori ne tel nje shoku im , ai ka Windows XP home Pentium 4 2.4 dhe ram 256 (te pakten kur e bleu ) tani nuk e di se cfare ka bere po kur shkon ne My Computer ku thote te dhenat e PC tani nuk thote me 256 220 mb ram cfare mund te behet ne kete rast i ka ndodhur ndonjerit dhe si ka vepruar????????????? :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Besnik Bleta

Forumium praecox
Re: RAM problem

Sasinë e vërtetë të RAM-it mund ta shohë në fillim fare, sapo ndizet makina dhe pa filluar nisjen e sistemit operativ.
Nëse kjo sasi dhe ajo që pretendohet se i kanë shitur nuk përputhen, i bie ta kenë gënjyer. Sepse me sa di, makina nuk gënjen.
Si i bëhet më tej, nuk ka të bëjë me programet dhe progamuesit.

Do ishte mirë, t'i ruajmë temat të mos bëhen turli. (Kompjuteri është një paisje elektronike.)
Ndonjë nga moderatorët, a mund të ndryshonte titullin e Paisje elektronike në një tjetër që të përfshijë edhe raste si ky?

ladio

Primus registratum

Ka mundesi qe nje pjese e RAM te perdoret per karten grafike ne qofte se eshte build-in.

cheers,
mySteRioUs

aspahiual

Primus registratum

Jam i te njejtit mendim me mySteRioUs,nqs ai e ka te integruar karten grafike nje pjese e RAM-it kalon per karten.
Me kujtohet para nje viti kam pasur nje Asus(nuk me kujtohet modeli tani)dhe e kisha te integruar karten grafike dhe kisha po te njejtin problem.Them qe nuk eshte nje problem qe duhet te shqetsohet.
Nqs ai shoku ka frike se e kane genjyer ne lidhje me RAM-in i thuaj ta hape korpusin dhe ta shohe se sa Mb RAM ka aty ose ose te perdore aiden.

4_Besnik Me sa di dhe me sa kam pare kur ndizet comp ne fillim fare te tregon se sa Mb ke karten grafike e jo se sa Mb RAM...ndoshta jam gabim...

xhaxhi_eli

Primus registratum

Ka skede video 16Mb shared /pf/images/graemlins/smile.gif
Kjo eshte e gjitha.
Pastaj, kur hudhni shifra te cuditshme per RAM e keni idene se ne cfare "formatesh" jane RAM-et? /pf/images/graemlins/laugh.gif
:book: njerez se vetem mire ju ben /pf/images/graemlins/smile.gif

Besnik Bleta

Forumium praecox

256 MB x 1024 = 262144 KB

262144 - 256220 = 5924

5924 KB / 1024 KB / 1 MB = 5,7851563 MB

Nuk ka mundësi të ketë kartë grafike të trupëzuar me madhësi 5.78 MB. (Duke marrë të mirëqenë faktin që i shfaq si kujtesë RAM shifrën 256 220).

As 256-220 = 36 nuk jep 16MB "shared".

Po, ke të drejtë, numri i parë është kujtesa grafike, por në vazhdim, dhe PA filluar "booting the OS" shfaq edhe sasinë e kujtesës RAM të makinës përkatëse.

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] e keni idene se ne cfare "formatesh" jane RAM-et? /pf/images/graemlins/laugh.gif
:book: njerez se vetem mire ju ben /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
PMOS, NMOS, CMOS jane tre formatet ne shitje komerciale qe di une. CMOS 98%. Nje semester te tere kam mesuar/designed RAM/ROM/EPROM/FLASH memory asgje tjeter me teper. Ja qe e dika me mire se ty nje antar i Albforumit se cilat jane formatet qe behen RAM.

Se eshte per video, se per cfare perdoret eshte pune tjeter only a matter of adaptation is. Nothing else. Mos beni idiotin tek vetja. Eshte komercialitet perjashta.

Kur doli 133MHz RAM chips ne shitje te tjeret ishin 115Hz. Per 18MHz me teper shpejtesi ne refresh time te RAM njerezit paguanin 3 here me shume para per te njejtin 256Mb chip. Bota eshte mbushur me idiote. Shikoji cmimet sot.

If it looks Duck, quack like a duck then it is DUCK! Murphy's rule-of-thumb law for simple life.

TIGRI-AL

Primus registratum

Do ishte mirë, t'i ruajmë temat të mos bëhen turli. (Kompjuteri është një paisje elektronike.)
Po mire mre jahu tek une e gjete te besh ate verejtje nuk jam as i pari qe shtroi tema te tilla po besoj se as i fundit :) tani ne temen tone ate nuk e kane genjyer se mbi nje vit qe e ka PC tregonte 256 ram tani kohet e fundit shikoi se kishte zbritur nga 256 ne 220
dhe dicka tjeter nga ata qe me ka thene ai me tregoi se tani kohet e fundit kishte prob me karten grafike se nuk i luante disa lojra etj dhe vuri driverat etj mesa shikoj nga diskutimet e juaja mbase ajo eshte se cfare pislliku ka bere dhe ka zbritur kujtesen ram por mesa di une ai nuk e ka te integruar karten grafike nese nuk gabohem ka nje nVidia 32 mb mbase kjo do jete po a mund te reduktohet kjo pra te kthehet ne gjendjen e meparshme

4_Besnik Me sa di dhe me sa kam pare kur ndizet comp ne fillim fare te tregon se sa Mb ke karten grafike e jo se sa Mb RAM...ndoshta jam gabim...
Duket kujtesa ram kur ndizet pc ti tregon te gjitha

ludwig

Primus registratum

po hape njehere ate kompjuterin dhe shikoje sa ram ka. po pe te shkruajtur 256mb do te thot qe kompjuteri nuk e lezon mire edhe mblidh menjen pastaj.

shendet

Princi i Bardhe

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mySteRioUs:
[QB] Ka mundesi qe nje pjese e RAM te perdoret per karten grafike ne qofte se eshte build-in.

dakort me ty jam ....pastaj sa te rri edhe ajo duke vrare mendjen do ta kishte hapur 1000 here comin dhe ta shkonte se sa ishte ram-i pastaj nese do te ishte shkruar mire aty i bie qe edhe pse nuk e tregon ajo te jete e perdorur ...shnet

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Princi i Bardhe:
nese do te ishte shkruar mire aty i bie qe edhe <<pse nuk e tregon>> ajo te jete <<e perdorur>> ...shnet
Po bej nje pyetje ne erresite. Shikon mire nga syte? Kush e di mbase e lexon 9 se prapthi ne 6. Okulisti eshte ne godinen 17 fraksion 17.
SHneeeeeeet.

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tigri-Al:
Po mire mre jahu nuk jam as i pari ka PC tregonte 256 ram tani kohet e fundit shikoi se kishte zbritur nga 256 ne 220 dhe dicka tjeter nga

ata qe me ka thene

ai me tregoi se tani kohet e fundit kishte prob

me karten grafike se nuk i luante disa lojra etj

dhe vuri driverat etj

mesa shikoj nga diskutimet e juaja mbase ajo

eshte se cfare pislliku ka bere dhe ka zbritur kujtesen ram

por mesa di une ai nuk e ka te integruar karten

grafike nese nuk gabohem ka nje nVidia 32 mb

mbase kjo do jete po a mund te reduktohet kjo pra

te kthehet ne gjendjen e meparshme
Fola me zonjen la'Lymier,
ajo la'Lymier me tha,
une i thashe,
kane bere pissllik,
ajo me tha 32mb,
nuk gabohem un zonja la'lymier,
nuk lunte lorja 3D zonja la'Lymier,

O zot nuk je as i pari as i fundit. <<Cfare eshte konkretisht?>> se me eshte shpifur menyren e interpretimit Sala i paska ngjitur shqiptareve.

TIGRI-AL

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Koppertoni:
[qb]
Fillimisht postuar nga Tigri-Al:
Po mire mre jahu nuk jam as i pari ka PC tregonte 256 ram tani kohet e fundit shikoi se kishte zbritur nga 256 ne 220 dhe dicka tjeter nga

ata qe me ka thene

ai me tregoi se tani kohet e fundit kishte prob

me karten grafike se nuk i luante disa lojra etj

dhe vuri driverat etj

mesa shikoj nga diskutimet e juaja mbase ajo

eshte se cfare pislliku ka bere dhe ka zbritur kujtesen ram

por mesa di une ai nuk e ka te integruar karten

grafike nese nuk gabohem ka nje nVidia 32 mb

mbase kjo do jete po a mund te reduktohet kjo pra

te kthehet ne gjendjen e meparshme
Fola me zonjen la'Lymier,
ajo la'Lymier me tha,
une i thashe,
kane bere pissllik,
ajo me tha 32mb,
nuk gabohem un zonja la'lymier,
nuk lunte lorja 3D zonja la'Lymier,

O zot nuk je as i pari as i fundit. <<Cfare eshte konkretisht?>> se me eshte shpifur menyren e interpretimit Sala i paska ngjitur shqiptareve. [/qb]
Ne radhe te pare te uroj per pergjigjet po duke u nisur nga fakti qe ketu eshte nje forum dhe per me teper se ketu shikojne patriote shpresoj me me shume eksperience nga une ne kete fushe pasi juve mbase keni bere shkolle per keto dhe mbani ne kurriz shume teori (((kjo eshte dhe arsyeja qe i komenton keshtu ))) une per vete kam teori pak sa mos me thene hic po kam me teper paraktike dhe nje pergjigje te tille kerkova praktike pastaj sic e ke kuptuar une po mundohem te ndihmoj nje shok pastaj besoj se dhe nje nga qellimet e Albforumit eshte me keshilla (( nese ke mundesi kuptohet)) te ndihmojme njeri tjetrin megjithate
per mos me u zgjatur une e pashe dhe ekziston ajo qe tha mySteRioUs qe nje pjese te RAMit e perdorte karta grafike