R.Haredinaj vs I.Rugova.

OROSHI

Primus registratum
R.Haredinaj vs I.Rugova.

Me duket se po e nxjerrin te gjykohet ne liri....e ke tjeter pervecse Ramushit Legjendar(me perpara nuk e kisha kete opinion),urtesia e tij tamam tipike shqiptare,zgjuarsia e cila i verehet qe ne pamje te pare!
Cfare i mungon ketij gjeniu per t'u bere President i Kosoves??
Zgjedhjet e ardheshme!!!

Energjiku djaloshar Ramush vs plakut inteligjent/pasiv Ibrahim!

OROSHI

Primus registratum
Re: R.Haredinaj vs I.Rugova.

Mbas dy ditesh Ramushi do jete ne shtepine e vet ne Kosove!!
Por i ndalohet qe te flase me mediat!

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Caesar:
[qb] HAHAHAH Ramushi do jete prape Kryeminister [/qb]
Nuk besoj pa mbaru gjykimi!!
Sot ne oren 15.30 pritet te mberrije ne Kosove Ramushi!!

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Me duket se po e nxjerrin te gjykohet ne liri....e ke tjeter pervecse Ramushit Legjendar(me perpara nuk e kisha kete opinion),urtesia e tij tamam tipike shqiptare,zgjuarsia e cila i verehet qe ne pamje te pare!
Cfare i mungon ketij gjeniu per t'u bere President i Kosoves??
Zgjedhjet e ardheshme!!!

Energjiku djaloshar Ramush vs plakut inteligjent/pasiv Ibrahim! [/qb]
Prandaj une te them cdo here mos u ngut te flasesh ( kur nuk i njef gjerat mire dhe ato i shikon vetem siperfaqsisht) sepse te rrokesh armen dhe te luftosh jo per interesa personale, por per interesat e popullit qe te jesh ne gjendje te japesh edhe gjene me te shtrenjet JETEN i ke te gjitha virtytet te cilat jo shume kush i ka, keta jane djemt qe e bene UCK Ramushi, Fatmiri, Hashimi,... e shume e shume te tjere fatmiresisht. :smash:

OROSHI

Primus registratum

Betina,nuk besoj qe ke ba nji krahasim te goditun kur Ramushin e fut ne nji krah me disa figura te tjera te degraduara!
Nqs e din ndopak historine e luftes partizane dhe te Partise komuniste te Shqiperise ne vitet 41-45 do shikosh qe shum gjana jane te njata me UCk-ne e tanishme!
Pastaj,Ramushin nuk po e nxjerrim KOMPLET te lare,sepse vrasja e vellazenve te tij me famijlen Musa asht ndiku nga ndonji mafiozllek te te dyja paleve!
Por per hir te Kosoves dhe ngaqe Ramushi u dha shqelmin nji her e mire majtisteve te PDK(si aleat) une mbylli nji sy mbi praktikat mafioze te perdoruna nga familja Harajdinaj!!
Manej,une kam guximin qe te ndryshoj opinion per dike qe e meriton!

vlera

Primus registratum

[qb] Betina,nuk besoj qe ke ba nji krahasim te goditun kur Ramushin e fut ne nji krah me disa figura te tjera te degraduara!
Nqs e din ndopak historine e luftes partizane dhe te Partise komuniste te Shqiperise ne vitet 41-45 do shikosh qe shum gjana jane te njata me UCk-ne e tanishme!
Pastaj,Ramushin nuk po e nxjerrim KOMPLET te lare,sepse vrasja e vellazenve te tij me famijlen Musa asht ndiku nga ndonji mafiozllek te te dyja paleve!
Por per hir te Kosoves dhe ngaqe Ramushi u dha shqelmin nji her e mire majtisteve te PDK(si aleat) une mbylli nji sy mbi praktikat mafioze te perdoruna nga familja Harajdinaj!!
Manej,une kam guximin qe te ndryshoj opinion per dike qe e meriton! [/qb]
Nuk dua te reagoj me ne lidhje me mendimet tua sepse ato jane tuat bere apo nuk bere perjashtime kjo varet nga vet ti, por do vjen koha ndoshta ndonjeher i kupton me thell gjerat, sepse jane mu keto thashetheme qe i dergojn djmet e UCk e i ulin ne bankat e Hages, keto thashethem po bejne qe keta njerez te barazohen me njerez barbar sic eshte puna e Milloshit me kompani, por nejse te uroj ti ndryshosh mendimet,
une kete gje e them, le te jete ata jo vetem komunist sic ti i quan, por le te jete edhe nje dreq i zi, une ate e perkrahe sepse ata na mbrojten qe te mos asgjesoheshim. Pa marre parasysh se cfare thone disa qe kane tru adoleshenti tani per tani, keta njerez shfaqen tek ne nje rreze shprese me kete treguan se sado te dobet qe ishim per nga forca(Shqiperia dhe mbare viset shqipate) ishim shume larte moralisht.Keta njerez na e rrikthyen krenarine qe e kishim humb per shume vite. Ti nuk mund ta imagjinosh se cdo te thote te jetoje ne Kosove para luftes, ishim si pa koke, njerez pa shpres, njerez pa ardhmeri plot frike plot trauma.
Lufta qe beri UCK do te thote shume per nje grusht populli te vogel sic jemi ne, por fatkeqesisht kete nuk e dim. Ishte po kjo ushtri qe bashkoi gjithe kombin pa dallim simpatie politike, besimi fetar etj etj,...
Prandaj o njerez mendoni para se te thoni dic.
Fatkeqesisht kjo na perciell nga heronjet krijojme me thashetheme tona kriminele, derisa serbet nga kriminelet krijojne heronje sic bejne me Ratko Mlladicin ( qe vrau me shume se 7000 njerez vetem ne Srebrenice)e Karagjicin e banden e tyre. Keta jane mafiozet keta jane kriminelet, zoteri Oroshi. Ka gati 10 vite qe i kerkon Haga i kerkon drejtesia e ata nuk gjinden askund kush i mbron keta, normalisht populli serb.
Une nuk mund te kuptoj ty dhe shume te tjere qe quani mafioz njerzit qe ishin te gatshem te dhene edhe shpirtin e tyre vetem per te mbrojte popullin e tyre.

OROSHI

Primus registratum

Ke shkru me shum emocione,do te kthej pergjigje ma vone /pf/images/graemlins/wink.gif :wave:

*Plisi*

Primus registratum

OROSHEEEEEEEE
Mos e krahasa Ramushin me brahim-dinar-toptanin djalo!
Sepse Familja dhe vet Ramushi i dhane plumb serbis, ndersa familja e rugov-dinar-titistit i dhan puthje duarve popave te serbis e rusis e kriminelve te serbis djalo.
A e dini sa Deshmorin edha Familja e Ramushit o djalo?!

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Plisi*:
[qb] OROSHEEEEEEEE
Mos e krahasa Ramushin me brahim-dinar-toptanin djalo!
Sepse Familja dhe vet Ramushi i dhane plumb serbis, ndersa familja e rugov-dinar-titistit i dhan puthje duarve popave te serbis e rusis e kriminelve te serbis djalo.
A e dini sa Deshmorin edha Familja e Ramushit o djalo?! [/qb]
Edhe familja Rugova ka dhane deshmore,biles perpara familjes Harajdinaj /pf/images/graemlins/wink.gif .
Ndersa,persa i perket kohes se soteshme,Ramushi ka ma teper kredibilitet ne popull!
Nqs mu me asht kthy besimi tek Ramushi,kam komplet nje opinion tjeter per pjesetaret e tjere te familjes Harajdinaj(pervec atyne qe rane ne lufte).
Kthesa ma e madhe e personalitetit te Ramushit,ndodhi kur ai me guxim dhe nji pjekuni per t'u admiruar,vuni interesat e kombit mbi ato personale,duke u shkeput nga kriminelet e djeshem dhe te soteshem,duke prish aleancen hibride me Partite marksiste-mafioze,duke i ra shkelm injorances dhe praktikave mafioze te "bashkeluftetareve" te tij te djeshem!

vlera

Primus registratum

Oroshi kam nje pyetje per ty, nuk ka ndoshta te beje drejtperdrejt me temen ne fjale po jam kurreshtare te di :

Cfare mendon per Adem Jasharin?

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Oroshi kam nje pyetje per ty, nuk ka ndoshta te beje drejtperdrejt me temen ne fjale po jam kurreshtare te di :

Cfare mendon per Adem Jasharin? [/qb]
Kjo pyetje me duket sikur une te pyesja ty:cfar mendon per Skenderbeun?
Mendoj qe Adem Jashari asht nji Skenderbe (pak ma i vogel nga ai i verteti) i cili dha 57 vete te familjes se tij martire!
Adem Jashari nuk ka qene i inkuadruar ne asnje ane politike!
Perjashto vitet e para te '90 me LDK!

Le te flasim per keta qe jetojne akoma!

OROSHI

Primus registratum

[qb] Oroshi kam nje pyetje per ty, nuk ka ndoshta te beje drejtperdrejt me temen ne fjale po jam kurreshtare te di :

Cfare mendon per Adem Jasharin? [/qb]
Nuk e di me cfar qellimi e ke ba kete pyetje,por mendoj qe ASNJEHERE nuk mund te behet krahasimi ndermjet familjes se madhe martire te Jasharajve me familje te tjera qe pervec qe kane dhane martire,jane perzi edhe me pune te pista mafioze!
Asnje krahasim nuk mund te bahet ndermjet Komandantit Legjendar dhe pseudo-komandanteve te vetequajtur(pa asnje grade pervoje apo shkollore)si Gjarperi/Cakalli/ujku/Mangupi etj etj!

Mu me duket nje hije e madhe rreth faktit qe:familja Jasharaj u gjend e vetme perballe nje armiku shum te madh dhe te armatosur??
Nga te gjitha palet luftuese/fraksioniste!

vlera

Primus registratum

Oroshi sa per te ushqyer kurreshtjen time prape kam nje pyetje te ngjajshme per ty:

Cfare mendon per Zahir Pajazitin?

OROSHI

Primus registratum

[qb] Oroshi sa per te ushqyer kurreshtjen time prape kam nje pyetje te ngjajshme per ty:

Cfare mendon per Zahir Pajazitin? [/qb]
Betina,kshtu mund te shkosh shum gjate ti,une nuk kam denigru asnjiher deshmoret,e cfardolloj krahu!

Te flasim per te gjallet,keto jane shkaktaret e gjendjes se soteshme ne Kosove(si per mire ashtu edhe per keq).
Nje vend qe eliminon gazetaret e tij,asht i destinum me deviju ne diktature(shif Shqiperine).
Nje vend qe eliminon parlamentaret e tij,asht i destinum te qeveriset nga te tjeret(shih Shqiperine).

Pyetja shtrohet:kush po e mban Kosoven te lidhur me krimin politik/ekonomik??

vlera

Primus registratum

Qellimi qe une te pyeta per keta dy heronje eshte se sipas logjikes tende dhe te shume te tjereve ai qe luftoi dhe vdiq eshte hero kurse ai qe luftoi por jeton ende eshte mafioz kriminel spiun etj etj, kjo me te vertet eshte nje ironi. Sipas disave qe nje njeriu ti shpalosen te mirat apo te quhet hero ai duhet te jete i vdekur apo duhet patjeter ta gjej nje fatkeqesi, atehere ai do te vleresohet me fjalet me te mira, hero, trim.
te tregoj nje gje:
Ne prag te luftes kur Adem Jashari dhe UCK filluan te dilnin ne sken ate e quanin spiun te Serbise, kjo tani duket qeshakare po keshtu ndodhi keshtu quhej, thuhej: Ai eshte spiun sepse mban arme ( ne ate kohe per shumicen sidomos qytetareve kush mbante arme haptaz ishte spiun, sepse policia serbe kishte carmatos te gjithe shqiptaret po te te gjendej ne shtepi vaj halli per ty e lere te shetisje haptaz me te sic bente Adem Jashari). Dhe nuk mund ta kuptonin se ishte po Ky Adem Jashari dhe djemte e tjere te UCK qe u kishin fut friken ne palce policis serbe.
Dhe them sipas logjikes se shume njerzve qe flasin pa matur po te ishte Adem jashari tani ne mesin ton jam shume e bindur se ai do te quhej mafioz spiun kriminel njeri i korruptuar e sdi cfare. /pf/images/graemlins/frown.gif

OROSHI

Primus registratum

Ndoshta(per ato cka po thu),por une te thashe qe smund te flasim per martiret,sepse ata patriotizmin e tyre e paguan me gjak.
Keta qe mbeten gjalle nuk jane te gjithe mafioze,por mafiozlleqet po bahen nga keta qe mbeten gjalle!!

Po te bajsh krahasim ndermjet Shqiperis dhe Kosoves(ne politike dhe mentalitet) do dalim ne te njejtin perfundim:
E cfar nuk ndodhi ne Shqiperi e nuk ndodhi pastaj ne Kosove??
U vrane gazetare.
U vrane deputete.
U vrane ish-luftetare.
U vrane njerez te thjeshte.
U vrane politikane.
Atentate dy Presidenteve(Sales dhe Rugoves).
Atentate firmave konkurruese.
Nje shqiptar nje Parti.
Klane mafioze.
Perplasje interesash.
Politike amatore.
Turlilloj sektesh fetare.
Turlilloj biznesmenesh te dyshimte.
Turlilloj agjenturash anti-shqiptare.

Te gjitha keto ndodhin sepse:shqiptari esht shit gjithmone lire!!

vlera

Primus registratum

[qb]
[qb] Oroshi sa per te ushqyer kurreshtjen time prape kam nje pyetje te ngjajshme per ty:

Cfare mendon per Zahir Pajazitin? [/qb]
Betina,kshtu mund te shkosh shum gjate ti,une nuk kam denigru asnjiher deshmoret,e cfardolloj krahu!

Te flasim per te gjallet,keto jane shkaktaret e gjendjes se soteshme ne Kosove(si per mire ashtu edhe per keq).
Nje vend qe eliminon gazetaret e tij,asht i destinum me deviju ne diktature(shif Shqiperine).
Nje vend qe eliminon parlamentaret e tij,asht i destinum te qeveriset nga te tjeret(shih Shqiperine).

Pyetja shtrohet:kush po e mban Kosoven te lidhur me krimin politik/ekonomik?? [/qb]
Per gjashte vite askush jo vetem Kosova por asnje vend ne bote nuk mund te ngritet ne top kur ka probleme te medha me varferi, papunesi, lufte te pandalshme per 600 vite akoma zgjedhje jo definitive te statusit etj etj.
Per mendimin tim jo vetem ne Kosove por edhe ne Shqiperi duhet te shkojne edhe shume vite qe te arrihet respektimi i ligjit, dhe kjo do te arrihet vetem me shuarjen e papunesise dhe te varferise.
Per shtetin nuk jane rendesi vitet sic jane per ne, sepse ne plakemi kurse shteti pertrihet nese shkon rruges se drejte, pra nuk eshte gje nese shkojm ngadal me mire jemi sot se qe ishim dje. :smash:

OROSHI

Primus registratum

Kosova nuk eshte Afrike!!
Ne po flasim ma shume per mentalitetin,ose amatorizmin ne zgjidhjen e ceshtjes kombetare(ne te dyja krahet e kufinit).

vlera

Primus registratum

[qb] Ndoshta(per ato cka po thu),por une te thashe qe smund te flasim per martiret,sepse ata patriotizmin e tyre e paguan me gjak.
Keta qe mbeten gjalle nuk jane te gjithe mafioze,por mafiozlleqet po bahen nga keta qe mbeten gjalle!!

Po te bajsh krahasim ndermjet Shqiperis dhe Kosoves(ne politike dhe mentalitet) do dalim ne te njejtin perfundim:
E cfar nuk ndodhi ne Shqiperi e nuk ndodhi pastaj ne Kosove??
U vrane gazetare.
U vrane deputete.
U vrane ish-luftetare.
U vrane njerez te thjeshte.
U vrane politikane.
Atentate dy Presidenteve(Sales dhe Rugoves).
Atentate firmave konkurruese.
Nje shqiptar nje Parti.
Klane mafioze.
Perplasje interesash.
Politike amatore.
Turlilloj sektesh fetare.
Turlilloj biznesmenesh te dyshimte.
Turlilloj agjenturash anti-shqiptare.

Te gjitha keto ndodhin sepse:shqiptari esht shit gjithmone lire!! [/qb]
Aman Orosh sa pesimist do me me bo me qa me mindil :cry: // /pf/images/graemlins/laugh.gif
Por ky eshte shteti Orosh dhe jo vetem shteti yne por ne secilin vend jetojne kriminel mafioz etj etj
Kurse sa i perkete besimeve fetare mendoj se secili shtet e edhe shteti yne duhet te jete i hapur, sepse eshte e drejte qe mbrohet me konventa nderkombetare, dhe plus tentojm qe te kemi nje shtet demokratik, e ne kete shtet demokratik secili ka te drejte te kete besimin e tij. Ti nuk e di, por une nuk e shikoj njeriun duke e bazuar ne sektin e tij fetar, feja per mua eshte dic qe varet nga njeriut se sa shume ai e akcepton ate. /pf/images/graemlins/smile.gif