Qoshku bureku i parë në Itali

Demetrio Scutari

Primus registratum
Qoshku bureku i parë në Itali

Më në fund, u hapën një qoshk bureku i parë në Itali.

Dyqani gjindet në qendër të Bolonjës, më pikërisht në adresën e Via Oberdan 29, jo larg nga sheshi qendror i qytetit dhe dy kullat.

Bureku është i shkëlqyeshëm dhe shitet në pesë tipa të ndryshme (një copë kushton 2 euro).

Shitësi (më duket se është nga veriu i Shqipërisë) është një zotëri shumë simpatik.

Ndërmjet klientëve të qoshkut, natyrisht, ka edhe bashkësia shqipëtare e Bolonjës, por ua pëlqen edhe shumë italianëve, sidomos studentë (universiteti ndodhet në afërsi).

Lë të shpresojë se do të hapen qoshqe bureku tjera në Itali në të ardhmën.

Përshëndetje - Michele.

Ema

Goddes
Re: Qoshku bureku i parë në Itali

Po ca thu me lal?

Dyqoni o hap ka i vit edhe e ka emrin Da Jonuz,copa byrekut bo 2 euro e gjysem,5000£ dhe edhe pse eshte e mire,s'ja vle me e pagu sa qimet e kokes.
Pronaret jane durrsake po perfitojne shume.
Aq sa asi shqiptar nuk shko me ble atje....

Hajt shnet ihere edhe me mire beni byrek ne shpi....!

Demetrio Scutari

Primus registratum
Re: Qoshku bureku i parë në Itali

Të kuptoj, e dashur Ema, po të isha shqiptar, me gjasë do të mendoja si ti, por besoj se hapja e qoshut byreku të parë në Itali është, në çdo rast, një gjë pozitive... mua personalisht më pëlqen dyqani "Tek Jonuzi", mund të jetë që përfitojnë diçka, por tani janë absolutisht pa konkurrencë dhe kjo është, në fund të fundit, një gjë normale...

Sidoqoftë, Bolonja është një qytet ku bashkësia shqiptare është më e integruar dhe aktive, dhe kjo sidomos falë Zef Chimissos (një arbëresh nga Kemarini që banon në Bolonjë më shumë se dyzet vjetë), kryetari i shoqatës "Shkendërbeu"...

Të pershëndes - Demetrio.