Pulë në zgarë në stilin e fshatit

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
7b0468ef92944b64d912a148270a2741.jpg



Përbërësit
  • 1/2 e filxhanit qepë të prera
  • 1 filxhan ketchup
  • 1/2 e filxhanit uthullë e bardhë e destiluar
  • 1/4 e filxhanit sheqer të kaft
  • 1 lugë supe mustardë të thatë
  • 3/4 e lugës së cajit, kripë
  • 1/4 e lugës së cajit, biber
  • 6 gjoks pule pa lëkurë dhe eshtëra
Metoda e përgatitjes
1. Të përzihen qepët me ketchup, sheqer të kaft, mustardë të thatë, kripë dhe biber, në një tenxhere në temperaturë mesatare. Të gatuhen për 15 minuta duke e përzier gjatë gjithë kohes.
33e78e730561bd25ba035e5a2f1fc0a7.jpg

2. Paraprakisht të nxehet furra në 175 gradë C. lehtësisht të lyhet me yndyr tepsia.
3. Vendose pulën në tepsi. Derdheni sosin mbi dhe rreth pulës.
4. Të pjeket për 25 minuta.
 
Top