Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Alesio

Primus registratum
Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Pershendetje
dhe jeni te mirepritur per bashkebisedim.
Si teme kam zgjedhur ''Pse jemi mbrapa botes ne Shqipetaret''
Do te deshiroja te dija mendimet tuaja mbi arsyet madhore qe vendi yne mbetet i paralizur.
Faleminderit.

lir

Primus registratum
Re: Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Ne mbrapa botes? mendoj se pyetja eshte shtruar ne menyre te gabuar. njerezit qe jetojne ne "Boten perendimore" perbejne vetem 28% te popullsise se botes. NQS ti nuk i ke te qarta rrethanat dhe historine e popullit tone besoj se ketu do te gjesh pergjigje nga te gjitha ngjyrat e ylberit. Tema te tilla, analiza te se kaluares une kam vene re plot; cfare nuk kam pare jane pyetje per te ardhmen, qysh mund ta ndertojme shqiperin?, qysh mund ta ndihmojme? a e shohim veten tone ne shqiperi ne te ardhmen? nqs po cfare vizioni keni? cfare idesh keni? te pakten keshtu mendoj une...
wave.gif

Vis Elbasani

Forumium praecox

Alessio, pavaresisht se ne po kalojme disa veshtiresi - dhe pergjigjja e qellimit te pyetjes tende eshte se <span style="font-weight: bold">ne jetojme ne nje periudhe tranzitore qe e kalon cdo shoqeri qe del nga nje diktature tipike komuniste, qe quhet neokomunizem</span> - ASNJEHERE MOS I POHO VETES SE JEMI PRAPA BOTES, SEPSE BOTA NUK ESHTE AS PERENDIMI, AS LINDJA, AS AUSTRALIA, AS AFRIKA. CDO VEND KA VENDIN E TIJ NE BOTE. NESE I POHOJME VETES SE &quot;JEMI PRAPA BOTES&quot;, ASNJEHERE NUK KEMI PER T'U SHERUAR NGA NJE SEMUNDJE E RREZIKSHME, QE QUHET <span style="font-weight: bold">KOMPLEKSI I INFERIORITETIT</span>...

Alesio

Primus registratum

Vis Elbasani
Ke te drejte por fatkeqesisht TRANZICIONI nuk eshte 13-14 vite dhe tashme deri diku,
pra ne nje fare menyre e kemi harruar komunizmin se u be kohe e gjate ne DEMOKRACI dhe asgje nuk duket se eshte ne rregull.
Mbrapa botes
nuk e mendoj nga ana Gjeografike por nga realiteti qe mbizoteron ne vendin tone.
Dhe nuk eshte se une jam pesimist
por te keqes nuk mund ti them e mire.
Faleminderit.

::::::::::::::::::::::::::::::::::
LIND NJE DIELL I RI
PER TE SHKRETEN SHQIPERI
::::::::::::::::::::::::::::::::::

beshbossi

Primus registratum

kam idene e thjeshte se ne na ka lene zoti pas dore ose na ka hedhur ne trash!!!!!!!ai tha:ndihmoni veten pak qe t'ju ndihmoj une shume!ne hic ne!tani hic ai!!!!!!
eusa_angel.gif

Alesio

Primus registratum

Eshte si nje tip perralle qe thojne se u mblodh njehere e nje kohe nje kuvend i madh ne menyre qe te ndanin boten.
Keta qe kerkonin te pervetesonin te gjitha vendet e botes ishin Apostuj , dhe secili mori nje vend.
Ndarja u be dhe befas kishin harruar Shqiperine
por nuk i la te mendohen shume djalli nga qe u shfaq papritur dhe tha ma leni mua kete .
Dhe keshtu ne mbetem prone e djallit.
Gjithsesi mos u frikesoni ndonese duket si perralle e vertete.

::::::::::::::::::::::::::::::::
LIND NJE DIELL I RI
PER TE SHKRETEN SHQIPERI
::::::::::::::::::::::::::::::::

romeo

Forumium maestatis

tema spostohet tek &quot;Shqiperia dhe e ardhmja e saj&quot;