Prokuroria shqiptare,Vrasjet '97,krimi ne pushtet,pakti nano berisha

nardi71

Primus registratum
Prokuroria shqiptare,Vrasjet '97,krimi ne pushtet,pakti nano berisha

Me qe ne shqiperi eshte krijuar nje klime e re besimi dhe kompromisi do doja te merrja nje opinion tuajin mbi qendrimin qe mbahet nga instiutciionet e shteit te "ri" qe po tentohet te ndertohet mbas marreveshjes Nano berisha.
A ka nje grup ne prokuroinine shqiptare qe heton per veprat penale te vrasjes,te bera keto ne periudhen e '97 dhe konkretisht cfare qendrim mbahet per vrasjet e oficereve te ish shikut nga ana e njerzve me emer ne turme,(kam parasysh ketu nje foto te nje gruaje vlonjate qe ne eksataze kenaqesie ulej dhe pinte gjka te nje djali neneje!te revista italiane "panorama"
Kasm parasush anetaret e revolucionit demokratik te vonuar qe prisnin koka djemsh te rinj me sepata.
Kam parasysh edhe diegien me napalm nga Postoblloku i qafegjashtes te oficerit gjergj mehmeti brenda ne makine me napalm,
Kam parasysh maskrimin cnjerezor te nje diali qe spergjigjej pse skuptonte greqisht ne spitalin e sarandes.
Kam parasysh ata qe sulmuan 6 oficere te gardes dhe i vrane ne cerrik.
Kam shume te tjere parasysh.
Per nje pjese(ne vlore) kam qene edhe deshmitar,
Pertej nxitjeve politike dhe suportimit apo "motivimit"politik
Pyetja eshte ;A duhet prokuroria te hetoje mbi vrasjet?
A duhen pranuar vrasesit si heronj?
A duhet te lihen te kamufluara dhe pa emer krimete bera ne mes te dites dhe nga persona me emer?
A jane te sigurt njerezit ne shqiperi se pas kesaj keto koka"heroike"ne se sjane dakort me shteitn sdo ngrihen te vrasin prape?
Cqendrim parasheh nen kete llogjioke marrveshja e paqtimit dhe berjes se shteit nga Nano berisha?