Program per te krijuar DivX sa me shpejt ?

atalantino

Primus registratum
Program per te krijuar DivX sa me shpejt ?

A mund te me tregoje dikush ndonje faqe ku mund te shkarikoj ndonje program qe kthen DVD ne DivX. Une kam prograimin Easy DivX, por ai te heq trurin don 3 ore e gjysem me krijuar nje DivX, edhe pse Kompiutri im eshte 3.06 MHZ.

Ps: Edhe ndonje faqe ku mund te shkarikoj ndonje film DivX gratis.

Dr-DivX

Primus registratum
Re: Program per te krijuar DivX sa me shpejt ?

Puna e te zgjaturit ka te beje me shpejtesine e kompjuterit.
Per te kthyer ne DivX mjafton te kesh codec DivX te instaluar (mundesisht 5x), pastaj programe per te kthyer ne AVI DivX ka shume.

Une po te jap nje mendim ne qofte se ti ke deshire te kthesh ne Divx qe te perdoresh DVDX 2
i lehte per tu perdorur dhe free (por mos harro n.q.s DVD eshte e ruajtur duhet te instalosh ndonje software qe ben te mundur leximin e DVD dhe ta startosh para se te nisesh me konvertimin me softwaren tjeter.
Sa per audio e ke ne dore vete se ne cfare do ta konvertosh. (per mua ose Lame MP3 ose MPEG-Layer)128kbit/s 44100 Hz
P.S Me duket se Movie Jack 3 nuk ka nevoje per software ndihmues ne leximin e DVD e ben vete (tashme ky program ka hyre ne listen e programeve ILEGAL dhe me duket se eshte ndaluar te shitet) Por me siguri e gjen ne internet.
Ne qofte se do te kishe interes ta konvertoje nje film nga DVD ne SVCD lexo nje here ketu
Se per cfare behet llaf pastaj te tregoje une nje rruge tjeter (S'ka te beje me DivX)

GuJack20

Primus registratum

Deri tani per te kthyer DVD ne DivX/Xvid une perdor dy prog AutoGK dhe FairUse. Qe te dy te japin mundesine qe te besh nje DivX nga DVD vetem me disa klikime. Kjo te shpejton kohen per te bere llogaritjet se çfare lloj encodimi e resolucioni te zgjedhesh. Persa i perket 3 oreshit ate nuk ta heq njeri qafe, eshte koha qe i duhet nje PC te tipeve te fundit per te bere nje enkodim te tille. Kur te dalin PC me te fuqishem dhe HD me te shpejte normalisht ajo kohe do ulet ca.

no_way_TuTo

Primus registratum

Une kam degjuar qe eshte nje program qe i kthen DVD ne DivX ne gjysem ore (30 min)... Ma tha njehere njeri ne MSN emrin e programit por une se shkruajta :cry: ...

Dikush ka thene qe varet nga shpejtesia PC, une mendoj qe varet nga Software, sepse Pc qe kam eshte shume i shpejte. :angel:

GuJack20

Primus registratum

Sado i shpejte te jete lale te thashe qe per nje DVD tek rreth 1 ore e gjys te duhet te pakten 3 ore qe ta kthesh ne nje DivX cilesor. Nese pastaj ti do te besh nje rip me cilesi te ulet mund ta mbarosh dhe per 30 minuta ama filmi do jete shume i dobet ne cilesi. S'di a u spjegova.

Dr-DivX

Primus registratum

Jam dakort me GUJACK20,
Per 30 minuta nuk ka Software ose PC qe te ktheje komplete nje DVD ne DivX. Ah per 30 minuta mund te kthesh convertuar rreth 2-5 Chapter, varet sa ka filmi.

no_way_TuTo

Primus registratum

Une thashe qe nuk e di, por keshtu me ka thene nje Mik kur kemi fol mbi DivX /pf/images/graemlins/wink.gif . Per sa i perket rrolit qe luan shpejtesia e Kompiutrit: Sa me i shpejte te jete Kompiutri, aq me shpejt (teorikisht) duhet te perfundoje dhe seksioni dekodifikimit. /pf/images/graemlins/wink.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

Zgjidhja me e mire eshte te kesh nje pajisje qe ben ENCODE DIVX hardware, dhe te mbaron pune per nje kohe mjaft te shkurter. Por keto pajisje jane per ata qe bejne pune profesionale dhe nuk ja vlen ta blesh vetem per 1 film /pf/images/graemlins/smile.gif

eo

Primus registratum

divx jane frankofone apo anglofone?

Dr-DivX

Primus registratum

@eo
divx jane frankofone apo anglofone?
Cfare do te thote kjo pyetje?
DivX quhet nje codec i cili ben te mundur compresionin e nje avi file ne cilesine e nje DVD (kuptohet po te rippesh nga nje DVD.)

eo

Primus registratum

sprehur gabim, desha te pyesja per gjuhen e filmave qe ka.

GuJack20

Primus registratum

DivX eshte codec..si tipi i .mp3
.mp3 ka kenge si anglisht dhe frengjisht dhe arrixhisht /pf/images/graemlins/smile.gif