Probleme me HDD

Admirali

Primus registratum
Probleme me HDD

Kam nje problem me HDD, dhe me te thene te drejten po behet paksa i merzitshem. Si fillim po ju them konfigurimin e PC, pastaj problemin, qe mund ta kuptoni.

PC me Celeron 466 Mhz, Hdd Matsushita 15 Gb, OS Win SE.
Problemi eshte ky, sa here qe ndez PC, nuk me njeh HDD, thote qe nuk ekziston qe ne boot. Kur hyj ne BIOS Setup dhe i fus manualisht te dhenat e HDD (nr e Sectors, Heads dhe Cylinders), atehere behet nje ndezje normale. Cfare problemi mund te jete? Kjo gje ndodh here pas here.

Erind

Forumium maestatis
Re: Probleme me HDD

Ne HD ka disa file qe sherbejne ne fillim per te komunikuar me biosin, ndoshta te jane demtuar. provo ta startosh me "partition magic" dhe i thua te te bej nje analize HD dhe te jep nese ka difekte.
Keshillohet nese ke ndonje HD (boshe) ti besh nje kopie me "Norton Ghost" dhe pastaj te besh provat e rastit.

germojsi

Primus registratum

Problemi mund të jetë në BIOS apo controller integrato ke skeda basë.Në BIOS provo të vendosësh None të
kater komponentët EIDE dhe pastaj rivendosi në Auto.
Në se nuk ke rezulat do te jete controller që ti jep problemet.
Mund te jete softver prandaj mundohu të gjesh driver ,kjo
per SO Xp.Urime
/pf/images/graemlins/frown.gif [/LIST]

ludwig

Primus registratum

Une kam pasur te njejtin problem me nje kompjuter te vjeter. Ne motherbord ka nje bateri qe ushqen bios-in per te mbajtur te dhenat.Ajo bateri mund te jet prishur, ne kete raste duhet ta nderrosh, ose diku nuk ben kontakte. Kur te kesh fikur kompjuterin shiko me nje voltmeter nese biosi ushqehet apo jo.

germojsi

Primus registratum

Po të jetë shkarkuar bateria shiko kur të ndezesh kompjutrin nëse
ora fillon nga 0:00

Tetovari

Primus registratum

Shiqo nese e ke perdorë ne PC tjeter dhe tash ja ndron vendin apo PC shko tek prodhuesi i HD-së une kame pas me COMPAQ problem nuk e njihte Maxtor HD 80GB
shkova tek faqja e tyre dhe shkarkova nje program te vogel dhe e u desht ta shperndajn ne disa pjes p.sh 30 gb tjetra 30 e kshtu me radh po nese mos tju bezdis shiqo edhe mos eshte master apo slave nese e ke perdore dikund tjeter si master apo slave
tung

longe live Albania