Problem me PC-ne, figura e ekranit dridhet!?

Diddy19

Su@mi
Problem me PC-ne, figura e ekranit dridhet!?

Kam nje problem me PC-ne .Me ndodh shpesh qe figura e ekranit dridhet...Eshte nje situate pak a shume si dikur ne Shqiperi kur s'na e kapte mire nje kanal edhe dridhej figura...Ajo cfare me habit eshte se kjo nuk me ndodh gjithmone...ndodh me raste ,here po e here jo,here me shume e here me pak.Po kur ndodh ama ta shpif krejt sepse nuk arrin te besh asnje gje ne PC sepse te irriton nervash.Ju lutem me tregoni si shpjegohet nje gje e tille dhe cfare mund te bej per ta rregulluar!Flm

koperton

Primus registratum
Re: Problem me PC-ne, figura e ekranit dridhet!?

Ekranet jane me ore pune. Shpjegim me shume se cfare duhet.
Dridhjet e figures jane shenja te para. Te dridhet figura per 1-2 sec. vjen ne vend prape ne vend.
Te ka punuar mire dje sot sdo te punoje mire.

Pergatitu te blesh nje ekran te ri me mire. Mos e ngaterro me sinjalin e televizorit qe te dridhej ekrani. 1m coaxial ke nga kompjuteri ne ekran. Tek televizori ndyshon puna.

Mundesi tjeter ne Shqiperi rryma: Bli Stabilizator

Diddy19

Su@mi

Ai krahasimi me sinjaline televizorit ishte thjeshte qe ju te kuptoni me mire si eshte problemi sepse nuk po arrija ta shpjegoja ne menyre tjeter problemin qe kam.

Ekranet jane me ore pune?? Ca do te thuash me kete,qe e kam perdorur shume ?? (nuk jane pyetje per te kundershtu,thjesht sepse s'po e kuptoj edhe aq mire).Une kam laptop.Edhe laptopeve u nderrohet ekranet??Kushton shume? Pastaj ,eshte e sigurte qe eshte vetem problem i ekranit?? Sepse po flisja me nje shok dhe me tha qe ka mundesi te jete thyer ndonje gje ne pjeset e brendshme te PC-se.Ahh,edhe nje gje tjeter.Kam vene re qe dridhja e ekranit ndodh vetem kur une po aplikoj nje program (qofte edhe IE) ndersa ne desktop nuk dridhet.

Flm per pergjigjen.Shume i sjellshem! /pf/images/graemlins/smile.gif

GuJack20

Primus registratum

Prova qe duhet te besh eshte te lidhesh nje ekran Desktopi aty ku ka vendin laptopi per kete pune. Nese dridhet edhe ai athere mund te jete nje problem tjeter. Nese dridhja nuk eshte me athere mund te shikohet ekrani (qe meqe ra fjala ne nje laptop nuk eshte tamam-tamam i veçuar nga pjesa tjeter e kompjuterit, e kam fjalen per komponentet elektronike) i cili mund te nderrohet.

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb]Ekranet jane me ore pune?? Ca do te thuash me kete,qe e kam perdorur shume ?? (nuk jane pyetje per te kundershtu,thjesht sepse s'po e kuptoj edhe aq mire[/qb]
Nje gje do na sqarosh: Kur hap nje program IE psh. ekrani dridhet.
Ok. Po psh. psh. Kete program te hapur plotesisht e minimizon a dridhet ekrani?

disa mundesi:
Video memory maybe? Lengu neomatic qe ke ne ekran te laptopic not fast response maybe? Pllaka mbrapa lengut not fast response maybe?

Pse nuk ble nje laptop te ri?

Diddy19

Su@mi

Djema ,tani per tani s'ju kthej dot pergjigje sepse çuditerisht ekrani tani nuk dridhet me (si ti teket edhe ketij).

Gujack20,ke mundesi te me shpjegosh me fjale pak me te thjeshta si behet ajo lidhja e ekranit me nje desktop aty ku e ka vendin laptopi se nuk mora vesh asnji gje??? :confused: /pf/images/graemlins/frown.gif

Kopperton,per ta ble te ri laptopin e dija edhe vete,s'kisha nevoje per keshillen tende.Une po ju pyes si ta rregulloj ,se ta blesh te ri ,pervec faktit se duhen leke ,eshte zgjidhja ideale dhe ajo me e lehta.

koperton

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Djema ,tani per tani s'ju kthej dot pergjigje sepse çuditerisht ekrani tani nuk dridhet me (si ti teket edhe ketij).[/qb]
E mire mos bli. Tani u rregullua.
Bej nje keshillen e fundit timen: Ule Screen Color Depth ne 256 colors. I zgjat pak jetegjatesine.

AnaBlue

Forumium maestatis

Kisha nje pyetje per nje kod te HTML. Dua te shkruaj nje text qe te kete alignment full, pra texi te mbushi kolonen dhe jo te kete vetem left or right alignment. A e dini se cfare kodi duhet te perdor?

ladio

Primus registratum

Ana,

align='justify'

psh.
Code:
<p align=justify> teksti ketu....</p>
cheers,
mySteRioUs

AnaBlue

Forumium maestatis

mySteRioUs,

Faleminderit shume por e vura nje komande te tille dhe nuk me ben pune /pf/images/graemlins/frown.gif

ladio

Primus registratum

Ana,

qe ajo komanda punon une jam shume i sigurt. Megjithate ti vendose ate kodin ketu ose ma dergo me email (mafja@yahoo.com) edhe ti hedh nje sy /pf/images/graemlins/wink.gif

cheers,
mySteRioUs

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit shumeeeee /pf/images/graemlins/smile.gif

Punon fare mire por une nuk e shikoja ndryshimin kur isha ne Dreamweaver. After I uploded the files, cdo gje dukej si duhej.

Faleminmderit perseri /pf/images/graemlins/smile.gif

Al-Punk

Still here

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Djema ,tani per tani s'ju kthej dot pergjigje sepse çuditerisht ekrani tani nuk dridhet me (si ti teket edhe ketij).

Gujack20,ke mundesi te me shpjegosh me fjale pak me te thjeshta si behet ajo lidhja e ekranit me nje desktop aty ku e ka vendin laptopi se nuk mora vesh asnji gje??? :confused: /pf/images/graemlins/frown.gif

Kopperton,per ta ble te ri laptopin e dija edhe vete,s'kisha nevoje per keshillen tende.Une po ju pyes si ta rregulloj ,se ta blesh te ri ,pervec faktit se duhen leke ,eshte zgjidhja ideale dhe ajo me e lehta. [/qb]
Shih mos ke harruar Celularin poshte ekranit!
Boxet e Muzikes mos i mbaj prane tij gjithashtu! Valet e ndryshme shkaktojne dridhje deri dhe ne djegie te Ekranit!

Antionline

Primus registratum

boxet jane dor me nje kur i afron afer ekranit qe te dridhet dhe te marri ngjyra kot me kot, por per cudi mua ne shtepi me dridhet ekrani nga korrenti, kur eshte i ulet ose i larte kontrollo nje here energjine me ndonje aparat mates.