Problem me CD-ROM

GjeniuSoft

Primus registratum
Problem me CD-ROM

Pershendetje te gjitheve.
Ka ca kohe qe CD-ROM-i me nxjerr ca probleme. Disa cd i lexon shume ne rregull, kurse shumicen e te tjerave e vertit 3-4 here dhe pastaj pushon dhe nqse shikon tek My Computer duket sikur CD-ROM-i eshte bosh, edhe po klikove mbi te te nxjerr dialog box-in qe te thote te futesh CD-ne. Ka ca raste qe ca CD i lexon njehere pastaj s'i lexon here tjeter. Jam munduar te provoj te pastroj laserin po cd-ne pastruese s'e lexon.CD-ROM-i eshte ATAPI CD-ROM Drive 52MAX. Po pati ndonjeri ndonje ide pervec nderrimit te CD-ROM-it , do me pelqente ta lexoja.
Bye
Filjori

GuJack20

Primus registratum
Re: Problem me CD-ROM

Mireseerdhe Filjor.

Menyra me e mire per pastrimin e lentes se cd eshte ta hapesh ate dhe me kujdes me ane te nje sendi te bute me alkool ta ferkosh ate jo me shume se dy here.
Une per vete (dhe shume tipa te tjere) perdorin pastrueset e vesheve (e ke parasysh besoj) te lagura mire e mire me alkool te paster.
Kujdes ne hapjen e Cd-Rom , nuk eshte aq e thjeshte...mund te mos arrish ta mbyllesh me.

Admirali

Primus registratum

GeniuSoft. mos perdor CR-ROM cleaner, dmth ato CD qe kane furca te imta ne siperfaqe dhe qe tregetohen per te pastruar CD. Mos i perdor sepse ato furcet gervishin lenten e lazerit, dhe e demtojne. Kete e kam nga pervoja personale. Me nje nga ato kruajteset e vesheve sic tha edhe GuJack. Edhe mundohu te mos lesh ndonje fije pambuku ne lente, se te prishe fare.

aspahiual

Primus registratum

As mos be gabim qe ta hapesh vete e ta pastrosh...2 cope i kam prishur vete me keto dy duar :-( dhe me ne fund u mesova.
Jepja ndonje mjeshtri qe i vjen doresh me keshtu punesh....

Eri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AMD:
[qb] As mos be gabim qe ta hapesh vete e ta pastrosh...2 cope i kam prishur vete me keto dy duar :-( dhe me ne fund u mesova.
Jepja ndonje mjeshtri qe i vjen doresh me keshtu punesh.... [/qb]
Varet cfare lloj duresh ke ...
Ndoshta i ke dur pirate dhe jo origjinale me vulen "Microsoft".
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

GuJack20

Primus registratum

Ndoshta problemi qendron tek perdorimi i te dy duarve. Une per vete i pastroj me nji dor /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Eri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] Ndoshta problemi qendron tek perdorimi i te dy duarve. Une per vete i pastroj me nji dor /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
GuJack...
E di si eshte puna. Varet nga "madhesia e CD-ROM". Une per vete e kam shume te madh "CD-ROM" dhe keshtu me duhet me i perdor te dy duret kurse ti me duket e paske te vogel ( nga ate te fjales se fundit te shkkences /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe ndihesh rehat vetem me nje dore.
/pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

aspahiual

Primus registratum

Mire mire ja niset ju :)jo me nje dore jo me dy duar.:)
O Ero me siguri do ti kem duart e shtrembta se nuk ka mundesi qe te prishesh dy CD-room rrjesht.Tani tek duar nuk e kam te shkruar Microsoft por as noname nuk jane jo,nganjehere kryejn pune dhe keto te miat...
4GjeniuSoft:He mer e hape?E rrugullova apo shkoi per dhajem qeni :)?
Na kthe pergjigje

dimir

Forumium praecox

Si fillim:
Pyet 100 vetë e bej si di vetë.
Ne qofte se nuk e keni vene re une gjithmone kerkoj te di sistemin e operimit per problemet ne PC. Sistemet win 2000 dhe winXP jane me te komplikuar dhe me më shume opsione. Win xp ka nje opsion qe e ben CD-ROM te lexoj vetem CD digitale, qe kane tjeter menyre organizimi dhe ketu jane CD pergjithesisht lojra.
Ne qofte se disa CD i lexon shume mire eshte ky problem mendoj une.
U zgjata pak, por shpresoj te te kem ndihmuar.
P.S E djathta lan te majten. E majta ...