Per ata qe jetojne ne Usa

jessi

Primus registratum
Per ata qe jetojne ne Usa

hey ckemi , kam nje pyetje per ate qe jane ne usa dhe qe kane info per marjen e pashaportes amerikane. Do u guys have any info ose dini ndonje site ku mund te gjej formularet per te aplikuar per citizenship.thanx in advance

Alba Palushi

Primus registratum
Re: Per ata qe jetojne ne Usa

Mos u merite se te cojne fjale vet /pf/images/graemlins/smile.gifpo pate greencard ke kohe ne dizpozicion sa te dush me prit:) manej tashi ske leverdi me kene citizen se po kerkohesh per ushtri:)
Po qeshi po do te pyes per kete gje pasi une edhe pak sdu me shku ushtar si citizen:)

lawyer

Primus registratum

Per te marre informacion mbi procesin e naturalization, shko tek kjo faqe e internetit: http://www.ins.usdoj.gov/graphics/services/natz/
(the Immigration and Naturalization Service). Aty jepet i gjithe informacioni per aplikimin qe te duhet te mbushesh (Form N-400 Application for Naturalization), dokumentat plotesuese (fotografite, pagesa) etj.
Shpresoj qe ky informacion te te ndihmoje.

TranofiljA

Primus registratum

Pervec websitit kini parasysh ca gjera.

N.q.s nuk jeni te regjistruar per ushtar, nuk mund te merrni pashaporte. Ju duhet ai numri i Selective Services (n.q.s jeni mashkull mbi 18 vjec)

Zakonisht duhet te kesh jetuar te pakten 5 vjet ne Amerike, por procesin e aplikimit mund ta fillosh dhe pas nje qendrimi prej 4 vjet e gjysem

Taksat duhet ti kesh n'rregull. Msoi icik ato pyetjet se nuk te gje gjo /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

..edhe kur t'pysin c'fare ka te mire Pashaporta Amerikane...mos i thuj qe te lejon te mbash arme!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Hajde per hajer!

Darien

Primus registratum

jessi,

fillo me shpjegimin e BCIS (emri i ri ky, ish-INS), si të tha lawyer më sipër - me ndryshim e emrit ka ndryshuar dhe faqja - tani është tek http://www.immigration.gov/graphics/services/natz/index.htm

atje gjen dhe lidhje për A Guide To Naturalization që të shpjegon se ç'të duhet për t'u kualifikuar - ke dhe një lidhje për tek Selective Service që e përmendi TranofiljA, lidhje për tek formulari N-400

mua nuk m'u desh asgjë tjetër përveç informacionit që gjen tek kjo faqe
/pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Ti thane keta te gjitha.

Une mund te te them veten nje gje. Ndonese "teorikisht" eshte 5 vjet kurre nuk te vjen ne kohe dhe nese vonohet edhe nje vit mos freak out! Me kujtohet ata te shtepise sime kur ja vonuan 6 a 7 muaj filluan te thonin se nuk kane per te na e dhene e te mernin INS automated responce cdo jave! /pf/images/graemlins/smile.gif

good luck, anyway! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

enton

Primus registratum

4 muaj para se te mbushesh 5 vjet qendrimi legal(green card) ne usa ke te drejte te aplikosh per citizenship. Mund ta porositesh formularin ne tel, internet ose ta printesh ne internet(duhet acrobat reader). Nuk e kam idene e tarifave. Mbas kesaj duhet te shkosh te japesh shenjat e gishtave, mbas kesaj te caktohet dita e intervistes, mbas kesaj (mbasi mer intervisten), caktohet dita e betimit per marjen e certefikates, mbas kesaj ke te drejte per pasaporte.
Une per vehte e kam mbushur keto kritere megjithese nuk kam aplikuar per citizenship (me duket vetja si njeri me dy identitete, dhe do me duhej ta nderoja thenien poshte pseudonimit tim "thjesht shqiptar"

dirty vegas

Primus registratum

..ca jonxhe! Pse po more qytetarsin Amerikane domethen qe s'je mo shqiptar? T'gjith qe po e marim e dum se te lehteson levizjen neper bote, gjithashtu n'rastin tim e kam me te lehte te marr ndihme financiare nga shteti per te vazhduar shkollen.

I cop dokument letre nuk te ndryshon asiher se ca ke n'gjene!