Patatet të pjekura në furrë dhe të shëndetshme

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
ece897f48df5ed8fee79a60151a06629.jpg



Përbërësit
  • 1lugë supe, vaj ulliri
  • 1 lugë supe hudhër të shtypur
  • 1lugë supe borzilok të freskët të coptuar.
  • 1 lugë supe rozmarin të fresjët të copëtuar.
  • 1 lugë supe majdanoz të freskët të copëtuar
  • 1/2 lugë caji biber të speci të kuq
  • 1/2 lugë caji, kripë
  • 4 patate të mëdha, të qërruara dhe të prera në kube
Metoda e përgatitjes

1. Paraprakisht të ngrohet furra në 245 gradë C.
2. Të kombinohen vaji, hudhëra, borziloku, rozmarina, majdanozi, biberi i specit të kuq dhe kripa, në një enë të thellë. Vendosi brenda edhe patatet dhe të përzihen mirë deri sa të mbulohen të gjitha pataet me masën e bërë, shkruan Puhia.com vendosi patatet në në tepsi.

b1fee205afc2a178b7900ff06d1a42bb.jpg


3. Të pjeken në furrën e nxehur paraprakisht, duke i përzier kohë pas kohe, deri sa patatet të pjeken në të dy anët, rreth 20 deri në 30 minuta.
 
Top