
Përbërësit
- 350 gr makarona
- 400 gr kunguj
- 40 gr bajame te qëruara dhe te grira
- 40 gr bajame te ndara
- 100 gr djathë i grire
- 10 gjethe nenexhik
- 1 thelbi hurdhe
- 2 luge majdanoz te grire
- 10 luge vaj ulliri
- kripe, piper
Përgatitja
Lani kungujt, pritini ne gjysma dhe eliminoni farat, me pas lëreni ne zjarre me ujë me kripe për tu zier. pasi te keni hequr kungujt lërini te ftohen. Vini për te zier makaronat ne ujë me kripe, ndërkohë fusni ne mikser kungujt, gjethet e nenexhikut, hurdhat te qëruar, majdanozin, bajamet e grira, djathin e grire, 5 luge vaj dhe frulojini dhe provojini për ti rregulluar me kripe dhe piper. Përzieni makaronat me salcën e përgatitur te kungujve, vajin e mbetur dhe zbukurojeni me bajamet e ndara.
Per me shume receta gatimi per cdo amvise