Pasta me pulë, qepë dhe kerri

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
0dd2ac4b50bf12a70655fb510247315c.jpg



Përbërësit:
  • Për 4 persona
  • Makarona 320 gr
  • 4 qepë të mesme
  • Pak vaj
  • 1/2 gotë verë të bardhë
  • 1 lugë (çaji) kerri
  • 1/2 filxhan hopla (pana)
  • Mish pule të zier (pana)
  • ujë nëse është e nevojshme
Metoda e gatimit:
Vlojme ujin, shtojmë një pjesë të vogël të kripës dhe hedhim makaronat. Presim qepët hollë dhe i vendosim në një tigan me pak vaj ulliri. E shuajmë me verë të bardhë.

9f61a9f56dc535963710d71f2c212eb5.jpg


I lëmë qepët të gatuhen në zjarr të ngadalte derisa të shkrihen dhe të jenë transparente, mund të shtojmë ujë nëse është e nevojshme. Shtojme hopla (pana), kerri dhe kripë. Për të patur një krem të butë, i kalojmë qepët në mixer.
 
Top