Pamjaftueshmeri apo pangopshmeri?

Kordelja

Valoris scriptorum
Pamjaftueshmeri apo pangopshmeri?

Po me mundojne keto dy terma qe jane kaq afer njeri tjetri.
Jemi qenie te tundueshme, kerkojme dicka gjithnji duke shpresuar qe ajo eshte ajo qe duam, kur e kemi rremojme serish.

Perse?!

Eshte e pamjaftueshme apo jemi te pangopur.
...............
Kaq me erdhi nder mend tani qe kam gjithe naten qe bluaj.

Ju keni ndonje version?!

Danae

Primus registratum
Re: Pamjaftueshmeri apo pangopshmeri?

mbase sepse thelle nesh nuk arriti te na bindte,nuk ka te beje me pangopshmerine sesa me pamjaftueshmerine,me idealizimet qe mund te kemi ndertuar rreth cfaredo gjeje.
insktikti nganjehere jep stimulime te ndryshme qe mund te shpien ne rrenime.
nganjehere jemi edhe vet ne qe jemi fajtore,e gjithe teoria ime ne kete pike eshte qe te jap maksimumin e disponibilitetit,te pakten si i thuhet situates i kam dale borxhit.
Gezuar Kordele /pf/images/graemlins/smile.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Mbase teoria llupsllikollogjis mund ti shpjegoj me mire keto terma.

Une si cun elegant qe jam them qe nuk ksi lloj cenesh.

Danae

Primus registratum

pamjaftueshmeria ime u interpretua si pangopshmeri,per pak e ndjeva veten ne faj,per pak.

eM

Paper Moon

pamjaftueshmeria e ben njeriun te pangopur.

Nuk jemi aq te forte sa ti qendrojme tundimeve. Kur gjendemi ne nje kohe pamjaftueshmerie kjo na le nje lloj boshliku qe nuk mbyllet dot me ate qe deshem ne fillim, na duhen shume gjera te tjera, nje pafundesi me gjera dhe njerez e prap ngelet vend per dicka tjeter. :shrug:

eM

Kordelja

Valoris scriptorum

Ke gjet diten e gabume me pyt /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tym e perhime e bojsha sot /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Te pangopurit nuk mjaftohen asnjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif

PIKE! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Thirr psikologen /pf/images/graemlins/laugh.gif Ketej rrotull ishte.

Une e quj te pashprese si rast /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Une e quaj te pamjaftueshem pershkrimin. Give me some more (details) /pf/images/graemlins/laugh.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Uuuuu, prit ere se m'intereso ene mu ky diskutimi... Kusho, podiumi gati, te kam vene nje vazo me lule plastike si te njehere e nje kohe (natyrisht nuk ua kam marre pluhurat se ashu kisha ca pune /pf/images/graemlins/laugh.gif) dhe po pres me laps e leter te hapesh gojen tende te ndritur e te na molloisesh ca /pf/images/graemlins/pickellonja.gif . He... </font>

Anana

Primus registratum

Eshte natyra njerezore, s'kemi pse e luftojme. Ka gjithmone me shume gjera qe mund te kesh apo qe mund te arrihen. Sikur e pangopura te qe veti e keqe s'do ekzistonin ambiciozet qe quhet veti e mire. Sikur femrat te mjaftoheshin me pak nje pjese shume me e madhe do ishin te martuara dhe akoma me pak te divorcuara e keshtu me rradhe.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> A ka mundsi mos me ia fut si per pasneser ti shoqe? Je edhe femer vete pale /pf/images/graemlins/madie.gif. Boll me kategorite, flasim per qenie njerezore ktu... </font>

ana karenina

Primus registratum

Shembull:

* * *

Kureshtjet s'i le pa ngacmuar
Ndaj vuaj me ligsht se nje djall;
Nga nje eshter jotja sajuar
Si mos te te dua ty valle?

Si moter, e di, nuk me falet
Mekati i pare qysh ne brinje;
T'u bera e pangopur, dinake,
Dhe shekujsh-m'e embla robinje.

Por drita kur lebyret ndaj syve,
Nga jotja me e bardha debore,
Ta dua ate zemer naive,
Per atmen nje diell-kurore!

Shembullin nuk ua solla une, ate e gjeta mes jush /pf/images/graemlins/laugh.gif

Do ishte bere Ahmatova ajo qe eshte po mos i kish ngacmuar kureshtjet deri ne vuajtje djallezore? Do me kishte thene mua ndonje gje qe ia vlente ta lexoja, te cilen nuk do kisha qene ne gjendje ta kuptoja vete? JO! Eshte permbajtuar, kursyer, kontrolluar per t'i shpetuar vuajtjeve dhe dashurive? JO! Po mos kish qene e pangopur do kishte dashuruar dhe krijuar me te njejtin intensitet? KURRE! Thua te jete mjaftuar Ahmatova pas gjithe pangopesive dhe mekateve? Nuk ma ha mendja! Mendo sa shume ka mbetur e pashkruar prej saj qe ne nuk mund ta lexojme sot. Qe te jetosh thelle duhet te jesh e pangopur, e pamjaftuar! Cmimi eshte dhimbje po ku ka cmim qe e blejne vleren dhe bukurine e perjetimeve te thella, prej verteti? Ajo ka ndjere, perjetuar, kuptuar! Do shume guxim, pak e kane!

Kjo per shembullin, per nje shembull tjeter flasim ndryshe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Per Helmthin:)

Me ngavash ore mos u nexf se do me besh te qaj:(

Po qe e kam mire e kam. Eshte natyre njerezore te jesh i pangopur. S'kemi pse e luftojme. Prandaj kemi dhe tere ato rregulla etike per te kontrolluar sesi njerezit e mbushin oreksin, psh ne biznes, karriere, ne jete, ne marredhenie me njerezit, ne politike. Kjo e fundit po qe eshte k...e fare e s'i zbaton rregullat.

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
:)
Ok, une them vemendje ti si me thua???

[/ QUOTE ]

Durim!

Durim te mesosh te ngopesh, por jo te mjaftohesh /pf/images/graemlins/smile.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> O goce, ti qaj e qesh bashke e bej cfare te duash se aq ma ndjen. Problemi nuk eshte tek ajo qe kishe shkruar ne pergjithesi, por ne ndarjen dhe permendjen e femrave specifikisht. Me duket kaq denigruese qe edhe femra vete e ndan veten ne kategori. Ta thashe edhe me siper qe ketu diskutohet per natyre njerezore (femra, meshkuj e cfare te duash ti te perfshish).

E rendesishme eshte qe ti e mendon se e ke mire, te tjerat jane kot...

Hajt shnet...
</font>

Dolores

Primus registratum

Varet...varet.....nqs eshte dicka qe na mbush me jete......radari yne e kam intstiktivisht edhe e kerkon si puna e gotes se ujit ne piskun e vapes.....pi e pi nuk ka te sosur etja.....edhe kur mendon qe je i ngopur s eshte kurre mjaftueshme....se ben nji mender sh*rre edhe perseri je i etur /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Pa kontekst mund të jetë njëra ose tjetra.

Pamjaftueshmëria dallon nga pangopshmëria pasi e para ka një limit ndërkohë që e dyta është pus pa fund.

Menimi im ky /pf/images/graemlins/grin.gif.

ladouce2005

Primus registratum

Pamjaftushem = pakenaqur /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pangopshmeri = kerkon me shume /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kjo e dyta me tingellon cik pozitive, kurse e para negative /pf/images/graemlins/laugh.gif