pak ndihme per te perfunduar nje script ne javascript

REY66

Primus registratum
pak ndihme per te perfunduar nje script ne javascript

Mirdita

Kerkoje pak ndihme ne "javascript" per te perfunduar nje script, por do te mundohem te ta shpjegoj pak me qarte ate qe kerkoj.

Pra , Ne vazhdim te scriptit midis te tjerave kam dhe keto funksione ,
qe secili lejon te shfaqen imazhet e seleksionuar ne reshtin e percaktuar sipas numrit qe ka ;
Code:
function PlotsimReshti01(FotoShfaqur)
// me kete funksion dergoj fotot e seleksionuar ne reshtin e pare pozicion_1 -> 2 dhe 3 , 
//po te njejten strukture kane dhe funksionete tjere por nderojne vetem nr. e Reshtit

{
    for (s=0; s<3; s++) 
        { eval('document.images["Reshti01Pozicion_' + s + '"].src = ImageBlank.src');}

for (s=0; s<FotoShfaqur.length; s++) 
    	{
        var Numer = FotoShfaqur[s];
        var Foto = new Image();
        Foto.src="Foto"+Numer+".gif";
        document.images["Reshti01Pozicion_" + s ].src = Foto.src
	    }
}//FUNDI FUNKSIONIT 
function PlotsimReshti02(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti03(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti04(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti05(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti06(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti07(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti08(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti09(FotoShfaqur) {
function PlotsimReshti10(FotoShfaqur) {
pra une dua qe duke klikuar perseri ne te njejtin buton te plotesohen reshtat qe vijone nga 1-10ta,
me pak fjale repetision funksioni por duke i ndruar nr e funksionit qe te specifikohet 
vendi se ku do te shfaqen fotot e seleksionuar (Reshti01,Reshti02..e me radhe deri tek reshti10)
function DergimSeleksioni () 
//Ky eshte funksioni qe eshte i lidhur me butonin por siç e shikon 
//me kete dergoj fotot e seleksionuara vetem ne reshtin01
{
 if (FotoSeleksionuar.length < 3) {
    PlotsimReshti01(FotoSeleksionuar); Rifillo ();
    }
}
->Fundi sriptit

Albert

Primus registratum
Re: pak ndihme per te perfunduar nje script ne javascript

Nuk e kuptova mire se cfare do te besh, megjithate kam idene qe nuk te nevojiten gjithe ata funksione, por vetem nje. Gjithashtu duhet te te hyje ne pune funksioni eval qe ka JavaScript. Mundoju te lexosh per te se te nxjerr shpesh nga situata...

REY66

Primus registratum

FLM per pergjigjen,

Woodoo, çfare nuk kupton me thuaj qe te ta shpjegoj me qarte.

Albert, dua thjeshte dy reshta kod,te shkruajtura prej dikujt qe mer vesh nga kodimi, pra me duhet diçka konkrete nqs ke mundesi,
po e shpjegoj dhe nje here ,
dua qe çdo here qe te klikoje mbi butonin e dregimt te exekutohet nje function i ri per plotesimin e reshtave nga 1-10 keshtu e mendoj se e kam me thjeshte, (per nivelin qe une kam ne kete fushe).
megjithate meqense ti e shikon se munde te behet dhe ndryshe te lutem me shkruaj dy reshta kod se do te me ndihmonte shume.

flm dhe nje here

Albert

Primus registratum

Perseri nuk e kuptoj se cfare do te besh....Po deshe me nis faqen qe ke bere qe ta shikoj....

voodoo

Primus registratum

mbi te gjitha eshte voodoo dhe jo woodoo por ajo qe po te thoja une eshte qe ti provoji t'i shkruash vete ato dy rreshta kod ne javascript dhe pastaj nisi ne forum qe t'i shikojme sebashku. Pastaj dhe mua me duket jo fort e dobishme te kesh kaq shume funksione... nje funksion qe ritherret vetveten kur dikush ben click tek link-u :
onclick(emri_funksionit) qe mesa kuptova une duhet qe ne vend te image1.scr te vendose image2.scr nese behet click tek link

REY66

Primus registratum

Code:
Ah!
Sikur te isha aq i zoti qe ti beja vete ato dy reshta kod sa e lehte do te ishte se do te me evitonte te haja "shpulla morali" .... 
por nuk jam dhe prandaj po kerkoj ndihme ....

po ju a shpjegoj dhe nje here se ndoshta kete radhe do ta kuptoni se çar po kerkoj.
pra shkurt si me poshte kam funksionet 1-2-3 ... dhe Funksionin(e plote) me te cilin lidhen per exekutim,

<script>
function Reshti01()
{ //ky function kontrollon sasine e imazheve te seleksionuara dhe percakton vendin ku do te dergohen, 
  //pra ne reshtin e pare(01)
}
function Reshti02()
{ //ky function kontrollon sasine e imazheve te seleksionuara dhe percakton vendin ku do te dergohen, 
  //pra ne reshtin e dyte(2)
}
function Reshti03()
  //pra ne reshtin e trete(3)
}

//**************************************
function PlotsimResht() 
//ky function thiret me butonin (Dergo) dhe exekuton dergimin e sasise se imazheve ne 
//vendin e percaktuar nga functioni mësipërm (Reshti01). 
{
  Reshtit01(FotoSeleksionuar); Rifillo();
}
//Pra une kerkoj qe me te njejtin buton per çdo klikim te exekutoj nje function te radhes nga (function Reshti01; deri tek function Reshti10;)
//pra thjeshte vetem instructionin qe perdoret ne kete raste, sepse po e provoj me menyrat qe kam lexuar por nuk po ja arije
// shkurte fare vetem dy reshta kode ashtu si ti dish se po flasim dhe dhe po sillemi rotull pa pare asgje konkrete.
</script>
flm

Albert

Primus registratum

Nga aq sa kuptova duhet te shkruash:
Code:
var i = 0;

function PlotsimResht()
{  
    eval("Reshtit0" + i + "(" + FotoSeleksionuar + "); ");
    if(i == 9)
        i = 0;
    else
        i++;
    Rifillo();
}
Emrat e funksioneve duhet te jene Reshtit00, Reshtit01....Reshtit09, kurse FotoSeleksionuar duhet te kete vleren qe marrin si parameter fuksionet ReshtitXX.

REY66

Primus registratum

aLBERT,

SOT E PROVOVA ATE QE ME KISHE SHKRUAJTUR POR NUK PUNONTE, MI PLOTESONTE TE GJITHE RESHTAT PERNJEHERESH. FLM

engjelli

Forumium praecox

o albert... di gje ku te mesoj javascript??? e kam pak idene po dua ta mesoj mire fare...

ciao

Albert

Primus registratum

Asnje gjuhe nuk mesohet mire duke lexuar artikuj e tutoriale. Nqs do vertet te mesosh JavaScript duhet nje liber i mire dhe per nje fillestar do sugjeroja Beginning JavaScript nga Wrox