Pa kategori?

mengjesi

Primus registratum
Pa kategori?

Hehe, paradoks qe ne fillim, hapja e nje teme me qellim shkruajtjen pa kategori. Te jete c'te doje dreqi e mori, pse duhet te kufizohet i shkruari brenda kangjellave te titullit te temes? Po vete fakti qe eshte tek diapazoni, tek albforumi, e kufizon, dhe une qesh me veten tek kerkoj, bambola di pezza, vrasjen e kategorive.

Shkruani cfare t'ju doje zemra- embelsine qe nuk rri dot brenda, marazin, qeshjet, buzeqeshjet, te ftohtin, tingujt, eren, kohen, veshet.........

Hehe (prape) dua te shkruaj rreze qe ikin diku pa pike rendesie, pika shiu qe bien e ngrihen, dua te shkruaj si nje piktor, sic thote Cixous, kjo deshira per te qene dicka tjeter, per te bere dicka tjeter, trademark i njerezve.

Po mendoja per dhomen time. Fjalet e Beckett-it dhe postera te Kandisky-t neper mure, te shkreta te shkreta, muret, te hirta si poezite. Pastaj nje zemer e pellushte qe buzeqesh, e kuqe. E kam varur po me pe te kuq, kombinim mo, nga kutia e firealarm-it. C'do mendoje babi per dhomen time? Do te lexoje ca nga poezite duke dashur te me kuptoje me shume? Do te shikoje librat. Do te filloje te lexoje madje, eshte kurioz ai. Pa divan, pa televizor, do te ulet mbi krevatin tim e une ne tavolinen e komjuterit, do te me flase, do te perpiqet te me jape per te 12 mijten here te njejtin mesim. 4 ne pedagogji me siguri. Ka pas dhene vizatim teknik ne shkollen e nates. Ndoshta nuk ka qene keq si mesues, po ne ate lende vec. Hehe (prape e prape) babi, po c'faj ke ti. S'ka faj asnjeheri.

jehona

Primus registratum
Re: Pa kategori?

cudi, ti na fton te shkruajme pa kategori dhe ne te njejten kohe na sugjeron kategorite mbi te cilat mund te shkruajme pa qene jashte teme ne kete teme.

Drejtezat e kithta me vine ne mendje, si edhe mendime paralele qe ngjajne ne pafundesine e pikave qe i perbejne, por qe nuk u jepet rasti te takohen ne perjetesi.

Duhet krijuar bashkesia e drejtezave me asnje pike te perbashket. Kujtoj tim at me vizore ne dore...

Dolores

Primus registratum

Ajo ne nji fare menyre na le te mendojme qe ajo do filozofoj ne ato tema..........kurse ju per drejtezat :rolleyes:

Une jam totally bosh ne kto momente.........

rikthehem se shpejti

Ema

Goddes

Sot buzeqeshja rruges ne forme dielli sa me siguri tere te cmendurit e rruges univeristare kane thene me vete"Sa e cmendur kjo ketu!"
Une po mendoja nje fustan kinez te kuq flake e te mbyllur te kryka nga e cila del qafa ime si lejlek(me shane e me thane si gjirafe) dhe floket e ngritura lart,qe bejne lojra dritash ne mes te dhomes sime me perd bojeqielli.
Pastaj po mendoja nje dasem,drekat dhe darkat qe shtron mamka kur kthehem ne atdhe,gjithe farefisi qe mbyllet ne dy dhoma e kuzhine per te me pershendetur.
E atje ndjehem e dashur.Ndjehem e perkedhelur.I lejoj vetes ti le rrobat ku te dua,te shtrihem ne divan dhe te me perkedhelin floket.Se jam vajza e tyre dhe per fat te mire jam vec une.
Ngjisja shkallet e fakultetit me vrap.Shkalle bojehiri qe nuk e di pse kujtojne lekundjet ne autobuz me nje libber shtrenguar ne gjoks.Nuk eshte asnje liber drejtesie,po poezite e dashurise.Ato me Neruden dhe Dickinson brenda.
-Jam shume nalt-i thashe vetes,nalt fare!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Eshte hene e plote sonte.Eshte edhe eklips i henes.Do jete e kuqe flake per shkak te shtresave te pluhurit qe ka midis syve tone dhe henes.Do ndodhet midis yjesise se Peshores dhe Akrepit,perballe me yjesine e Demit /pf/images/graemlins/smile.gif

Kam net qe e bej te keq gjumin po sonte s'duhet te fle fare me duket!

... mengjezore me duket se sapo krijove nje kategori te re "miscellaneous" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ne jemi krijesa te kobshme, shqyejme pa teklif "pjellat" tona, ndonese jane pikerisht ato qe na kane mbajtur gjalle deri me tash. /pf/images/graemlins/wink.gif
Le ti shqyejme pra dhe kategorite. Te mjerat kategori!

Cdo gje futet ne nje kategori! Nuk ka kategori! Asnjera nga keto nuk eshte gabim, e ne te njeten kohe asnje nuk eshte e vertete. Mbreme a parmbreme, rreth ores 3 A.M. ndersa isha duke u dashuruar me telekomanden e TV ndodhi qe ndalova ne nje stacion qe transmentonte "Bishat e zhdukura te kontinenteve tona". E lashe aty, nese gjumi s'kishte ndermend te vinte nga lodhja, ndoshta e nxiste frika. Ne australi na paskesh jetuar nje hardhuce aq e madhe, sa nje dragua, paraardhesit tane qe kishin bere gjithe ate udhetim me kembe nga kontinenti meme, ndeshen me "bishen". Pas nje ko-ekzistence disa mujorshe, nje nga anetaret e fisit bie "gjah" i hardhuces. Dhe kjo eshte cfare u tha me pas :" The people were devastated, and mourned their loss, but they did not forget, they already started planning their revenge". Ne ndoshta jemi te vetmet krijesa ne toke qe hakmerremi, e jo vetem ne caste instinktive, kur zemra na rendon nga dhimbja. Ne presim, planifikojme, dhe gjejme mundesine per hakmarrje. Ne jemi te vetmet krijesa qe gjejme kenaqesi nga hakmarrja. Nejse njerezit e studiuan mire veprimtarine e hardhuces, dhe kuptuan dicka, si krijese gjakftohte qe eshte e kishte te pamundur te levizte e te sulmonte heret ne mengjes, pa dale dielli sepse perdorte nxehetesine e diellit, te ngrohte gjakun. Plani u be! Ti veme zjarrin rreth e perqark, dhe ajo ne pamundesine per te levizur te digjet e gjalle. E ne kete menyre duke avancuar pak e nga pak hardhuca u zhduk si specie e bashke me te gjithe pylli ekzotik i Australise u dogj, duke i lene vendin fushave te hapura, nga ku mund te gjuaje per qejf edhe kafshet e tjera. Shume specie te tjera u zhduken dhe klima e kontinentit ndryshoi njehere e pergjithmone. E njeta histori u perserit edhe me kafshe-bisha te tjera, nje pjese e madhe e te cilave per ironi te fatit ishin herbivore. E une isha duke menduar per titullin e programit, valle kush ishin bishat ne apo ato? Cilendo ane qe te zgjedhesh pergjigjia s'ka per te qene gabim, por sidoqofte s'ka per te qene as e vertete.

Dolores

Primus registratum

:lol:
Ne sekonden qe po lexoja ate pjesen e dashurise me telekomanden mu kujtua filmi 9 jave e gjysem part 1 kur Kim u mastrubua me telekomanden sipas kerkeses se te dashurit te saj ....edhe po mendoja qe Nelka paska gjet nji version Miki Rurki /pf/images/graemlins/laugh.gif ....po na doli discovery chanel si prioritet..qenka dhjere muhabeti ngelem qe ngelem duke vezhguar kafshet :lol:

Realisht kisha shkruar "beja dashuri me telekomanden" por editova duke njohur mendjet e liga qe sillen ketej rrotull /pf/images/graemlins/wink.gif .

P.S.

Ne te gjitha filmat e tij Miki luan rolin e sekseksperitit misterioz qe i drejton partneret drejt eksperimentimit. Kaq te paditura jane keto grate tona?

mengjesi

Primus registratum

spleen
helm
(nauseating)
vorbulla idiote te paqena mbetje
"He will curse God again as in the blessed days..."ti Beckett je rehat se s'ke nga te levizesh, o ne mur o ne varr, dhe ne qe perpelitemi!

Me mungon kenga. Me mungon zeri. Hap gojen po fyti eshte i thate.

mengjesi

Primus registratum

leonard cohen suzanne
lutem shkarkojeni, eshte dhurata ime per ju.

nuk mundem te shkruaj, jo paragrafe akademike, eshte cmenduri t'ja besh vetes kete. te flasesh po, fjale jo fjali te ulerish te kendosh te kompozosh melodi. ngjyra dhe nota, une nuk dua asgje me teper po nuk eshte e mundur. qaj qaj pa lot se suzana nuk me le e ka mberthyer shpirtin dhe e kolovit pa lejen time fjalet nuk jane te mijat.

Dolores

Primus registratum

Mengjeso cuditerrisht une jam marre me Cohenin sot gjithe diten :rolleyes: ....vazhdoj research per jews community /pf/images/graemlins/tongue.gif

alinos

Forumium maestatis

Une po ha, bujrum kush te doje.
winesampler.jpg

Mendohet me mire me barkun plot, thoshte nje personazh plake ne nje liber... /pf/images/graemlins/smile.gif

TDSH

Primus registratum

Ahhhhh...Cohen...with his upsseting voice, pessimism, optimism, and irony. If memory doesn't fail me Camus once wrote, that memory was given to humans so that there could be roses in the midst of winter...I guess he never knew Cohen, otherwise he would have added that Cohen was given to us so that there could also be warmth in the midst of a cold world!

The poet with the golden voice, speaks for the silent and sings for the mute...

....I saw you this morning
You were moving so fast
Can’t seem to loosen my grip
On the past
And I miss you so much
There’s no one in sight
And we’re still making love
In my secret life...

Dolores

Primus registratum

Sapo lexova kete...... :rolleyes: