P2P nga Lab. i Shkolles

oneo

Forumium praecox
P2P nga Lab. i Shkolles

Jam ne Univ. me nje portatile dhe me gjithe qejf se do downloadoj filma e ku ta di une, vjen puna asnje lloj programi p2p nuk me lidhet megjithese gati i provova te gjithe.

Kete gje e kam pas konstatu dhe me pare dhe pak a shume e di ku qendron problemi tek rrjeti qe ka bere masteri i serverit te shkolles por doja te tija nese ka ndonje menyre qe mund te lidhesh me keto lloj programesh.

Jo per gje por eshte gjynaf me e lene gjithe kete shpejtesi thjesh me lexu ndonje e.mail ose ndonje gazete elektronike.

Pershendetje

GuJack20

Primus registratum
Re: P2P nga Lab. i Shkolles

Psyche...eshte firewall ose routeri i shkolles qe ste lejon. E vetmja rruge eshte provosh njehere Direct Connect (http://dcplusplus.sourceforge.net) dhe po s'eci as ai athere duhet te zesh miqesi me administratorin e rrjetit dhe ti kerkosh te te hape portat (sinqerisht nuk besoj se do ta beje). /pf/images/graemlins/frown.gif

oneo

Forumium praecox

dhe une nuk e besoj gujack, po mendoja nese ndonje linuxian i cmendur do kishte shpik gje deri tani... /pf/images/graemlins/wink.gif

geek

Primus registratum

meqe ra fjala, si mund te behet lidhja ne internet, nepermjet nje pc shkolle qe eshte me ADSL ne rrjet, dhe nje notebook qe une e lidh ne LAN me kete pc e shkolles. nuk di cfare te aplikoj mbi pc, pasi nuk dua te prish pune ne parametrat e ADSLs.
gujack ti je expert per konfigurimet e rrjeteve /pf/images/graemlins/wink.gif

GuJack20

Primus registratum

Varet se cfare do te arrish me lidhjen. Nese ke vetem per te shkarkuar (marrje-dhenje skedaresh) athere mund ta besh me nje Ftp server.
Per te pasur lidhje si ne nje LAN real duhet te krijosh nje VPN (Virtual Private Network). Ne te dy rastet te duhet access ne Routerin e shkolles per te hapur portat e nevojshme. Ti e ke nje te tille???

geek

Primus registratum

prit se isha akoma pergjumsh dhe nuk u shpjegova mire; problemi im eshte se browseri im (IE) nuk lidhej ne internet, ndersa te gjithe programet e tjere (quicktime, p2p, nortoni, lojera etj. lidheshin dhe axhornoheshin automatikisht, vetem se nuk navigoja dot. sic e thashe ne LAN lidhem pa problem pasi kam access ne pc qendror ku jane konfiguruar te gjitha lidhjet, vetem se nuk ma mbante te krijoja nje VPN te ri. Nuk e di ku mund te jete problemi i explorerit... :confused:

oneo

Forumium praecox

duhet te rregjistrohesh tek siti i microsoftit per te perdorur internet explorer. Ku po perdorja notebook ketu tek shkolla dhe mua me nxori te njejtin problem.

Menyre?

Mbyll IE, hap Mozilla ose nje browser qe te pelqen dhe happy browsing.

Duhet te funskionoje (vec nese te duhet per ndonje gje specifike ky IE)

GuJack20

Primus registratum

Nuk besoj se eshte ai problemi. Ndoshta per browsing te duhet ndonje konfig per Proxy server. Kontrollo tek Tools -> Internet Options -> Connections. Do ishte mire te krahasoje me nje PC tjeter qe aktualisht punon ne rregull.

Regjistrimi i IE nuk besoj se ka lidhje ne kete prob.

koperton

Primus registratum

problemi im eshte se browseri im (IE) nuk lidhej ne internet, ndersa te gjithe programet e tjere (quicktime, p2p, nortoni, lojera etj. lidheshin dhe axhornoheshin automatikisht, vetem se nuk <<navigoja>> dot.

Who told ya you can navigate web with quicktime? Albforum is the best place on earth to find eandeworth people.