Përgatitja e orizit Spanjoll

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
98455b06507b2afb7e325f757bec0710.jpg



Përbërësit
  • 2 lugë supe vaj
  • 2 lugë supe qepë të prera
  • 1 1/2 e filxhanit orizë jot ë zier
  • 2 filxhana koncentrat pule
  • 1 filxhan salcë të kuqe (që përmban domate, speca, qepë, misër, majdanoz)
Metoda e përgatitjes
1. Të ngorhet vaji në një tigan të madh dhe të thellë, në temperaturë mesatare. Të shtohet qopa dhe të fërgohen deri sa të zbuten, rreth 5 minuta.
d6d6b9195a889ae1e743be70773999f4.jpg

2. Të shtohet edhe orizi në tigan duke e përzier gjatë gjtihë kohës. Kur orizi të filloj të marrë ngjyrën kafe, të shtohet koncetrati i pulës (që përdoret për supa) dhe salca. Të ulet temperature dhe të mbulohet tigani me kapak. Të zihet për rreth 20 minuta ose deri sa uji të absorbohet.
 
Top