nuk me jep jete Hardware Audio

TEA

Forumium maestatis
nuk me jep jete Hardware Audio

kush mund te me ndihmoj ... kam Windows xp H.Editor

GuJack20

Primus registratum
Re: nuk me jep jete Hardware Audio

Nuk njifet fare nga sistemi apo thjeshte nuk degjohet gje... Nese nuk degjohet gje futu tek Device Manager (Right Click mbi My Comp. -> Hardware -> Device Manager) dhe çinstalo karten e zerit dhe pastaj ristarto kompjuterin dhe shiko se ç'ndodh...

Faust

Primus registratum

Shiko ne fillim ne fazen e boot duke shtypur delete (apo cancel varet nga tipii tastieres) te shkosh tek pozicioni i duhur qe une tani nuk mbaj mend dhe te shikosh nese ke nje skede audio te inkorporuar ne motherboard qe te jete aktive. Kjo nese ke vetem ate.
Nese ke nje skede audio te futur me pas ne nje porte PCI atehere duhet te disaktivizosh ate te paren ne bios sepse mund te hyjne ne konflikt te dyja si rezultat mosnjohjen nga sistemi operativ.
Kjo nese ti ke nje skede audio ne motherboard te inkorporuar.
Perndryshe duhet te futesh me teper te dhena qe ke mundesi ketu ne forum per skeden audio qe perdor.

TEA

Forumium maestatis

Atehere e ter kjo mesele filloj kur PC-s i ben nje formatim ...ç'do gje ishte ne rregull perveç Hardwere Audio. Kete problem e zgjitha me nje program tjeter "Realtek AC'97 Audio" . Problemi u zgjith pasi pc tani e ka Audion por ka filluar te me japi nje tjeter problem . Pa pritur me fiken te gjitha faqet qe jan hapur dhe pc me kalon ne standby dhe me thote :

***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
*** The system has halted***

Ju lutem mund te me thoni ç'fare po ndodh, dhe ç'duhet te bej ?

PS: nese mund te sherbej kam nje sistem operativ Windows XP , Home Edition , versione 2002.

Faust

Primus registratum

Me thuaj modelin e sakte te motherboard-it dhe te tregoj une se cfare duhet te besh me pas.
Si fillim nese duhet te punosh me pc dhe nuk eshte e domosdoshme te degjosh audio atehere me tu hapur windows shko tek panello di controllo(je ne itali kmos gaboj dhe e ke parasysh per cfare po flas)sistema, hasdware, gestione periferiche, audio e periferiche del suono dhe shko tek drivers te realtek-ut. Ato disinstaloji se mesa duket ke instaluar drivet per audion qe nuk jane kompatibel per ate motherboard.

TEA

Forumium maestatis

Ciao Faust!

e formattova pc por prap nuk u zgjidh gje. Pc me shkon perseri ne standby ku me thote :

Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
*** The system has halted.

Si ka mundesi qe me jep error... une nuk kam hedhur programe te jashtme qe mund te thuhet nuk jan compatibile.

plus qe tek gestione periferiche me ? te verdh kam :
+ Altre periferiche.
Controller audio Multimmediale.
USB Device