nuk ka me karakter

adani

Primus registratum
nuk ka me karakter

pershendetje
E di si eshte puna,qe te flasim me troc shqip,brezit te ri qe ka dale pas 90 tes,i ka ikur truri fare.ata nuk dine me as karakter as njohje te historis se SHQIPERIS,as njohje te gjuhes shqipe ,zakonet dhe nderin e saj.
Me fjale te tjera UFO.Kjo vjen nga edukata ne familje ne radhe te pare dhe nga edukata shkollore ne radhe te dyte.
Po cfar shkolle!Femijet e sotem (brezi i ri)kane mesuar me mire gjuhen e kallashit dhe vajzave u ka ikur truri pas britney spears!
Pyes njerin njeher,e njeh Selam Musain?
Ke Selam ? me thote.
Selam musan,I thash,qe kapi topin nga gryka,nje nga heronjte trima shqipetare.
Nuk e njohe me thote,une vetem ZANIN e COLE njoh per hero trim.
Vellezer mjere shqiperia.

Ofelia

Forumium praecox
Re: nuk ka me karakter

Mendoj qe nuk eshte e drejte, per brezin e ri, por edhe per ne vete, nje pergjithesim i tille.
Eshte e vertete qe shume vlera pas 90-es, jane zhdukur. Etja per dituri dhe kulture eshte shuar pa u ngopur. Ne mendjen e njerezve, te rinj e te vjeter kane zene rrenje ca parime te percipta. Por kjo nuk do te thote qe te gjithe jane keshtu. Une jam kunder pergjithesimeve dhe shprehjeve te tilla me, me fal, por une e quaj URREJTJE.

nike palkola

Primus registratum

Pajtohem me Ofelinë se nuk duhet të përgjithësohen gjërat, se kemi edhe atdhetarë nacionalista të mirëfilltë (jam edhe unë nacionalist), të rinje që edhe prej Shqipërisë e edhe prej Shteteve të Bashk. të Amerikës kanë shkuar me luftuar për liri në Kosovë-Dardani.
Shqipëria kur ka mbijetuar deri tash, e ke te ardhmen e siguruar, pa marrë parasyshë problemet e tashme!
Shkatrrimi i vlerave nuk ka filluar me v. 90, por me fillimin e okupimit komunist nga pjella jonë e keqe- nga klyshët e Serbisë e Rusisë. Në v. 90 vetem nga diktatura kemi kaluar në anarhi për arsye se nuk kemi pasur intelektualë të mirëfilltë, por pseudo intelektualë -komunistë!

adani

Primus registratum

Eshte e vertete qe shqiperia ka pasur intelektuale,por ama kemi ngelur vetem ne prizmin ka pasur,se tani ne shqiperi kan ngelur te pa aftet,batakcinjte,te korruptuarit te urriturit(ne te gjitha aspektet).Ndersa sa per brezin e ri te tanishim nuk mund te gjykoj fare se nuk ka me brez te ri.Te gjithe cunat e shqiperise i hengri mergimi dhe tani ne shqiperi me te shumtet jane bastarder,sepse bastardet kane ngelur,dhe nga ata varet shpresa e shqiperise.C'fare brezi te ri presim te kemi!Ne shqipri kane ngelur zyrtare te korruptuar,tregtare matrapaze dhe te varfer te keputur qe vdesin per buken e gojes.Me vjen keq qe flas keshtu por kjo eshte e verteta .Ne jemi vend i mallkuar qe nuk kemi per ta ngritur koken kurre!Flasin faktet!13 vjet demokraci dhe treg i lire dhe shqiperia eshte me keq se Etiopia!Etiopia ka te drejte te jene te varfer,sepse u bie 15 l uje ne dite per te jetuar(pir,lar,gatuar,etc)!Ndersa ne si vend kemi nje nentok qe eshte per tu patur zili!Uji i syrit te kalter ne sarande shkon i gjithi ne det,ndersa populli i sarandes ka vetem 6 ore uje ne dit!Ky eshte vetem nje shembull!Ka me mijra!Autostrada kakavij-gjirokaster eshte vetem 25-30 km (nuk jam i sigurt),nisi diku aty pas 90'tes dhe akoma nuk ka mbaruar!C'far te them me?Me zuri koka tani!
Te mos keq kuptohen disa,sepse vetem disa kan ngelur ne shqiperi.