No man's land

alinos

Forumium maestatis
No man's land

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 21 Gusht, 2004 23:05
--------------------------------------------------------------------------------
nuk di nese e keni provuar ate ndjesine e te qenit komplet te lire nga cfaredo lloj autoriteti, nga cdo rregull, nga cdo pushtet. Vendet mund te jene te ndryshme: dikush e ka kete ndjesi para detit apo oqeanit te pamate; dikush tjeter ne shkretetire; dikush ne enderr; dikush ne fantazite e veta e keshtu me rradhe shpresoj secili nga ne e ka ate nje cik vend, ku ndjehet i lire.
Per vete kete ndjesi per here te pare e kam pasur duke ecur ne kembe ne kufirin shqiptaro-maqedonas, pasi te kane vene vulen e daljes nga Shqiperia. Per ata qe nuk e dine si eshte, po ju them se duket si nje shkretetire me shume pak peme dhe te jep pershtypjen e boshllekut dhe hapesires se pamase si ne mes te dimrit te ftohte ku bora ngrin si akull mbi rruge, ashtu dhe diteve te nxehta te veres ku ajri valevilet mbi siperfaqe.
Nese ecen neper kete rruge heret ne mengjes pa shkuar ora 8, te duket sikur can nje hapesire pa fund e krye. Te duket sikur cdo levizje e jotja con drejt te qenit e lire dhe nese ndal per nje cast ne mes te rruges, pikerisht aty ku ushtari maqedon ende nuk arrin te te shohe mbi kullen e rojes ne te majten tende, kupton se je ne token e askujt. Kupto se ndodhesh midis tokes dhe qiellit dhe e vetmja gje qe te mban eshte ajri.
Pikerisht aty, ti mundesh per nje cast te vetem te jesh vetvetja deri ne fund e ndergjegjshme dhe e pandergjegjshme per pozicionin ku ndodhesh. Ndonjehere kam menduar se nese do te doja te arratisesha diku do te doja te ishte atje. Do te ulesha aty dhe do te haja nje sanduic per qef tim. S'e kam bere ende, sepse une nuk jam plotesisht e lire, por deshira te vjen natyrshem here pas here.
Sidoqofte, nuk eshte e lehte te gjesh piken e sakte ku ndodhet toka e askujt, toka e njeriut te lire...

--------------------
The best thing about being a woman is the prerogative to have a little fun and...

Lord, Won't You Buy Me a Mercedes-Benz...

--------------------------------------------------------------------------------
Postime: 7920 | Nga: vendi i paradokseve | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Kordelja

Zonjëza në gjemba
Anëtar/e # 87

Shkruajtur më 21 Gusht, 2004 23:10
Jaaa, ca thu ti mi, une kam tokat e mia e s'guxo me m'i perkit kush

--------------------
An "object" is as strong as its weakest point!~~~Physics~~~

Postime: 4534 | Nga: bo boo, mos me pyt se ku... | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 21 Gusht, 2004 23:14
pikerisht: tokat tona na bejne ne jo te lire, sepse te zoterosh dicka do te thote te duash t'i mbrosh ato dhe deshira per t'i mbrojtur na ben vulnerabel. Ajo qe kemi, na ben skllever fizikisht, moralisht, shpirterisht, parimisht, you name it!
Kur nuk na perket asgje dhe ndodhemi ne nje vend qe eshte prona e askujt, ne mundemi me ne fund te jemi te lire...
Scary isn't it?!

--------------------
The best thing about being a woman is the prerogative to have a little fun and...

Postime: 7920 | Nga: vendi i paradokseve | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Kordelja

Zonjëza në gjemba
Anëtar/e # 87

Shkruajtur më 21 Gusht, 2004 23:16
I kile makarona per 10 biberona mi ti, apo s'e mban mend Tanon e ngrate ti

--------------------
An "object" is as strong as its weakest point!~~~Physics~~~

Postime: 4534 | Nga: bo boo, mos me pyt se ku... | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

rambla
ajer
Anëtar/e # 1035

Shkruajtur më 22 Gusht, 2004 13:58
nick-u im vjen pikerisht nga kjo ndjesi. ne barcelone, tek po beja shetitje vetem tek 'ramblas' pata ate ndjesine e lirise totale...e mrekullueshme!!!

--------------------
I don’t mind
As long as there’s a bed beneath the stars that shine
I’ll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I can't get a life if my hearts’ not in it

Postime: 2896 | Nga: fiu fiu fiu | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 22 Gusht, 2004 17:09
Nuk jam e sigurte Korde...

Rambla,
po e bisedoja ne kafe me nje shoqen time kete ceshtje dhe ajo po me thoshte se e kishte provuar kete ndjesi kur zbriste nga metroja e Budapestit duke shijuar nje cigare dhe lirine qe i jepte te qenit vetem dhe rehatshem...

ndjesi e pashpjegueshme me fjale mendoj, ose ende nuk i kam goditur ato te shkretat...
do kthehem!

--------------------

Iola
Continuity...
Anëtar/e # 5487

Shkruajtur më 23 Gusht, 2004 01:47
Ti thua - mundemi te jemi te lire, e une nuk e di se si ...
Kjo eshte e frikshme! Mundemi ne?

Megjithate edhe une kam "gjendjet e mia taksi" qe me bejne te provoj gati gati te njejten ndjesi e ska nevoje te jem diku jashte, me shpeshta me ndodh sa here kthehem nga puna e shkepus veten kaq shume nga ajo cka eshte pas xhamit sa nuk me prek asgje, gati asgje, vetem nje dreq "vete" qe kam mbi shpatulla

Eshte ceshtje truri, duhen ul siguresat e gjendet gjithkund no man`s land (ideale)

--------------------
Ncuq! Don`t keep the vete!

Postime: 1702 | Regjistruar: Tet 2003 | IP: e Regjistruar |

rambla
ajer
Anëtar/e # 1035

Shkruajtur më 01 Shtator, 2004 13:48

mund te jete dhe ketu....

--------------------
I don’t mind
As long as there’s a bed beneath the stars that shine
I’ll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I can't get a life if my hearts’ not in it

Postime: 2896 | Nga: fiu fiu fiu | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 03 Shtator, 2004 17:26
Where liberty reigns, there is my country!

Benjamin Franklin.

...and I have to agree!

p.s. ktu kulla baze ju flet te interesuarve

--------------------

anadoktoresha
PROVENCE
Anëtar/e # 540

Shkruajtur më 03 Shtator, 2004 19:59
ehe...dhe te ineteresuarit vihen ne mendime about a way to liberty...

--------------------
per te gjithe ka nje qenie te paarritshme....*

Postime: 541 | Nga: tirana | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Prodigy*
The Word!
Anëtar/e # 45

Shkruajtur më 03 Shtator, 2004 20:49
Going up and down on I-65, straight on from Chicago to Montgomery, AL. Flying at 115 miles per hour.... mmmm nice feeling....

--------------------
"For God so loved the world that he gave his only begotten Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life."

www.digitalobjective.com

Postime: 1530 | Nga: Tulip Avenue | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

A..@..A

Ocean Spirit
Anëtar/e # 4345

Shkruajtur më 08 Shtator, 2004 17:19
Huh, e kam patur kete ndjesi ne brigjet e nje oqeani , nje pafundesi mase ujore dhe nje ngjyre e hirte qe thyhej nen perendimin e diellit .......qe te ftonte te shkoje ne opposite direction to everybody else ….dhe te humbisje..........
Edhe sot ideja e nje shezlongu buze ujit , ne nje plash te shkrete , kur dielli eshte duke goditur perendimin dhe reflekton gjithe spektrin e tij, ma krijon kete ndjesi, me duket se gjithcka rreth meje rreshket ashtu sikunder dielli lufton te zhytet nen uje …….

And you don't even know where u'r going, or what your destination is........
Postime: 990 | Nga: Toronto | Regjistruar: Korr 2003 | IP: e Regjistruar |

to57
Le jouer
Anëtar/e # 8769

Shkruajtur më 08 Shtator, 2004 18:42
ah sikur hedhja me parashute te zgjaste me shume se nje grusht sekondash do ta quaja no man's land ate qiell dhe ndjenjen qe ke kur je ne kontakt me asgje

--------------------
ndjenja me e bukur ,ishte te dalesh si budalla perballe nje injoranti /pf/images/graemlins/wink.gif

Postime: 662 | Nga: France | Regjistruar: Korr 2004 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 14 Nëntor, 2004 00:54
eshte e cuditshme se si shkeputja e kembeve nga toka (pluskimi ne det a ne ajer) i ben njerezit te ndjehen te lire.
problemi eshte se une nuk dua te shkeputem nga realiteti, por as dhe te izolohem nga ai...

no man's land, somewhere where i can be myself without shame, without fear of hurting or being hurt, somewhere where i can sleep without dreaming or nightmaring, somewhere all mine, where the universe has no center, but just a multidimensional plan...

--------------------

Iola
Continuity...
Anëtar/e # 5487

Shkruajtur më 15 Nëntor, 2004 00:49
Somewhere alone ...

--------------------
Ncuq! Don`t keep the vete!

Postime: 1702 | Regjistruar: Tet 2003 | IP: e Regjistruar |

NAHL
No ruleS
Anëtar/e # 7482

Shkruajtur më 15 Nëntor, 2004 22:07
-te degjosh-te shikosh-te flasesh-te ndjesh-
vetem me NDJESI...no land's man

--------------------
HESHT

Postime: 136 | Regjistruar: Mar 2004 | IP: e Regjistruar |

*Nahar*
Enè là uhibbul àfilìn
Anëtar/e # 201

Shkruajtur më 16 Nëntor, 2004 13:49
me shum mudnesi eshte vetem etje per pafundesi, eshte nje frike e fshehte e te pashmangmes. Dheu, toka thell ne koshience eshte vetja jone e bere pluhur. Eshte drejtimi per ku koha na terheq zvarre. Inetersante sesi lidhet realiteti, njeriu ehste i mberthyer me forcen e gravitetit pas tokes, dhe sa eshte gjalle kryen pune (ne fizike mposhtje e forces se gravitetit dhe inercise). Por toka e terheq pa rreshtur si per ti thene, nga "Nga une erdhe, tek une do te kthehesht".

Njeriu dhe toka...eshte nje paraleliziem i shpirtit dhe pafundesise, dhe kur nuk shihet keshtu e realitetin e shesim me iluzione qe an perkedhelin gjumin njeriu do te vuaje ndjesine e rende te te qenurit nje gjigand i fuqishem pertej imagjinates, i mbyllur ne nje kavanoz si hardhuck!

--------------------
Semi'nà ue ata'nà

Postime: 3532 | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Dick Darlington Delarge
Auto-Icon
Anëtar/e # 164

Shkruajtur më 19 Nëntor, 2004 18:30
Woman's spiritual and intellectual land

THE KITCHEN

--------------------
"Is pillow talking inclusive or extra charge?"

Postime: 2078 | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Vals
SleepyCat
Anëtar/e # 8433

Shkruajtur më 19 Nëntor, 2004 22:03
Alinos, une kam qene ne kufirin shqiptaro maqeonas para shume vitesh ne oren 6 te mengjesit. Nuk ishte hapur "dera" maqedone akoma po e kalova kufirin shqiptar. U ula dhe hengra nje sandwich in no man's land, vetem, ne nje mengjes te bukur korriku. Ishte nje qetesi e mrekullueshme. Vend tjeter ku jam ndjere komplet e lire ka qene ne scuba diving ne Belize, duke pluskuar ne 60 feet thellessi mbi kanione nenujore te mbuluara me alga dhe korale, nje breshke e madhe uji duke notuar qetesisht afer meje, uji blu. Kur doli dielli gjithcka shpertheu me nje milione ngjyra qe nuk i shef ne toke. Mrekulli e vertete!

--------------------
Ahhhhh....gjumi!

Postime: 835 | Nga: USA | Regjistruar: Qesh 2004 | IP: e Regjistruar |

Nayeli
Kalimtare
Anëtar/e # 9213

Shkruajtur më 22 Nëntor, 2004 09:04
I found myself once shooting the breeze at the USA-Mexico border.I realized I didn't belong on either side, and a stoned out of his a** officer wanted to learn how to pronounce my last name.
I remember thinking about how we don't own anything in this world, and the world may not own us either...as I felt some new kind of Freedom...

--------------------
"Darkness is your candle"

Postime: 167 | Nga: udhekryqe | Regjistruar: Gusht 2004 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 22 Nëntor, 2004 21:32

citim:
Fillimisht postuar nga *Nahar*:
me shum mudnesi eshte vetem etje per pafundesi, eshte nje frike e fshehte e te pashmangmes. Dheu, toka thell ne koshience eshte vetja jone e bere pluhur. Eshte drejtimi per ku koha na terheq zvarre. Inetersante sesi lidhet realiteti, njeriu ehste i mberthyer me forcen e gravitetit pas tokes, dhe sa eshte gjalle kryen pune (ne fizike mposhtje e forces se gravitetit dhe inercise). Por toka e terheq pa rreshtur si per ti thene, nga "Nga une erdhe, tek une do te kthehesht".

Njeriu dhe toka...eshte nje paraleliziem i shpirtit dhe pafundesise, dhe kur nuk shihet keshtu e realitetin e shesim me iluzione qe an perkedhelin gjumin njeriu do te vuaje ndjesine e rende te te qenurit nje gjigand i fuqishem pertej imagjinates, i mbyllur ne nje kavanoz si hardhuck!

rrusho,
ndoshta ti ke nevoje per nje vend ku te fshihesh apo lahesh nga gjynafet qe mendon se ke bere, kurse une do te doja nje vend ku "gjynafet" te mos ekzistonin, sepse ato jane perkufizuar nga njerez qe i bene vete dhe duan te pengojne te tjeret qe t'i perserisin. Fatkeqesisht kjo nuk vjen nga deshira e mire per t'i drejtuar ne rruge te "drejte", por nga deshira per t'i dominuar e shfrytezuar. Kjo sjellje zakonisht justifikohet me termin "natyre njerezore"

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 22 Nëntor, 2004 21:34

citim:
Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:

THE KITCHEN

nga anet tona ty te therresim koqekanari!

--------------------

abs
sepse
Anëtar/e # 111

Shkruajtur më 22 Nëntor, 2004 22:12

citim:
Fillimisht postuar nga alinos:

...kurse une do te doja nje vend ku "gjynafet" te mos ekzistonin, sepse ato jane perkufizuar nga njerez qe i bene vete dhe duan te pengojne te tjeret qe t'i perserisin.

Fatkeqesisht kjo nuk vjen nga deshira e mire per t'i drejtuar ne rruge te "drejte", por nga deshira per t'i dominuar e shfrytezuar.

Kjo sjellje zakonisht justifikohet me termin "natyre njerezore"

-------------------

Ne syte e mij, s ka njerez te shemtuar, por sjellje me "shije" te ndryshme qe e zbukurojne ose shemtojne ate!
Postime: 2325 | Nga: nje program ekstra... | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

s@ilor
i xhanshem
Anëtar/e # 8089

Shkruajtur më 22 Nëntor, 2004 22:39

citim:

nga anet tuaja me sa duket, paskeni burra te fort. Apo peshojn grat me kanar?

--------------------
nem pes leka

Postime: 1198 | Regjistruar: Maj 2004 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 23 Nëntor, 2004 09:12
te dyja! te dyja! Po shyqyr zotit per mua ka dhe nga ata qe nuk flasin si ne maje te thanes.

--------------------

alinos

Forumium maestatis
Re: No man's land

*Nahar*
Enè là uhibbul àfilìn
Anëtar/e # 201

Shkruajtur më 23 Nëntor, 2004 12:16

citim:

citim:

rrusho,
ndoshta ti ke nevoje per nje vend ku te fshihesh apo lahesh nga gjynafet qe mendon se ke bere, kurse une do te doja nje vend ku "gjynafet" te mos ekzistonin, sepse ato jane perkufizuar nga njerez qe i bene vete dhe duan te pengojne te tjeret qe t'i perserisin. Fatkeqesisht kjo nuk vjen nga deshira e mire per t'i drejtuar ne rruge te "drejte", por nga deshira per t'i dominuar e shfrytezuar. Kjo sjellje zakonisht justifikohet me termin "natyre njerezore"

Larje nga gjynafet...

Kjo eshte arsyetimi qe njeriu ka mbi veprat e tij. Eshte pesha e koshiences mbi te drejten e te gabuaren. Dhe kjo eshte themelisht njerezore

mos eksistimi i te drejtes e te gabuares.

Njoh plot gjallesa te tilla, po s'di te quhen ndryshe veçse kafshe!

Realizimi ( i mendimit) suprem i konceptit tend mbi fene me mban era komplekse! Liroje trurin nga "ne te eturit e te pafuqishmit" e ju "fetaret kaqole qe jetoni me frike" se sjelljet e sforcuara te tregojne difektet e brendeshme! Nuk per te them mos u shqeteso per mua, se e di, ti e ke me veten!

Dhe nese diçka me siper do te definohej natyre njerezore, jane Koshienca, te menduarit mbi veprat, te ndjerit e te mires dhe te keqes, dhe peshen e fajit apo kenaqesine e gezimit. Te limituarit e sjelljes se mos derdhes jashte e gjithçka qe mbart brenda!

çdo pohim i kundert nga me siper zysh, eshte vetem kafsherore! ...po ndoshta nga anet tuaja keni definicione te ndryshme per njerezit dhe kafshet!

--------------------
Semi'nà ue ata'nà

Dick Darlington Delarge
Auto-Icon
Anëtar/e # 164

Shkruajtur më 23 Nëntor, 2004 12:38

citim:

citim:

THE KITCHEN

one to regret...

ato ane mbrapa qafe kerrabe jane waste land krijuar nga skorrja metalurgjike qe i ben grate me koqe tiroideje prandaj jane no man's land ose goat's land ku kuzhina pa hale brenda eshte too intellektual. u cant change even if you try , we are today where we lived as babies and our folk makes us what we r today.

grate si disa jane si portrete realizmi socialist, burra nga jashte si heroinat mirditore, si grate e sulit qe hidhen ne no man's land te lodhura nga brenda nga militantizmi qe po i shkerdhen, jane si nje swing between a lesbian's oddyssey qe e terheqin zvarre dhe nje leneshe me shtam ne qafe. Once a leneshe always a leneshe. That is a no man's land.

p.s te kam thene sa here the rough is not making you rougher is ruin you. Come back to me and rediscover some feminine touches again

--------------------
"Is pillow talking inclusive or extra charge?"

Postime: 2078 | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Mozaik i qelqte
Anëtar/e
Anëtar/e # 8553

Shkruajtur më 23 Nëntor, 2004 17:22

Alinos, po te bene kembet te kthehesh prapa, kujto arsyen qe te beri te ecesh perpara....

--------------------
Karafili ne vazo, uji ne gote...

Postime: 67 | Nga: nen rrenoja | Regjistruar: Qesh 2004 | IP: e Regjistruar |

Nayeli
Kalimtare
Anëtar/e # 9213

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 01:15
Nahare me duket me paske dale ne shteg ketu. Ma perfundo pak ate muhabetin e fyellit!

ps.une kur e kuptoj qe e kam gabim, s'kam frike ta pohoj!

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:24

citim:
Larje nga gjynafet...

Kjo eshte arsyetimi qe njeriu ka mbi veprat e tij. Eshte pesha e koshiences mbi te drejten e te gabuaren. Dhe kjo eshte themelisht njerezore

mos eksistimi i te drejtes e te gabuares.

Njoh plot gjallesa te tilla, po s'di te quhen ndryshe veçse kafshe!

Realizimi ( i mendimit) suprem i konceptit tend mbi fene me mban era komplekse! Liroje trurin nga "ne te eturit e te pafuqishmit" e ju "fetaret kaqole qe jetoni me frike" se sjelljet e sforcuara te tregojne difektet e brendeshme! Nuk per te them mos u shqeteso per mua, se e di, ti e ke me veten!

Dhe nese diçka me siper do te definohej natyre njerezore, jane Koshienca, te menduarit mbi veprat, te ndjerit e te mires dhe te keqes, dhe peshen e fajit apo kenaqesine e gezimit. Te limituarit e sjelljes se mos derdhes jashte e gjithçka qe mbart brenda!

çdo pohim i kundert nga me siper zysh, eshte vetem kafsherore! ...po ndoshta nga anet tuaja keni definicione te ndryshme per njerezit dhe kafshet!

eshte interesante se si une po flas me naharen dhe ti nuk po flet me alinosin.
Ayways, rikujtimi i kategorise ku bej pjese nuk eshte gje tjeter vec reflektim i menyres tende te te parit te gjerave.
Kafsherore?
Hahahahahahha! Yeah right! Nganjehere do te doja te isha kafshe, sepse ne kete menyre nuk do te me vinte turp per disa nga gjerat qe bejne njerezit. Megjithate ketu nuk jemi ketu per te folur per kete apo jo?

Sidoqofte,
me ty tema degjeneron ne diskutimin me zotin. Ndershmerisht mua me behet qefi qe ti ke gjetur burimin e pergjigjeve te pyetjeve te tua, edhe pse personalisht e konsideroj hipokrizi (dhe kjo s'ka te beje me ty si ty), per vete faktin se perendia ne perceptimin e shumeve nuk eshte gje tjeter vec nje despot dhe ky perendi despot qe me shtin friken ka vetem nje pasoje tek une: te kerkoj no man's land and be free. Nuk di nese me kupton.
Se dyti, tema nenkuptonte gjendjen politike dhe kontrollin e madh qe ka "shteti" ndaj nesh. Duke qene liberale ndjehem e mbytur nga nderhyrja e institucioneve ne jeten time, edhe kur paraqitem si zysh, e ndoshta ky eshte problemi (?!), edhe pse jam ne nje pozicion ndryshe nga te tjeret dhe nuk flas ketu per pordhet e pozites.

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:34

citim:
one to regret...

ato ane mbrapa qafe kerrabe jane waste land krijuar nga skorrja metalurgjike qe i ben grate me koqe tiroideje prandaj jane no man's land ose goat's land ku kuzhina pa hale brenda eshte too intellektual. u cant change even if you try , we are today where we lived as babies and our folk makes us what we r today.

grate si disa jane si portrete realizmi socialist, burra nga jashte si heroinat mirditore, si grate e sulit qe hidhen ne no man's land te lodhura nga brenda nga militantizmi qe po i shkerdhen, jane si nje swing between a lesbian's oddyssey qe e terheqin zvarre dhe nje leneshe me shtam ne qafe. Once a leneshe always a leneshe. That is a no man's land.

p.s te kam thene sa here the rough is not making you rougher is ruin you. Come back to me and rediscover some feminine touches again

is this supposed to offend me?!
Sa mire qe ti ecen me etiketa dhe mendon se futja ne nje grup do me prekte. Ne fakt lum si ti qe jeton per te me "ruin" mua se vajhalli.
Sidoqofte,
ai pershkrim ndoshta i ngjan me shume asaj qe ka hequr nena dhe/ose motra jote, sepse eksperienca ime ne kete forum tregon qe njerezit flasin duke pershkruar te vetmit modele qe kane pare ndonjehere.
Ajo qe me terheq vemendjen eshte shume-personaliteti yt i torturuar midis te qenit i hapur dhe i mbyllur. Une e kuptoj qe per ty eshte nje ushtrim ku ti ne menyre te vazhdueshme duhet t'u vertetosh te tjereve se je me i zgjuar dhe me i zoti me fjalet se sa secili prej te ashtuquajturve prej teje "rivale" ne kete gare zotesie, mirepo ne kete rast nuk ka rivalitet dhe nuk ka gare, sepse une nuk jetoj me te njejtin format si zotrote dhe nese ti e di apo jo qe une jam e zonja me len krejt indiferente.
Per te mos thene masnej qe **** + drlington delarge means koqekanari ne shqip sepse vetem ato kane te njejtat permasa me ate qe nenkupton zotrote (nje tjeter kompleks gjoja ironik ky zoti auto-ikon?)
anyhow,
if being a lesbian with extra koqe-hormons makes me feel free, i will check that out as well, i have one life to live and will try anything i believe will help me be happy.
now you can kiss me virtually all day long!

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:38

citim:
Fillimisht postuar nga Mozaik i qelqte:

Alinos, po te bene kembet te kthehesh prapa, kujto arsyen qe te beri te ecesh perpara....

kjo vlen vetem nese progresi per mua do te ishte linear! Po c'te bej tani qe kam qene ne Amerike, sepse vazhdimi "perpara" me sjell ne Shqiperi dhe dikush mund ta lexoje si kthim prapa

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:42

citim:
Fillimisht postuar nga Nayeli:

jo jo, vetem se pohimit tend i duhen ca vjet sa te mberrije tek ata per te cilet eshte nisur, dhe nuk e vret mendjen nese keta shqetesohen apo jo!

--------------------

Petal
Etje per Ty
Anëtar/e # 254

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:42
dy ktu ,se vec atje me rri mendja
ne rruget e gjera te montrealit dhe te torontos,
pyjet si sikur ne shqiperi,i veshtire te shpjegohet koncepti i democracise demografike ne shtete te tjera te europes.
jam ne stad vullnet-hici ne lidhje me europen.
nos kish lidhje me kthimin.

--------------------
a s'eshte i kendshem baleti i hipototamit me tutu.

Postime: 2875 | Nga: Bixhisten | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:47
nje tjeter gjethe n'hava!

have i told you lately that i love you?!
Zemer,
duhet me te fol, vec nuk bahem mare me te shkrujt e-mail (mea culpa!) ne lidhje me mun-et dhe namunet

--------------------

Mozaik i qelqte
Anëtar/e
Anëtar/e # 8553

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:53
e kisha fjalen per zgjedhjen qe ke bere ne lidhje me Dickun...

--------------------
Karafili ne vazo, uji ne gote...

Postime: 67 | Nga: nen rrenoja | Regjistruar: Qesh 2004 | IP: e Regjistruar |

Petal
Etje per Ty
Anëtar/e # 254

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:54
Idem,strongly,
edhe dy te tjera pavaresisht se mund ti shti hatane me "letren ne shtylle".
nje periudhe qe kalendari eshte c'koordinuar fare,hava i thencin
te perqafoj fort.

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 17:57
e shumta e shumta, une mund ta kisha zgjidhur dikun dhe jo zgjedhur.
Shpresoj qe nuk eshte kjo arsye qe nderrove ti nick

--------------------

Petal
Etje per Ty
Anëtar/e # 254

Shkruajtur më 24 Nëntor, 2004 18:05
hahahahahahahahahaha,dicka neper te.

--------------------

Nayeli
Kalimtare
Anëtar/e # 9213

Shkruajtur më 25 Nëntor, 2004 09:11

citim:

citim:
Fillimisht postuar nga Nayeli:

jo jo, vetem se pohimit tend i duhen ca vjet sa te mberrije tek ata per te cilet eshte nisur, dhe nuk e vret mendjen nese keta shqetesohen apo jo!

--------------------

*Nahar*
Enè là uhibbul àfilìn
Anëtar/e # 201

Shkruajtur më 25 Nëntor, 2004 13:26
Une besoj se isha mjaft ne teme. Dhe deshiren tende per nje free zone (mbetem ne zanatin tim....kjo per te mbetur i kategorizuar)e kuptova thash se eshte ne origjine varesia, eshte e paevitueshme dhe megjithese ti flisje per "shtete" a istitucione, une bariu, te fola per forcen e rendeses qe me sa kuptim ka fjala eshte nje ligj, a nje istitucion shume me jo-fiktiv.

Desha vetem te te them se ishe e bukur ideja jote e pare, dhe se e eshoh shume njerezore, e une di, pranoj apo si ti do ta quaje, besoj se kjo eshte natyra e njeriut ne krijim.

Biseda me mua nuk degjeneron ne Zot, ....nuk do te ishte degjenerim sidoqofte, sepse nuk ka nje bisede apo fjale qe (nese ai do te ishte / dhe kushti vlen per ty...ose ata pak si ti) çdo fjale eshte per te rreth ti e dashur pa dashur ne prezence te tij.

Por eshet shqetesues fakti i kategorizmit ....qe ti ia ndjeve eren ne b***then time e jo ne tenden. Ideja se une shkruaj e kjo automatikisht eshte "per Zotin" ty nuk te le te mos degjenerosh muhabete. Dhe kjo detyrimisht than e varferion arsyet e tua pasi ti, me kete kunder reagim qe s'e di se pse eshte kaq ...paragjykues, ekskludon çdo element te ketij termi ne fjalet e tua, apo mendimit per nje puritanizem ( nese fjala vete s'do te ofendohej ta quaja putitanizem kete lloj mendimi) laik.

Me ty degjeneron muhabeti, dhe kategorizmi ishte nje reagim...qe te kuptoje kategorizmin tend!

--------------------
Semi'nà ue ata'nà

*Nahar*
Enè là uhibbul àfilìn
Anëtar/e # 201

Shkruajtur më 25 Nëntor, 2004 13:31
Yeah right! Nganjehere do te doja te isha kafshe, sepse ne kete menyre nuk do te me vinte turp per disa nga gjerat qe bejne njerezit.

s'mund te rrija pa e thene....po kjo eshte teper standart, si ato shprehjet qe gjen ne ditare gocash..."dashuia eshte...."

didaktizem

--------------------
Semi'nà ue ata'nà

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 25 Nëntor, 2004 16:08
folim kur te kem mbaruar nje kurs te fjaleve me -izem qe po me ndihmon te te kuptoj ty dhe ndonje tjeter.
anyhow,
une kam bere aq forum sa ta kuptoj kur marredhenia jone (une-ti-dhe pala e trete) eshte ne ndryshim e siper, edhe pse une mund te jem e fundit qe e marr vesh.
Edhe nje gje: une po luaj dhe fjalet kategori dhe degjenerim ishin te qellimshme, dhe ti provove se ishin fjalet celes.

--------------------

Petal
Etje per Ty
Anëtar/e # 254

Shkruajtur më 02 Dhjetor, 2004 01:18
no man's land...
no woman's land...
ne vesh akoma me tingullon nje akuze "ju vajzat" e ka dite qe ec dhe mbart me vete si kermill peshen e eger te fjaleve,te akuzave ndaj delikateses femerore,ndaj enderres,apo ndaj gjithckaje tjeter qe mund t'i vishet bukurise se shpirtit femeror.
me kujtohet manjola me cajupin:
burrat nen hije
rrine e kuvendojne
pika qe s'u bie
se nga grate rrojne.

no man's land
no woman's land
toke e eger,njerez te eger ballkani ngrate.

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 27 Mars, 2005 23:19
Nuk e kam paguar taksën e votuesit për gjashtë vjet. Më futën në burg një herë për një natë për këtë arsye; dhe, ndërsa shikoja muret e gurta, dy-tre këmbë të trasha (një këmbë rreth 30 cm), derën prej druri e hekuri, një këmbë të trashë, dhe rrjetën e hekurt që kufizonte dritën, dhe nuk mund të mos tronditesha nga budallallëku i këtij institucioni, i cili më trajtonte sikur të isha një copë mishi me kocka, që për t’u mbyllur brenda. Përsiatja se ishin menduar gjatë që kishin vendosur se ky ishte vendi më i mirë në të cilin mund të më futnin, dhe se nuk kishin menduar asnjëherë se si të shfrytëzonin shërbimet e mia në mënyrë tjetër. Vura re se, nëse ekzistonte një mur guri midis meje dhe bashkëqytetarëve të mi, ekzistonte edhe një tjetër më i vështirë për t’u kapërcyer apo shembur, para se të mund të ishin aq të lirë sa ç’isha unë. Për as edhe një moment nuk ndihesha i burgosur, dhe muret më ngjanin si një harxhim i kotë gurësh dhe llaçi. Ndjehesha sikur unë isha i vetmi mes bashkëqytetarëve të mi, që kisha paguar taksën. Ata thjesht nuk dinin si të më trajtonin, por silleshin si të ishin të paedukuar. Në çdo kërcënim dhe në çdo kompliment kishte një gabim trashanik; sepse ata mendonin se dëshira ime më e madhe ishte të qëndroja nga ana tjetër e murit të gurtë. Nuk mund të mos buzëqeshja tek shihja se sa me zell e mbyllën derën përballë meditimeve të mia, që i ndoqën ata përsëri papushim dhe pa pengesë, dhe ato ishin vërtetë gjithëçka që ishte e rrezikshme. Duke qenë se nuk arrinin dot tek unë, ata vendosën të dënonin trupin tim; njëlloj si fëmijët, që kur nuk i bëjnë dot gjë personin ndaj të cilit kanë inat, keqtrajtojnë qenin e tij. Pashë se Shteti ishte gjysëm i zgjuar, që ishte i turpshëm si një grua e vetmuar me lugët e saj të argjendta, dhe se nuk mund të dallonte miqtë e vet nga armiqtë, dhe kështu humba gjithë respektin që kisha për të, dhe e mëshirova.

Thoreau

--------------------

alinos
Spicy
Anëtar/e # 406

Shkruajtur më 16 Qershor, 2005 17:55
Take someone who doesn't keep score,
who's not looking to be richer, or afraid of losing,
who has not the slightest interest even
is his own personality: he's free.

Rumi

--------------------

Rozalina
Individualiste
Anëtar/e # 292

Shkruajtur më 17 Qershor, 2005 09:41
...mu me prek kjo ndjenje sa her qe e shoh veten para detit (jo para cdo deti, ndoshta sepse qe ne femijeri eshte bere pjese e nenkoshiences time deti qe un kam frekuentuar gjithmon), sidomos kur eshte krejt i qetë, nga ora 7.30 - 8 e mengjesit, kur askush s'ka arritur ta trazoje, ulur ne breg duke humb veten komplet ne ate pafundesi. Sidomos kur aty ku sheh bashkimin e detit me qiellin s'ka asnje kontrast ngjyrash, njetrajtshmeria te ben akoma me shume te ndjehesh se nuk ke arritur ne nje toke tjeter...

--------------------
...kam nevojë për qiell t' kaltër...

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
nuk di nese e keni provuar ate ndjesine e te qenit komplet te lire nga cfaredo lloj autoriteti, nga cdo rregull, nga cdo pushtet. Vendet mund te jene te ndryshme: dikush e ka kete ndjesi para detit apo oqeanit te pamate; dikush tjeter ne shkretetire; dikush ne enderr; dikush ne fantazite e veta e keshtu me rradhe shpresoj secili nga ne e ka ate nje cik vend, ku ndjehet i lire.
Per vete kete ndjesi per here te pare e kam pasur duke ecur ne kembe ne kufirin shqiptaro-maqedonas, pasi te kane vene vulen e daljes nga Shqiperia. Per ata qe nuk e dine si eshte, po ju them se duket si nje shkretetire me shume pak peme dhe te jep pershtypjen e boshllekut dhe hapesires se pamase si ne mes te dimrit te ftohte ku bora ngrin si akull mbi rruge, ashtu dhe diteve te nxehta te veres ku ajri valevilet mbi siperfaqe.
Nese ecen neper kete rruge heret ne mengjes pa shkuar ora 8, te duket sikur can nje hapesire pa fund e krye. Te duket sikur cdo levizje e jotja con drejt te qenit e lire dhe nese ndal per nje cast ne mes te rruges, pikerisht aty ku ushtari maqedon ende nuk arrin te te shohe mbi kullen e rojes ne te majten tende, kupton se je ne token e askujt. Kupto se ndodhesh midis tokes dhe qiellit dhe e vetmja gje qe te mban eshte ajri.
Pikerisht aty, ti mundesh per nje cast te vetem te jesh vetvetja deri ne fund e ndergjegjshme dhe e pandergjegjshme per pozicionin ku ndodhesh. Ndonjehere kam menduar se nese do te doja te arratisesha diku do te doja te ishte atje. Do te ulesha aty dhe do te haja nje sanduic per qef tim. S'e kam bere ende, sepse une nuk jam plotesisht e lire, por deshira te vjen natyrshem here pas here.
Sidoqofte, nuk eshte e lehte te gjesh piken e sakte ku ndodhet toka e askujt, toka e njeriut te lire...

[/ QUOTE ]

sa do ta haja me qejf nje sandwich pikerisht aty ne token e askujt...

Danae

Primus registratum

bring me back home please...
bring me back home, not for a long period even but bring me home to find back her.

Mono

Forumium praecox

The hero is often out to rescue the maiden. She represents purity, innocence, and, in all likelihood, naivete. In the beginning of the Star Wars story, Princess Leia is the maiden. But, as the story progresses, she becomes the anima, discovering the powers of the force -- the collective unconscious -- and becoming an equal partner with Luke, who turns out to be her brother.

Wii

Grupi i të moçmëve!

te palodhur endemi detrave...ne,nje popull pa nje toke fikse...te gjymtuar nga historia,te plagosur nga vuajtjet,te vrare nga zhgenjimet... /pf/images/graemlins/frown.gif

Danae

Primus registratum

Ekziston nje rregull absolut ne bote, te mos tradhetosh veten dhe ate qe perben esencen e njeriut,gjithcka tjeter eshte relative.
Dyshimin, mallin, vuajtjet, sakrificat, gezimet e hidherimet, shpifjet, te gjithe do t'i provojme ne masen e caktuar, durimi ama dhe besimi ne vete nuk duhen humbur kurre.
Me qellon shpesh te mendoj per Jeanne D'Arc, te Luc Besson, dhe pikerisht pjesen kryesore te filmit, perballjen me vetveten, ne pjesen ku e kapluar nga alucinacionet, deliri dhe dyshimi ve ne dyshim gjithcka, firmos terhiqet dhe vihet ne tufe te druve nen akuzen e shtriges.
Vdekja ka fytyra te ndryshme, po ama te njejtin emer.
Valle pas vetevrasjes per te evituar vrasje nga duar te huaja, njeriu gjen dot paqe?

alinos

Forumium maestatis

vetvrasja eshte nje nder dhe nje menyre per te ruajtur nderin ne kulturen japoneze. Mendoj se eshte me mire t'ia presesh vetes ujet e vijes sesa te vije dikush e te te vrase ose dhe me keq te te ktheje ne zombi.

eshte nje zgaver buze detit ne Budva, shume e bukur, shume e paqte, pa serbe, pa shqiptare, pa malazeze, pa identitet, pa konflikt vetem paqe dhe reflektim.

I wanna go back!

alinos

Forumium maestatis

Are you happy? No tell me, are you? Happy? Yeah, you know when you are you feel it, so you can tell me, if you are or not. What brings you happiness? Freedom, maybe love, affection, success, money, sex. You tell me! You don't know?! Well, how about doing what you want to do? Does that make you happy? Do what you want, go where you want, be with whom you want. You guess? Are you then? No? Why is that? No time for that, you say. I see. Well, guess this is one of the things you are going to regret with time. After all, it is your life and it is yours to waste!

Danae

Primus registratum

I'd like to be in a kitchen with some girls that i really like, and meanwhile eating good food, having good wine,water, and good music and movies, to have also a very good talk.

Danae

Primus registratum

No man's land, is always under the sky, is always under your observation.
In which side of the earth was i walking meanwhile... he was asking me at the very last drop: how did you resist?
I went there again after my answer,that unconsciously came out and i found your presence there in a book.
He was looking forward in what my strength exists?
Once that i opened the book, still you talking at me...
Patience, and you'll find peace.
You know, there's one thing for sure I strongly believe consciously either than unconsciously.
how many people have been asking the same question? How is it possible that you deal?Is not me, is You!

Mono

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
I'd like to be in a kitchen with some girls that i really like, and meanwhile eating good food, having good wine,water, and good music and movies, to have also a very good talk.

[/ QUOTE ]

Ndersa une do doja te isha ne nje kuzhine vetem me nje goce qe njoh, nuk po mendoja per good food po vetem per good wine, good music and than everything is good .)

Wii

Grupi i të moçmëve!
Per te Mos Harruar Kurre
(Shkruajtur nga Ezma Zecevic Cermerlic , MD Sarajevo, Bosnia-Herzegovina , Jane Green Schaller, MD Boston, Mass)
Journal of the American Medical Association 1995)
Jam drejtor i departamentit te pediatrise ne Kliniken e Femijeve ne Sarajevo dhe president i Shoqates se Pediatreve te Bosnjes. Spitali yne i femijeve - spitali qendror pediatrik per Bosnjen dhe Herzegovinen - u shkaterrua bashke me Institutin e Obstretikes dhe Gjinekologjise. Ndodhi me 26 dhe 27 Maj, 1992, ne kete menyre.

Ne prill 1992, kur filloi lufta ne Sarajevo, ne degjonin me menyre te vazhdueshme granata dhe predha, dhe u veshtiresua menyra per te arritur spitalin tone. Kishte shume postblloqe. Mund ta benim duke u fshehur neper pemet dhe ndertesat qe ishin akoma ne kembe.

Ne Maj, situata u be edhe me e keqe. Ne vazhdonim te vinim ne pune çdo dite. Prinderit e pacienteve tane u frikesuan edhe me teper dhe mundoheshin te merrnin femijet ne shtepi kur edhe shtepite e tyre nuk ishin me te sigurta. Ne mes te majit, vetem femijet me te semure ishin akoma ne spitale.

Ne mengjesin e 26 majit, 1992, kisha shume veshtiresi te mberrija ne spital si pasoje e plumbave te snajperave dhe postblloqeve te shumte. Linja serbe atehere ishte vetem 50 metra nga spitali yne. Kur mberrita, gjeta stafin dhe pacientet si te ishin shume te lumtur dhe shume te frikesuar njekohesisht. Ata qe kishin pasur turnin nuk kishin mundur te iknin ne shtepi; ne total kishim gjashte infermiere dhe tre mjeke. Kontaktova komanden e mbrojtjes se territorit i cili na siguroi qe e konderonte te pamundur qe forcat Serbe te mund te bombardonin direkt mbi ne sepse e dinin qe ndertesa ishte spital, dhe se kishte femije ne te. Ai na tha te mos shqetesoheshim. Klinika jone nuk kishte mbrojtje per bombardimet.

Rreth ores 4, kuptuam qe spitali yne po bombardohej ne menyre direkte. Nuk donim ta besonim ne nje moment te pare kete gje. Vendosem menjehere qe duhet ta evakuonim duke qene se nuk kishte vend te sigurte per femijet tane. Spitali i Obstetrikes dhe Gjinekologjise ishte 100 metra nga ne, nje ndertese me e madhe dhe kishte nje strehe qe mund te perdornim. Nderkohe qe benim keto plane, u intensifikuan bombardimet. Forcat qe po na ndihmonin ishin disa persona qe ishin fqinj dhe disa te tjere qe kishin grate qe punonin ne spital.

Neonatologjia jone kishte 17 te sapolindur, shumica te lindur para kohe me prejardhje nga jasht Sarajevos. Per evakuimin e tyre, duhet ti largonim nga inkubatoret. Secili prej nesh mbante nga dy tre femije dhe vraponte drejt spitalit tjeter. Plumbat dhe predhat fluturonin rreth nesh nderkohe qe vraponim duke mbajtur femijet. Zhumra ishte shume e bezdisshme. Kur kishim evakuar 33 femijet me te moshuar, ishim te lodhur. Ne kete pike, nuk mund te mbaja peshen e nje vajze 6 vjecare qe ishte e semure rende nga leuçemia. Ajo me pa me qetesi dhe me tha "Mos u merzit. Shkoj vete" dhe ashtu beri. Ne arritem te leviznim te gjithe pacientet tane ne strehen e spitalit te Obstetrikes dhe Gjinekologjise ku u bashkuam me pacientet e tyre (105 nena me femijet e tyre te sapolindur, 75 paciente gjinekologjike, dhe disa nena dhe femijet qe po strehoheshin aty) dhe 48 anetare te stafit. 5 minuta me vone nje granate ra mbi njesine tone te te sapolindurve dhe shkaterroi çdo inkubator dhe e gjithe njesia ishte ne flake. Nese do kishim pritur edhe pak, femijet tane do perfundonin te djegur te gjalle.

Ne u mblodhem te gjithe ne strehen e Institutit te Obstetrikes, disa qindra njerez te mbledhur bashke: femijet te lindur para kohe qe nuk kishin oksigjen, femije te semure rende, prinder te bllokuar, dhe mjeke, infermiere dhe stafi. Se bashku u munduam te organizonim jeten ne ate strehe kur nuk kishte as drita, as uje, vetem disa qirinj. Vendi ishte pothuajse komplet i erret. Askush nuk ishte i pergatitur. Asnje nuk e priste kete.

Pak me vone, rreth ores 6 pasdite, filloi bombardimi i vendit ku ne po strehoheshim. Tek strukeshim te gjithe ne strehe, mund te degjonim bombardimin e nderteses qe ishte siper nesh. Kur kerkuam ndihme me ane te readios, mesuam qe katet po shembeshin njeri pas tjetrit siper nesh. Pacientet dhe nenat e tyre filluan te bertisnin dhe te qanin. Kjo vazhdoi per ore te tera, perjetesisht. Rreth ores 3 te mengjesit bombardimet sikur u pakesuan, por te gjithe qendronin te zgjuar dhe te frikesuar. Ne mengjes, bombardimet filluan serish, edhe pse me intensitet me te ulet. Nderkohe erdhen makina dhe ne i evakuam pacientet ne spitalin universitar 2 km me tej. Nerkohe qe largoheshim vazhdonin te na gjuanin; fatmiresisht askush prej nesh nuk u vra. Gjithsesi, duke qene se mungonin inkubatoret, i ngrohti dhe oksigjeni, nente nga te vegjlit tane vdiqen, tre te lindur para kohe nga Instituti i Obstetrikes dhe Gjinekologjise dhe gjashte nga Klinika jone e Femijeve.

Ne mberritem ne Spitalin Kosevo, ne nje zone qe na jepte te pakten nje vendqendrim. Disa dit me vone trasferuam edhe ato pak vegla pune qe nuk ishin shkaterruar nga klinika jone e femijeve. Gjithsesi, te gjitha dosjet e pacienteve tane ishin shkaterruar, 47 vjet pune.

Shtepia jone e re ishte projektuar per mjekesi berthamore; gjysma e nderteses nuk kishte drita ose dritare dhe ishte e erret per gjithe kohen. Gjithsesi, ne vazhduam te mbanim sherbimin hapur. Kemi punuar pa uje te pijshem ose nxehtesi. Spitali Kosevo po ashtu ishte bombarduar. Per kete arsye, mbajtem pacientet me te semure ne spital ndersa te tjeret i derguam ne shtepi. Gjithsesi, ne e dime qe ata qe jane ne shtepi, jetojne me veshtiresi, shumica prej tyre ne streha per dy vjet si çdokush tjeter ne Sarajevo.

Qe nga prilli 1994 bombardimet e Sarajeves jane ulur, edhe pse vazhdojne te gjuajne snaiperat. Ne kemi pasur pak uje dhe ndonjeher elektricitet. Ne vjeshte 1994, e gjithe Sarajevos, bashke me spitalin tone, ju nderpre uji, elektriciteti, gazi dhe telefonat. Rezervat e ushqimit tone ishin te pakta per shkak te bllokimeve te rrugeve te Sarajevos dhe ndalimi i fluturimeve si pasoje e gjuajtjeve kunder avioneve humanitare. Femijet tane jane edhe me teper te paushqyer dhe anemike. Ne ndihemi ne limit. Vijne me pune çdo dite te lodhur. Nuk kemi marre rroga qe nga fillimi i 1994. Ne kemi probleme jo vetem me femijet dhe spitalet tona, por edhe me familjet tona.

Dhe akoma nuk e kuptojme si armet mund tu drejtohen nje spitali te femijeve dhe grave.

Fjale te metejshme
Nje dite e gjys pas shkrimit te ketij tregimi ne shtepine e vet ne Sarajevo ne shtator 1994, rifilluan bombardimet dhe Dr. Zecevic pesoi nje plage te rende ne gjoks ne anen e djathte. Ajo imbijetoi dy torakotomive te kryera dhe ju rikthye punen ne nentor 1994.

Ne nentor 1994 Klinika e Femijeve u zhvendos ne nje vend tjeter brenda Spitalit Kosevo. Vazhdojne mungesat e dritave, ujit, gazit, nxehtesise, ushqimit dhe rezervave. Kane vazhduar gjuajtjet e snaiperave kunder civileve dhe ne pranvere 1995 bombardimi i Sarajevos u be edhe me i rende. Ne dy jave e gjys te Qershor 1995, dy paciente ne kopeshtin e Spitalit Kosevo u vrane nga snaiperat, dy paciente u vrane gjate bombardimeve te kopshtit te semundjeve infektive dhe dy paciente te tjere qe po merrnin uje u vrane nga bombardimi i zones para spitalit.

(Versioni shqip publikuar ne faqen MjekesiaSot/ Pjese nga Mendja Ime)