Nje mendim per publicistin dhe shkrimtarin Alban Kraja!

Garuzhda

Primus registratum
Nje mendim per publicistin dhe shkrimtarin Alban Kraja!

Pershendetje!!!!!!
Per ata qe qe nuk e njohin Klban Krajen:
Eshte nje nga pioneret e gazetarise se pavarur shqiptare. Ne vitin 1992 themeluar gazeten e pavaur "Lajmetari" me nje sukses shume te madhe ne gjithe shqiperine. Ne vitin 1993 per arsye politike detyrohet te largohet nga shqiperia, duke u vendosur ne Rimini(It). Ne vitin 1996 ka themeluar shoqaten "Iliria" shoqate e te gjithe shqiptareve ne Itali me qender ne rimini.Ne vitin 1998 ka publikuar librin e tij te pare me titull "24 Imperatori albanesi alla guida di Roma" me nje sukses te madhe ne gjithe italine si dhe ne diaspore, duke u ribotuar nga shtepia botuse "Besa".
Ne vitin 1999 ka publikuar librin e tije te dyte me titull"Kosovo- la sopravvivenza di un popolo".
Se shpejti do dali edhe romani i pare historik i tije " Skenderbeg - Il difensore della civilta occidentale".
Ne qershor te 2001 duke mos humbur asnjehere lidhjet me vendin e tije ka kandiduar per zghjedhjet parlamentare te atij viti.
Ne maj te 2002 eshte zgjedhur si kanditat i listes iliria .Duke u zgjedhu si konsiljer i keshillit te emigranteve ne provincen e riminit; i vetmi i ketij dhoji ne gjithe italine.Ne qershor te 2002 eshte zgjedhur president i keshillit te larte permendur, detyre te cilen e mban edhe sot.

Garuzhda

Primus registratum
Re: Nje mendim per publicistin dhe shkrimtarin Alban Kraja!

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] Pershendetje!!!!!!
Per ata qe qe nuk e njohin Alban Krajen:
Eshte nje nga pioneret e gazetarise se pavarur shqiptare. Ne vitin 1992 themeluar gazeten e pavaur "Lajmetari" me nje sukses shume te madhe ne gjithe shqiperine. Ne vitin 1993 per arsye politike detyrohet te largohet nga shqiperia, duke u vendosur ne Rimini(It). Ne vitin 1996 ka themeluar shoqaten "Iliria" shoqate e te gjithe shqiptareve ne Itali me qender ne rimini.Ne vitin 1998 ka publikuar librin e tij te pare me titull "24 Imperatori albanesi alla guida di Roma" me nje sukses te madhe ne gjithe italine si dhe ne diaspore, duke u ribotuar nga shtepia botuse "Besa".
Ne vitin 1999 ka publikuar librin e tije te dyte me titull"Kosovo- la sopravvivenza di un popolo".
Se shpejti do dali edhe romani i pare historik i tije " Skenderbeg - Il difensore della civilta occidentale".
Ne qershor te 2001 duke mos humbur asnjehere lidhjet me vendin e tije ka kandiduar per zghjedhjet parlamentare te atij viti.
Ne maj te 2002 eshte zgjedhur si kanditat i listes iliria .Duke u zgjedhu si konsiljer i keshillit te emigranteve ne provincen e riminit; i vetmi i ketij dhoji ne gjithe italine.Ne qershor te 2002 eshte zgjedhur president i keshillit te larte permendur, detyre te cilen e mban edhe sot. [/qb]
Per me shume info vizitoni adresen www.albankraja.com

Garuzhda

Primus registratum

He pra ? Pse nuk shprehni mendimin tuaj?

Lucia

Primus registratum

I dashur Garuzhda
Nuk kam ndonje mendim per publicistin, apo shkrimtarin Alban Kraja, pasi nuk kam lexuar, ndonje shkrimtari te tijen, por ia kam degjuar zerin....
"Me vjen keq" qe nuk po ju ec reklama per shkrimtarin.

Garuzhda

Primus registratum

Me fal por nuk jam duke bere reklame, une thjeshte doja te merrja nje mendim, gjithsesi ne rast se deshiron te informohesh me shume per jeten e Alban Krajes mund te shkosh tek siti www.albankraja.com

Lucia

Primus registratum

I dashur Garuzhda.
Faleminderit per keshillen!

Elvin

Primus registratum

Une jetoj ne Rimini It, dhe e njoh nga afer Alban Krajen. Une them qe ai eshte nje njeri i rradhe, dhe fale atij ne shqiptaret e Rimint jemi krenar te prezantohemi si te tille. Shume urime Alban.........

ezhderha

Primus registratum

Librin "24 shqiptare ne drejtimin e Romes" e kam lexu.

Me ka pelqy sepse Albani jep shume referenca dhe bazohet mire ne ato qe thote. Argumentat qe hedh ne mbrojtje te mendimeve te tij me duken bindes.

Shembulli qe me ka mbete ndermend asht arsyeja e futjes se Romes ne lufte me Ilirine e Teutes. Shpesh, fatkeqesisht dhe ne tekstet shqiptare, thuhet se pirateria ilire qe shkaku. Por aty argumentohet qarte se qe aftesia e grekeve me kriju nji turbulline diplomatike mes romakeve e ilirive shkaktari i luftes.
Iliret ishin ne lufte me veriun e Greqise qysh ne kohen e mbreterimit te Agronit, dhe territoret greke sulmoheshin rregullisht. I vetmi shpetim i grekeve qe futja e Romes ne kete mes, sepse ne ate kohe greket e kishin shume te veshtire t'i rezistonin sulmeve ilire, e sidomos ne kohen e Teutes kur keto u intensifikuen si asnjihere.

Per ate qe asht i interesuem ma merr mendja qe libri ka me i pelqy. Ka fakte per Ilirine e iliret qe kurre s'i kena mesu neper shkolla.

Garuzhda

Primus registratum

RIMINI
ALBAN KRAJA, Presidenti i keshillit provincial te emigranteve, nuk eshte menduar dy here ne sallonin e Bruno Vespes, dhe perballe Umberto Bossit nuk ka duruar duke e ftuar liderin Leghist- i impenjuar ne mrojtjen e kryqit ne shkollat Italiane- Duke e ftuar te lexoje mire Vangjelin , dhe ne menyre te veçante ne pjesen qe flitet per ndihmen e te pa shpresve.
Nje leksion Bossit nga ana e Albanit"qe flet me theks rromanjol" siç e ve ne dukje edhe Bruno Vespa.
Marre nga www.albankraja.com

Garuzhda

Primus registratum

Marre nga gazeta "Shqiperia Etnike"
"Lumturimi i Nane Terezes afroi Shqiperine
me Zotin.

Shtypi italian per Shqiperinè.
Te nesermen, tere shtypi italian ka ne vemendje dhe ne plan kryesor lumturimin e Nane Terezes,shqiptares se madhe. Presidenti shqiptare Alfred Moisiu, kryetari i opozites Sali Berisha, shefi i demokristianeve Nikolle Lesi dhe gjithnje ne krye te tyre Alban Kraja. Madje Albania qysh ne tituj. Vetem keta jane figurat e perfaqesise shqiptare qe lakohen ne ceremonine e lumturimit. Te gjithe keta politikan vihen me te drejte pas Alban Krajes, pasi erdhen e iken shpejt, se natyrisht prisnin pune e zullume postesh. Perendimi eshte teper i vemendshem! Vlereson ate qe meritohet dhe jep ate qe meritohet. Ambasadori shqiptar ne Vatikan, Zef Bushati, nuk eshte lakuar fare ne shtypin Italian.
Gjithsesi, le te jemi te gjere, si Nane Tereza et'u drejtohemi politikaneve tane me fjalet e saj: " Une mendoj se politikanet harxhojne shume pak kohe ne gjunje(lutje). Jam e bindur se ata do te ishin politikan me te mire nese do te benin keshtu"
Megjithate, Shqiperia tashme eshte nje shtet qe si me politikane, si pa ta , eshte e bekuar, eshte krenare.

Elvin

Primus registratum

Me pelqen ti Garuzhde se je i mirinformuar:) /pf/images/graemlins/smile.gif

Elvin

Primus registratum

[qb] Pershendetje!!!!!!
Per ata qe qe nuk e njohin Alban Krajen:
Ne maj te 2002 eshte zgjedhur si kanditat i listes iliria .Duke u zgjedhu si konsiljer i keshillit te emigranteve ne provincen e riminit; i vetmi i ketij dhoji ne gjithe italine.Ne qershor te 2002 eshte zgjedhur president i keshillit te larte permendur, detyre te cilen e mban edhe sot. [/qb]

stela thika

Primus registratum

[qb] RIMINI
ALBAN KRAJA, Presidenti i keshillit provincial te emigranteve, nuk eshte menduar dy here ne sallonin e Bruno Vespes, dhe perballe Umberto Bossit nuk ka duruar duke e ftuar liderin Leghist- i impenjuar ne mrojtjen e kryqit ne shkollat Italiane- Duke e ftuar te lexoje mire Vangjelin , dhe ne menyre te veçante ne pjesen qe flitet per ndihmen e te pa shpresve.
Nje leksion Bossit nga ana e Albanit"qe flet me theks rromanjol" siç e ve ne dukje edhe Bruno Vespa.
Marre nga www.albankraja.com [/qb]
besoj qe si shtetas shqiptare, dhe mbi te gjitha qytetare shkodrane, duhet te jemi krenare per veprimtarine e z.Alban Kraja. ne nje vend si Italia, e cila ka nje pershtypje jo dhe aq pozitive ndaj nesh, figura te tilla si, Alban Kraja kontribuojne ne "venien ne drite" te emrit shqiptar. prandaj, BRAVO dhe suksese te metejshme.

p.s. ndersa ty "garuzhda", te falenderoj qe na mban te informuar /pf/images/graemlins/smile.gif

Garuzhda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Elvin:
[qb] Une jetoj ne Rimini It, dhe e njoh nga afer Alban Krajen. Une them qe ai eshte nje njeri i rradhe, dhe fale atij ne shqiptaret e Rimint jemi krenar te prezantohemi si te tille. Shume urime Alban......... [/qb]

stellina

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Elvin:
[qb] Une jetoj ne Rimini It, dhe e njoh nga afer Alban Krajen. Une them qe ai eshte nje njeri i rradhe, dhe fale atij ne shqiptaret e Rimint jemi krenar te prezantohemi si te tille. Shume urime Alban......... [/qb]
[/qb]
Un nuk e njoh,por i vllau asht simpatik /pf/images/graemlins/tongue.gif

Garuzhda

Primus registratum

[qb] Marre nga gazeta "Shqiperia Etnike"
"Lumturimi i Nane Terezes afroi Shqiperine
me Zotin.

Shtypi italian per Shqiperinè.
Te nesermen, tere shtypi italian ka ne vemendje dhe ne plan kryesor lumturimin e Nane Terezes,shqiptares se madhe. Presidenti shqiptare Alfred Moisiu, kryetari i opozites Sali Berisha, shefi i demokristianeve Nikolle Lesi dhe gjithnje ne krye te tyre Alban Kraja. Madje Albania qysh ne tituj. Vetem keta jane figurat e perfaqesise shqiptare qe lakohen ne ceremonine e lumturimit. Te gjithe keta politikan vihen me te drejte pas Alban Krajes, pasi erdhen e iken shpejt, se natyrisht prisnin pune e zullume postesh. Perendimi eshte teper i vemendshem! Vlereson ate qe meritohet dhe jep ate qe meritohet. Ambasadori shqiptar ne Vatikan, Zef Bushati, nuk eshte lakuar fare ne shtypin Italian.
Gjithsesi, le te jemi te gjere, si Nane Tereza et'u drejtohemi politikaneve tane me fjalet e saj: " Une mendoj se politikanet harxhojne shume pak kohe ne gjunje(lutje). Jam e bindur se ata do te ishin politikan me te mire nese do te benin keshtu"
Megjithate, Shqiperia tashme eshte nje shtet qe si me politikane, si pa ta , eshte e bekuar, eshte krenare. [/qb]

Garuzhda

Primus registratum

NJe lajm shume i mire per te gjithe admiruesit e shkrimtarit Alban kraja.
Mbas nje maratone 7 vjeçare arrine te fitoje pafajsine ndaj akuzave te deputetit italian dhe njekohesisht minister ne qeverine Berluisconi, si dhe kryetar i partise Lega Nord Umberto Bossi, nje gje shume e madhe per vete faktin qe perballe njeri tjetrit ishin dy personazhe jo ne pozita te barabarta, por nganjehre edhe e pamundura behet e mundur mjafton te kesh besim ne ate qe ben . Pershendetje dhe shume urime per Alban Krajen.