Nje konfederate Shqiptaro-Sllave!

olti

Neo
Nje konfederate Shqiptaro-Sllave!

Nje ide qe ekziston ne ajer; e hedhur nga dikush ketu. Sa e mundur dhe reale do te ishte nje konfederate mes shtetit shqiptar dhe fqinjeve te tij te vegjel sllave, dmth Mali i zi dhe IRJM. Per mua thjesht nje utopi dhe as qe mund te mendojme dhe as qe kemi nevoje per nje gje te tille, por perseri mbtet per t'u diskuturar.

Blue Gene

Primus registratum
Re: Nje konfederate Shqiptaro-Sllave!

Neo,

une me duket se kam thene per nje TREG te perbashket dhe JO shtet dhe JO me SLLAVET. Kam folur per nje treg ku te perfshihej hapsira entnike shqiptare. Ne nje hapsire te tille kuptohet se ka sllave por jane ne minoritet. Pra nqse je nisur nga kjo eshte keqkuptim.

Shtet me sllavet s'ka per te pasur asnjehere. Integrimet rajonale jane te tipit ekonomik. Kuvendi i Shqiperise nuk pranoi te bashkohej me Jugosllavine me 1948 kur gjithshka ishte gati dhe lere me tani, serbet as qe guxojne t'i fryjne me asaj ideje. Pra, nuk i vlen te diskutohet.

Ajo qe ia vlen te diskutohet eshte se si tregtine e lire me Kosoven, FYROM dhe Malin e ZI ta shnderrojme ne nje zone te lire shqiptare.

Guest

nuk i idihet edhe mund te jete e vertete /pf/images/graemlins/smile.gif

bengu

Primus registratum

Neo....
Utopi eshte nje vend apo gje aq perfekte sa qe mbetet vetem enderr. Une kam jetuar ne federate me sllavet dhe beso, nuk eshte enderr po tragjedi. Me beso, nuk ke cfare e kerkon ate. Nje ide e tille njehere ishte paraqitur nga Adem Demaci, qe do te perfshinte gjithe Ballkanin, por askush nuk i kishte dhene ndonje publicitet. E kuptoj se bota do e bashkohet, por ketu ne Ballkan sa me larg njeri tjetrit jemi, aq me te lumur do te jemi. /pf/images/graemlins/smile.gif

Paqe dhe te mira!

Guest

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb]Nje ide qe ekziston ne ajer; e hedhur nga dikush ketu. Sa e mundur dhe reale do te ishte nje konfederate mes shtetit shqiptar dhe fqinjeve te tij te vegjel sllave, dmth Mali i zi dhe IRJM. Per mua thjesht nje utopi dhe as qe mund te mendojme dhe as qe kemi nevoje per nje gje te tille, por perseri mbtet per t'u diskuturar.[/qb]

antihero

Primus registratum

Po ,existon ideja e "neojugoslavise",6-1+1 pra hiqet Sllovenia e ze vendin shqiperia.
Lidhje vetem me EU-tjeter eshte deshtim.

disku

UNI

kush i tregon keto perralla aman???
o gjyshi neo nga te mbijne keto ide or aman lol??
megjithese me blue gene skam qene ndonjehere dakort..kesaj rradhe me duket ka te drejte mos i bini ne qaf kot lol...

Altaf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]Neo....
Utopi eshte nje vend apo gje aq perfekte sa qe mbetet vetem enderr. Une kam jetuar ne federate me sllavet dhe beso, nuk eshte enderr po tragjedi. Me beso, nuk ke cfare e kerkon ate. Nje ide e tille njehere ishte paraqitur nga Adem Demaci, qe do te perfshinte gjithe Ballkanin, por askush nuk i kishte dhene ndonje publicitet. E kuptoj se bota do e bashkohet, por ketu ne Ballkan sa me larg njeri tjetrit jemi, aq me te lumur do te jemi. /pf/images/graemlins/smile.gif

Paqe dhe te mira![/qb]
Më mirë nuk e thoshte dot askush

goni_gon

Primus registratum

Aman o Neo ti na qenke nostalgjist i madh i sllaveve dhe i grekeve .. Do ishte me mire ate faqen qe ke hapur te ne greqisht ta perketheje ne shqip se nuk kuptojme asgje..Ekame fjalen per ate poezine , perketheje te pakten shqip ta kuptojme edhe ne..

ruud

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Nje ide qe ekziston ne ajer; e hedhur nga dikush ketu. Sa e mundur dhe reale do te ishte nje konfederate mes shtetit shqiptar dhe fqinjeve te tij te vegjel sllave, dmth Mali i zi dhe IRJM. Per mua thjesht nje utopi dhe as qe mund te mendojme dhe as qe kemi nevoje per nje gje te tille, por perseri mbtet per t'u diskuturar. [/qb]
une mendoj qe kjo do ishte nje ide e mire por jo ne kete moment. Personalisht gjithmone kam menduar qe ti zabtojme politikisht, ekonomisht dhe ne kulture sllavet. Ne qofte se keni degjuar NEW IMPERLIALISM.

Dicka e tille do te ishte per shqiptaret e mire veten ne qofte se ne jemi ne pozite ti zabtojme ato.

Nga ana tjeter mendoj qe do ishte e panevojshme. Sci e permenda me siper ne shume thjesht ngaqe jemi dhe popull i zgjuar mund ti shtrime kthetrat tek fqinjet tane.
Dhe fusha e pare eshte ajo ekonomike. Ne qofte se ato do te ishin ekonomikisht te varur nga ne atehere cdo gje do te ishte me e thjeshte.

fatkeqesisht kete po mudnohet te beje serbi me duket perderisa kam degjuar qe ne Shqiperi kane hyre shume biznese serbe. Epo cfare te besh kur kemi nje qeveri Greko-serbe ...

me respekt
Ruud

altinzaka

Primus registratum

O neo cesht kjo teme koti qe ke hapur.. :goofy: ne nga zllavet na ndane gjuha,dhe kultura.mos e zgjasni mo,e pa imagjinushme :devil: per mua kjo eshte teme e mbyllur

DFV

Primus registratum

Duhet te jesh nje liberal fantastik qe te diskutosh kete propozim .Po ne shqiptaret nuk merremi vesh me njeri tjetrin dhe jo me te krijojme nje konfederat me cdo lloj sllavi qofte qe kane qene dhe mbeten armiqte tane tradicional.Ne se bota do te ndryshoj shume nga kjo e sotmja ajo(konfederata shqiptaro-sllave)mund te arrihet pas nja 100 vjeteve!

dirty vegas

Primus registratum

S'e shof ca t'keqe ka krijimi i nje tregu te perbashket me Malin e Zi e Maqedonin? ...n'fakt me sa di une tregtaret e veriut bojn qamet biznes ne Mal te Zi -- kshu qe lidhjet jan aty.

:shrug:

Demetrio Scutari

Primus registratum

Një treg i përbashkët është sigurisht një propozim më pak i çmendur sesa ai i një konfederate, por edhe për këtë aktualisht nuk ka kushte sipas mendimit tim...

Ema

Goddes

(jashte teme):lali miss you fort!

P.s:A ka munsi me njoft noi shqiptar qe s'eshte dursak koht e funit?

asim

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MioSotis:
[qb] (jashte teme):lali miss you fort!

P.s:A ka munsi me njoft noi shqiptar qe s'eshte dursak koht e funit? [/qb]
un nuk jam skam qene dhe nuk do jem

asim

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DFV:
[qb] Duhet te jesh nje liberal fantastik qe te diskutosh kete propozim .Po ne shqiptaret nuk merremi vesh me njeri tjetrin dhe jo me te krijojme nje konfederat me cdo lloj sllavi qofte qe kane qene dhe mbeten armiqte tane tradicional.Ne se bota do te ndryshoj shume nga kjo e sotmja ajo(konfederata shqiptaro-sllave)mund te arrihet pas nja 100 vjeteve! [/qb]
ose kurr