Nga Mpeg2 ne DivX / Xvid ?

durrsaku

Forumium maestatis

Cuna kam nje skede PCI me funksione pc-tv-sat te Pinnacle(pra me pak fjale te ben te mundur kapjen e sinjalit digital nga sateliti qe me pas e shikon ne PC). Nje nga funksionet e shumta eshte edhe regjistrimi i flimave/emisioneve qe transmetohen nga kanalet satelitore digitale. Problemi i vetem eshte qe keto file pasi regjistrohen ruhen ne hard disk ne format .mpeg2, i cili ze hapesire te konsiderushme ne hard disk(psh nje film rreth nje ore e gjysem qe provova te regjistroj zuri gati 3 Gb :eek: ). Me duhet nje program qe te beje konvertim te ketyre file ne format divx ose xvid.Pamja qe me jep Gspot eshte kjo :

gspot.JPG

antares

Primus registratum
Re: Nga Mpeg2 ne DivX / Xvid ?

Te duhen keto programe
1) Virtualdubmod
2) vp62 (gjendet tek www.on2.com) kodeku me i mire ne bote sot per sot, shpejt pritet vp7 (Une kam futur me vp62 Lord of the Rings Tjhe Return of the king! e 1 cd me cilesi goxha te mire
3) ogg vorbis per sound
4) Matroska pack (Formati matroska eshte shume me i mire se avi dhe i takon e ardhmja) ekspertet me kete punojne apo ogm.....
---------------------------------

Pra do hapesh filmin ne Virtualdubmod dhe do ta rikodosh me vp62, per bitrate perdor xvid (ai te thote se me cfare bitrate do punosh per gjatesine e filmit dhe madhesine e target).
Suksese......

durrsaku

Forumium maestatis

Elian ai muhabeti jot kishte pune, une desha noi gjo te shpejte /pf/images/graemlins/tongue.gif

antares rrofsh, vetem se nuk kuptova piken 3 dhe 4 te postimit tend, mgjate do provoj me dy pikat e para dhe do te kthej pergj.

xhaxhi_eli

Primus registratum

Geso, nuk ka decodifikim te shpejte. Une po perdor VP6 ... 1.3 GB mi kthei ne 390MB /pf/images/graemlins/laugh.gif ... damn .. me shpetoi jeten /pf/images/graemlins/laugh.gif (HDD me i llaf) /pf/images/graemlins/smile.gif

edit

Primus registratum

DUWSAKU.

Po qe per mua me i miri tani per tani eshte vetem VEGAS-5 ate perdor dhe kick off te gjitha filet.
Kthen,record,rregullon etje ne cfare do lloj formati filet.
Po pate kohe hidi nje sy ketu kesaj faqeje
http://mediasoftware.sonypictures.com/products/default.asp

Jane shume te shtrenjta si software se jane profesionale.
Ke c'do gje.
Po qe se vendos te maresh ndonje nga keto bejme muhabet ne M.P dhe jo ketu.

durrsaku

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif Elo nuk e kisha llafin per dekodifikimin se e di qe do kohe, problemi o qe te dekodifikosh me ate programin aty siper duhet me i rone nga Kina :tipsy: Mgjate provova kete VP6 me VdubMod dhe mu duk ok, cilesia nuk me del shume e mire ama, psh kur ka levizje te objekteve apo robve gjate filmit. /pf/images/graemlins/smile.gif

Mondi rrofsh, me keshillo ti ke te marr se aty ka shume.

antares

Primus registratum

VP62 i le mbrapa te gjithe kodeket egzistues. Per punen e cilesise duhet te perdoresh profilin e mprehtesise maksimale si dhe te besh "2-pass encoding".
Formati ogg (i zerit) eshte shume me cilesor se mp3 dhe nje ogg me profil 0.20 pra 80 kb/s eshte superior ndaj mp3 me 128 kb/s.
Pra ate hapesire qe do kurseni me zerin do tja shtoni (ne bitrate) figures.....
Matroska eshte ashtu si avi apo vmw nje konteiner pra mban "strime" video dhe audio po puna eshte qe matroska mund te mbaje nje strim video dhe 6 strime audio si dhe subtitles pra ate qe te ofrojne dvd me mpeg 1/2.
Gjithashtu per te njejtin informacion matroska perdor me pak hapesiere keshtu qe perseri fitoni dicka......
===================
Po patet ndonje paqartesi shkruani dhe do tu ndihmoj. Une e di Vegasin po prape asnje program nuk krahasohet per shpejtesi me "vdubin".
Keto dite doli dhe nero recode 2.1.2 me implementimin e h.264, provojeni se eshte shume i mire.....

a1

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Me duhet nje program qe te beje konvertim te ketyre file ne format divx ose xvid.

[/ QUOTE ]

Provo DR Divx

tushi

Valoris scriptorum

kopjoje ktu interdvdcopy 4

mbrapa kur ta hapesh
fut keto te dhana

Mail : vdown.org
Password : nori2nori
License : VVW5ZEWL-K38RRYFG-9ZXT5GHB-4JHQEHZ4
Visa card : 2237

edhe e gzosh /pf/images/graemlins/wave.gif

durrsaku

Forumium maestatis

Rrofshi te gjithe po e kam zgjidhur me Virtual Dub mpeg2, as e dija qe ekizistonte /pf/images/graemlins/laugh.gif