Ne pritje te Nexus 6

Dreamer

Under the Dome
Kush ka info per te le te postoje ketu
Me vone do postoj karakteristikat e Nexus 6 sic njihet telefoni i Google qe kete rradhe eshte fabrikuar nga Motorola qe ben pjese ne grupin Google
Nexus 6 flitet te dale me Android-in e ri 5.0 L ose Lime Pie

Dreamer

Under the Dome
Motox gjenerata e dyte mbase ;)
Si hardware po Motox /2 eshte me i mire ne fakt ama te gjithe tel Nexus jane te studiur e testuar ne 360°
Psh ne tre nexus e fundit instalon pa problem Ubuntu eshte i pre pregaditur edhe ky eshte nje shembull psh ndersa tel tjere u duhet porting etj etj ;)
Pastaj Nexus qe diten e pare 359$ dhe EU 359€ ;)
Ne nje kohe qe LgG2 qe eshte nexus shitej nga Lg afro 600€

Universal

AnonymouS
Google nuk ka më plane për të lansuar një model të ri të telefonit sikurse Nexus 6, thuhet sipas thashethemeve më të reja këtë fundjavë.
Llogaria më e famshme në Twitter për këso lloje informacionesh, @evleaks pretendon se Google po planifikon të lë linjën e pajisjeve Nexus në favor të iniciativës së ardhshme, të cilën do ta quajë Android Silver.

Android Silver e cila ishte paralajmëruar së pari në muajin prill, do t’ia mundësojë kompanisë Google të punojë më ngushtë me prodhues të përzgjedhur, në mënyrë që të sigurojë një përvojë ‘premium’ të pajisjeve Android, të cilat thuhet se do të sjellin disa përditësime të rregullta softuerike.

Gjatë tri cicërimave të veçanta të premten, @evleaks shkroi: "Nuk ka më Nexus 6. Lamtumirë, Nexus. Mos u shqetësoni, ka një linjë të re nga Google, Android Silver e cila do të prezantohet në shkurt 2015..."

Megjithatë, linja e telefonave Android Silver besohet se do të sjell modele të avancuara të pajisjeve, sikurse kultura e tanishme e pajisjeve Google Play Edition, e cila posedon telefonat si HTC One dhe Samsung Galaxy S4.

Kjo, me sa duket është zgjidhja e Google për problemin e gjatë me fragmentimin e madh në Android, dhe me këtë sistemi më i madh operativ mobil gjithashtu është duke shpresuar ti mbajë të interesuar prodhuesit si Samsung larg krijimit të sistemit të tyre operativ.
Burimi: Telegrafi.com

Dreamer

Under the Dome
Programi Google Android Silver thuhet se është i vdekur

Plani për të sjellë në fund të lartë, aksioneve telefonat Android në dyqanet ka dështuar.

nga Ron Amadeo - 17 shtator 2014, 07:06 CEST

71

Programi thuhet se i vërtetë i Google Android Silver tani thuhet se është i vdekur. Sipas informatave, Google është sirtar projektin.

Android Silver është dashur për të marrë të aksioneve të lartë fund telefonat Android në duart e përdoruesve, lloj si programit Nexus, por në një mënyrë që ishte më kryesore dhe përfshirëse e pjesës tjetër të industrisë. Silver do të kishte dhënë dollarë të mëdha ad të OEMs dhe transportuesit në këmbim të fërkimit të udhëzimeve Google. Ashtu si telefonat vargun, Google do të trajtojë software dhe më të reja, dhe ajo do të jetë deri në OEMs për të krijuar "premium" hardware. Programi pritet të nisë në SHBA, Gjermani dhe Japoni në fillim të vitit të ardhshëm, por tani duket si kjo nuk po ndodh.

Informacione per largimin ne korrik të Google Kryeshefi Biznes Nikesh Arora si arsye për anulimin e programit. Arora ishte kampion kryesor i programit brenda Google, dhe me 10 vitin e Google veteran lënë për Softbank, vrulli i programit dështoi.

Sinqerisht, Android Silver kurrë nuk dukej sikur ajo do të jetë mbi të gjitha që të suksesshme. Pika gjithë ishte për të marrë aksioneve telefonat Android në dyqane zgarë, por thashethemet tha se vetëm Sprint dhe T-Mobile kanë qenë në bord në SHBA. AT & T dhe Verizon ishin ndoshta në kundërshtim me programin, pa dyshim i shqetësuar në lidhje me sasinë e pushtetit Google tashmë ka në tregun e smartphone. OEMs do të papëlqyeshme idenë se ata ishin vetëm "tuba memec" për hardware pa ndonjë të thënë në përvojën e përdoruesit. Dhe nëse Silver bëri të zëvendësojë programin Nexus, siç u thuhet gjithashtu, përdoruesit do të jetë i kënaqur që Google nuk është më kusht hapur, të ekosistemit-subvencionuar pajisje anije për gjysmën e kostos së pajisjeve specced në mënyrë të ngjashme.

Midis programin Nexus, Google Luaj Edition pajisje, dhe Android One, Google ka një ton të programeve si kjo tashmë. Dallimi do të ishte që ky sistem kishte për qëllim për të punuar me infrastrukturën ekzistuese të dyqaneve zgarë. Problemi me këtë plan është se transportuesit duhet të vërtetë të bien dakord për të. Kjo tingëllon si kompania ishte në një udhëkryq të "Nexus" ose "Silver Android." Me lider i Android Silver lënë kompaninë dhe Drejtori Google Inxhinieri Dave Burke riafirmuar angazhimin e kompanisë për programin Nexus, rruga ekzistuese të bërë gjëra të fituar jashtë/(arstechnica.com)
Kerkoj falje per gabimet drejtshkrimore por jam me tel
Edhe perkthimi eshte bere me Google Translate dhe mund te kete gabime

Al-Punk

Still here
Dmth Google po thotë me mirë të mos konkurroj me prodhuesit Mobile që të mos humbas tregun e celulareve qe perdorin Android?

Dreamer

Under the Dome
Nuk merret gje vesh se kur eshte leku ne mes nuk dihet
Nexus 6 eshte prodhuar edhe eshte gati te dale po ashtu edhe Nexus 9 tableti ky i fundit i prodhuar nga HTC
Deri tani Nexus ka qene shume i mirepritur nga te apasionuarit e Telefonave shpresoj te vazhdoje te egzistoje si Projekt

Dreamer

Under the Dome
Also known as Motorola Nexus X

General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA
4G Network LTE
SIM Yes
Announced Exp. announcement 2014, September
Status Rumored. Exp. release 2014, October
Body Dimensions -
Weight -
Display Type True HD IPS+ capacitive touchscreen, 16M colors
Size 1440 x 2560 pixels, 5.2 inches (~565 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection TBC
Sound Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
Memory Card slot No
Internal 32 GB, 3 GB RAM
Data GPRS Yes
EDGE Yes
Speed DC-HSDPA, 42 Mbps; HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth v4.0, A2DP
NFC Yes
USB microUSB v2.0 (SlimPort), USB Host, USB On-the-go
Camera Primary 13 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus, optical image stabilization, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection, photo sphere, HDR, dual recording
Video 1080p@30fps, optical stabilization
Secondary 2.1 MP
Features OS Android OS, v5.0 (L)
Chipset Qualcomm Snapdragon 805
CPU Quad-core 2.7 GHz Krait 450
GPU Adreno 420
Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass, barometer
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM
Browser HTML5
Radio No
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors Black, White
- Wireless charging
- Active noise cancellation with dedicated mic
- MP4/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Organizer
- Photo/video editor
- Document editor
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input
Battery Non-removable Li-Po battery (3100mah)*

Info e mesiperme sjane te konfirmuara ne menyre zyrtare nga Google por 90% jane ato qe do te jene ne Nexus 6

Last edited by a moderator:

Dreamer

Under the Dome
Besoj se do jete 350$/€ versioni 16Gb(nqs e fabrikojne nje te tille)
Kurse 32Gb 399$/€

Dreamer

Under the Dome
740x350xNexus-63-740x350.jpg.pagespeed.ic.b0G50jbIWa.jpg

Dreamer

Under the Dome
Po lexoja verdalle sot dhe pashe qe ka pak ndryshime me cfare thuhej ne fillim rreth cmimit kryesisht
Nje, Nexus 6 fillon me 32Gb baze
Dy, Cmimi flitet dicka mes 400/500 €
Tre ,Display flitet te jete 5.6 polsh gje qe sme pelqen fare
Edhe resulocioni do jete ne 4K dhe kjo sme pelqen se baterin e shkrin fare dhe s'duhet asgje aq i larte resolucioni
Shpresoj te mos jene te verteta :S

Al-Punk

Still here
B0ABJOrIUAEbVpF.jpg:large

Fillon nga 649$ thote ne USA. Preorder ne Tetor e shperndarje Nentor.
Google ndryshoi nga celulare te lire ne kategorine e luksit me sa duket...

Nexus i ri do kete një ekran 6-inch - më të madh se të dy iPhone 6 Plus dhe Shënim Galaxy 4. Nexus Google 6 përdor një ekran Quad HD, që do të thotë se teksti dhe imazhet në telefon duhet të vazhdojë të jetë me të vërtetë të mprehtë, pavarësisht madhësisë së tij të madhe. Telefoni ka një procesor Snapdragon 805, një 13-megapixel kamera e pasme, një aparat fotografik para 2-megapixel, një mAh bateri 3220. Memorja do jete 32GB ose 64GB

Dreamer

Under the Dome
Specs
Display
5.96” 2560x1440 QHD AMOLED display (493 ppi)

Battery
3220 mAh

Camera
13MP rear-facing with optical image stabilization
2MP front-facing

Processor
CPU: Qualcomm SnapdragonTM 805 - Quad Core 2.7 GHz
GPU: Adreno 420
Memory: 32 GB, 64 GB

Cmimin nuk e japin dhe del me versionin e fundit Android 5.0 LolliPop (jo LimePie)