NE C'OFTESE NJE DIT KTHEHENI NE SHQIPERI ??

OROSHI

Primus registratum
Re: NE C'OFTESE NJE DIT KTHEHENI NE SHQIPERI ??

Me sa di une njerzit qe jane ne Shqipni mezi presin me ik prej atje.Pra c'm.u.t.i.n do donim na me shku e me jetu atje,te pakten akoma JO!!!!kena dhan nji pjes shum te bukur te jetes sone vetem per te marr letrat ne Evrope apo per t'u fut ne kete vorbull kapitaliste.Dhe sipas disave duhet t'i lame keto gjana fap/direkt si me magji.Jo,Jo,Jo!!!

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue.:
[qb] Gjaja qe me lodh ma shum me njerzit asht kur i pyt per dicka e te pergjigjen per dicka tjeter, ose si ne rastin e masiperm vjen si pergjigje sekondare.
Punen e cmalljes teme e dhashe si shembull me kallxu qe per mendimin tem ne shkoder nuk jetohet, per nji seri arsyesh, kjoshin kto edhe ma banalet, si psh: drita, uje (me u la kur te teket)rruge qe then qafen kry metrit, etj etj.
Pra e thash per ket qellim, e jo me te kallxu ty se si cmallem apo me dit si cmallesh ti.
Gjithsesi ti kthehem prap asaj qe deshta me thane edhe ma pare:
Nji njiri q1 jeton per njifar kohet jashte shqipnijet e sistemohet tuj u fut disi ne at komunitet ku perket, shkollohet, punon etj etj, dmth ka nji jete sociale e nji far ekonomijet qe i lejon personit me ken i zoti i vedit nuk besoj se kthehet me deshire ne shkoder/shqipni.
Ne te kunderten... ndoshta!

Tan t'mirat naqe, kurgja personale /pf/images/graemlins/smile.gif
:wave: [/qb]
O Blue pse po ia fut kot tesh edhe ti a se shikove pergjigjen qe te kam kthy a??Lexo ma poshte apo priton me shku deri atje se jo per gja por une i lexoj krejt ata ca thu ti ,nuk ka kuptim me lexu vetem ate qe ta ka anda ty apo jo se keqkuptohesh mandej.
Ia kalosh mire :wave:

Pop Tart

Primus registratum

Orosh ti ke pak te drejt qe te nevrikosesh po jo dhe aq shume .Se ne nuk ja kemi nisur mire keshtu .Gjith duan te ikin dhe ne vazhdojm dhe kerkojm kushte nga vendi jon . Po se punove token nuk mer gje kshtu qe ne ne shqipri i duam gati dhe tu mos e vrare mendjen se nje dite femijt tane do rriten ne kete vend pa as nje prespektiv po vetem duam te ikim dhe te shkojm neper evrop . Se s'na ben pershtypje dhe kur punojm per nje grek me 10 milek shqip_ose eruro arsyja esht te ikim vetem per vetem qe mos te punojm per vendin ton po per ata qe na urrejn dhe zduan te na shohin me sy si ne vend te kafshes i dukemi po une mendoj po nuk punuam ne mper vendin ton s'besoj se nje i huaj do shoj te na zevedeson neve .Si te jet mire si keq une dua te kthehem dhe as nje her zdo te largohem me kam shume mall per vendin tim .

OROSHI

Primus registratum

Pop Tart,asht tjeter gja puna jote,ti don te kthehesh se sban,kthehu plaku qenin e ngordhur do gjesh /pf/images/graemlins/laugh.gif ,persa i perket punes ne shqiperi,e ku ka pune atje mor vlla!!!Emigrantet ne Greqi po mbajne familjet gjalle,te ishte per qeverine shqiptare ata do kishin vdekur prej unit.Nuk asht puna se nuk don me punu kush,por NUK KA PUUUUUUNEEEE!!

Pop Tart

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Pop Tart,asht tjeter gja puna jote,ti don te kthehesh se sban,kthehu plaku qenin e ngordhur do gjesh /pf/images/graemlins/laugh.gif ,persa i perket punes ne shqiperi,e ku ka pune atje mor vlla!!!Emigrantet ne Greqi po mbajne familjet gjalle,te ishte per qeverine shqiptare ata do kishin vdekur prej unit.Nuk asht puna se nuk don me punu kush,por NUK KA PUUUUUUNEEEE!! [/qb]
Ok pra une po iki dhe te me mbajn ato nga jasht me qe qenka puna kshu . Se tani u morr vesht , kush punon ? budallai e kush ha ? i mencuri, dhe Shqiptaret po jetojn me mire se ato qe jan tu punu neper shtetet e botes dhe une spava njeri duke vdekur per copen e bukes po vetem duke ber qef .Plazhin po lokaleve kinemajave gjithashtu po k'saj i thua vdekje ti ? jo mor lal puno ti dhe une ktu e ha ato andej sjam tu e ba ket pune per ZOTEN .Tani a pajtohemi se po me kundershton si shum ti dhe ju uroj fat enje dit e me pare ju takofsh ne shkoder ishalla . Dhe jam vajz jo djal po skeni faj nga emri dhe me ngaterroni mja kalofshi mire shkodrant e mi te dashure . :wave:

Pop Tart

Primus registratum

Nuk kam qef qe te dalim nga tema une besoj qe e kam sqaruar dhe me lart . Pytja esht cili vend ju duket i pershtatshem per te jetuar ne Shqipri . Une se drejtova pytjen A esht e arsyshme te kthehemi ne Shqiperi se kte shumica e di arsyjen pse se zbesoj se nga qefi te kemi ikur por nga proglemet e ndryshme dhe po ju lutem permbajuni temes <o miqt e mi .> :smash:

bebi

Primus registratum

uuu zog ca ke thane, na shkodrant jena t'qefit e t'shoqnushem e jena ata q1 integrohena ma par se kerkush n'komunitetin e jashtem. :idea:

jena pa komplekse ma beso :rockband:
zog :wave:

o pop thart, si ishte e permbajtuna e tem's?
gjithsesi, t'kisha kshillu me rregullu titullin e temes si fillim, mandej kadal-kadal vazhdimin /pf/images/graemlins/smile.gif .

Pop Tart

Primus registratum

[qb] uuu zog ca ke thane, na shkodrant jena t'qefit e t'shoqnushem e jena ata q1 integrohena ma par se kerkush n'komunitetin e jashtem. :idea:

jena pa komplekse ma beso :rockband:
zog :wave:

o pop thart, si ishte e permbajtuna e tem's?
gjithsesi, t'kisha kshillu me rregullu titullin e temes si fillim, mandej kadal-kadal vazhdimin /pf/images/graemlins/smile.gif . [/qb]
O blue ti ne qoftese ke ankesa ti mund dhe te largohesh prej ksaj teme sa per ta rregulluar temen knaqsija esht e imja keshtu me pelqen mu ok .

bebi

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif
sa her futem ktej ka shkodra :lol: tham me vedi kush t'ka marr n'qaf e t'ka mbush mendjen se neqoftese (nkjoftse) shkruhet NE C'OFTESE :lol:

se ka futem e dal un, e se ca m'pelqen apo jo s'besoj se duhet me ken problem i joti. /pf/images/graemlins/smile.gif

Pop Tart

Primus registratum

[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif
sa her futem ktej ka shkodra :lol: tham me vedi kush t'ka marr n'qaf e t'ka mbush mendjen se neqoftese (nkjoftse) shkruhet NE C'OFTESE :lol:

se ka futem e dal un, e se ca m'pelqen apo jo s'besoj se duhet me ken problem i joti. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Sa mire qe e kuptove mi lol se dhe qa temash hapi une s'besoj qe te hyn gja ne pun apo jo . Megjithate ti je e lir mi zemer dhe mua s'me intereson po thuaj as gje vetem me pelqen ta kuptojm njeri tjetrin, jo te flasim me nje mos perfillje dhe me kuja po une te uroj dit te mbar pashim se tani me duhet te iki .

neta

Forumium praecox

Neqoftese nji dit do te kthehesha, ndoshta ne moshen 60+ vjece, do te kisha deshir me ble nji shpi afer bregdetit e me jetu njaty ne qetesi deri qe te des /pf/images/graemlins/tongue.gif

Sa per momentin, nuk asht reale me mendu me u kthy. Persa i perket Tiranes, nuk kisha shku me jetu aty sikur me ma fal nji prej apartamenteve ma te mira qe mund te ken ba tesh. Jo se kam gja kundra Tiranes, por se nuk me duket se ofron shum pervec zhurmes qe gjehet kollaj ne c'do vend ne bote, edhe mungeses te ligjeve qe asht karakteristike e Shqiperise ne pergjithesi.

ps. Per vajz shkodranen kam nji kshille. Jeta asht teper e shkurter per me e kalu me merzina. Nqs vendi ku je nuk te ban te gzume ktheju, po nuk pate mundesi te kthehesh ke ma leverti me kenaq vedin me ate qe ke per momentin dhe mos me e majt mendjen te urrejtja qe ke per mergimin. Make the best out of it, and live every moment of it.
Take care

eis

Primus registratum

ps. Per vajz shkodranen kam nji kshille. Jeta asht teper e shkurter per me e kalu me merzina. Nqs vendi ku je nuk te ban te gzume ktheju, po nuk pate mundesi te kthehesh ke ma leverti me kenaq vedin me ate qe ke per momentin dhe mos me e majt mendjen te urrejtja qe ke per mergimin. Make the best out of it, and live every moment of it.
Take care [/QB][/QUOTE]

Faleminderit per mendimin e mire qe ke dhe per kurajon qe po me jep,por nuk asht puna urrejtjes,puna asht se edhe nqs se ti fillon me e harru nje merzi ktu nuk ka hall as derman pa te ardh nje tjeter pra ktu nuk te lajne me ba qejf dhe me harru gjanat e kqija .Ky vend nuk asht vend Europian kete e din dhe ti se po e shikoj se jeton ktu ne USA dhe e din pak a shume jeten ktu sa e veshtire asht nuk asht si ne Europe dhe kyt se them une por shumekush,Amerika asht vend i ftohte qe ta merr shpirtin deri ne piken e fundit dhe mbasi ta ka marr te thot ik tesh se nuk kam nevoje ma per ty .Pse si kujton ti asht ky vend kaq i pasun???Ky vend na mori shpirtin tu punu e per ca,per taksa ,avokat,fatura etj etj se nuk po zgjatem ma por gjithsesi une te uroj fat e lumturi dhe me bahet qejfi qe je i/e stabilizuar ktu(se nuk e di a je djal apo vajze qofsh me jete gjithsesi).
Tash tana te mirat dhe GEZUAR! /pf/images/graemlins/smile.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

Ato qe jane ne USA dojne me shku me jetu ne Europe ata qe jane ne Europe plasen me ardhe me jetu ne USA.

Por cila eshte zgjidhja :

JE I KENAQUR ME ATE QE KE, SE VETEM KESHTU E GJEN KENAQESINE.

Ne kerkojne Idealen ne kete bote e cila nuk eshte ideale.Ardhja e shume njerezve ne Amerike e kane konsideru si ardhjen ne parajse. Por ky eshte edhe zhgenjimi i tyre. Nuk ka parajse ne Toke ajo eshte jashte kesaj bote .Duhet pune edhe durim qe ti fitohet parajsa.

Le t'ja bejme shyqyrin asaj qe na ka dhene Zoti se vetem keshtu do te jemi te kenaqur dhe do te gjejme prehje shpirterore.

eis

Primus registratum

:thumbsup: /pf/images/graemlins/smile.gif

neta

Forumium praecox

Vajz_Shkodrane, jeta asht e veshtire gjithkund, edhe asht si ta ndertosh per vedi.
Psh, un personalisht nuk kisha pas qejf me jetu ne Europe (pervec se me shku per pushime). Njesoj bahet qejfi edhe ne USA. Nqs jeton afer New Yorkut po ti diftoj un vendet ku me shku me ba qejf me rini shqiptare (ose te huaj nqs preferon). Pa pune nuk jetohet kerkund, edhe ktu puna asht e nevojshme por e gjen kohen edhe per qejf nqs me te vertet don per me ba qejf.
Anyway ti e din vet, po te tham kto fjale se e kam kalu vet at "smundje" por mu me ka kalu ma shpejt vec (mas nja 8 mujsh), e tesh ktu me jan ba 8 vjet /pf/images/graemlins/smile.gif

Ja kalosh mir e mos u merzit.

ps. femer jam edhe un :wave:

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mystic:
[qb] Vajz_Shkodrane, jeta asht e veshtire gjithkund, edhe asht si ta ndertosh per vedi.
Psh, un personalisht nuk kisha pas qejf me jetu ne Europe (pervec se me shku per pushime). Njesoj bahet qejfi edhe ne USA. Nqs jeton afer New Yorkut po ti diftoj un vendet ku me shku me ba qejf me rini shqiptare (ose te huaj nqs preferon). Pa pune nuk jetohet kerkund, edhe ktu puna asht e nevojshme por e gjen kohen edhe per qejf nqs me te vertet don per me ba qejf.
Anyway ti e din vet, po te tham kto fjale se e kam kalu vet at "smundje" por mu me ka kalu ma shpejt vec (mas nja 8 mujsh), e tesh ktu me jan ba 8 vjet /pf/images/graemlins/smile.gif

Ja kalosh mir e mos u merzit.

ps. femer jam edhe un :wave: [/qb]
Jo maj naqe nqs iku nga Amerika kam ik prej emigrimit krejt une,i kam than bye tane shteteve, edhe mu nuk me pelqen Europa por thjesht e mora si shembull,preferoj me shku ne Shkoder me jetu dhe mas me ndejt rrugave te botes ma ,me mu dhane mundesia iku qysh i tash por ca me ba qe nuk jane tan nje mendimit me mu dhe nuk me intereson se ne ca gjendje asht Shkodra ,per mu asht ma e bukra ne bote ,se askend nuk asht tu e gjet gja ne Shkoder apo ne Shqipni qe po jetojne per dite ,mire tha Pop s'ka dek kush prej s'pa hangrunit,pra si perfundim harrova me shtu edhe dicka sa per me ba qejf ktu,harroje une personalisht nuk mundem me ba qejf ne vend te huj ,tipi jem asht me u merzit ne vend te huj se kam boshllek ne zemer kam mall per njerezit e mi dhe kur e mendoj sa po me kalojne pa i pa dhe sa kan me me kalu, me ik truni prej krejet,lene ma me ba qejf ,ehhhh maj naqe.......nejse tash ia kalosh mire dhe te rujt ZOTI ty dhe tan emigrantat kudo neper bote.

Princesha

Primus registratum

Tashi per ndonje plan kthimit ne shqipni, per mu as qe bahet fjal, jo se nuk mundem po nuk du.
I kam kriju te gjitha ktu, dhe kam jeten dhe shkollen e te gjitha. Por mu me ka lehtesu Zoti pune, se un jam me familje knej edhe flas ma lehte se disa prej jush ktu qe mund te jeni vetem ne emigrim.

Them se ajo dita per tu kthyer ne shqiperi, ashtu si gjithe shqiptaret qe edhe pse nuk e kane ndermend ndoshta, ajo gjindet thelle ne subkoshience te cdokujt, nuk shifet as si pike ne horizont (flas per vedi).
Edhe heren e fundit qe isha ne shkoder, edhe pse u kenaqa me klimen, plazhin, ajrin (sdi pse ky ajri shqiptar ka efekt te vecante te une), prape nuk te shtyhet me nej ma shume se 3-4 jave aty. Nuk e di ndoshta se mesohesh qe gjerat te rrjedhin ne nje menyre tjeter, dhe kur shkon ne shqipni duhet te ndryshosh komplet dhe gjerat me elementare behen problem. Edhe njerezit te duken ndryshe. Po per ata qe s'jan stabilizu ala jashtetit, kuptohet qe kan qef te kthehen ne shqipni. Duke qen realist edhe duke ec me kamb ne toke se si asht gjendja ne shkoder e ne tan shqipnin (edhe megjithese per dit shpresoj qe shqipnia te stabilizohet), prap nuk e shof vedin ne shqipni, as tash e as ne nje te ardhme te shpejt.

Kemi humb gjith ate energji e kohe qe te arrisim deri ktu ku jemi tashi, them se nuk ja vlen, ngaqe shkodra nuk ka cfar me ofron mu(tashi per tashi te pakten).