Ndryshimi i lejeqendrimit nga studime ne pune???

Geti M.

Primus registratum
Ndryshimi i lejeqendrimit nga studime ne pune???

Ciao miq :wub:

Po lureohem ne Milano,them te diskutoj tezin ne nentor,po kam nje problem?
ngaqe permesoja, qe e kam akoma per studime me skadon ne dhjetor,duhet te gjej nje menyre per ta kthyer ne pune,po me kane thene qe behet vetem me kuotat qe dalin ne janar.
Dini ndonje gje me teper se si mund te veproj???
Pres keshillat e juaja,
ju pershendes twincle
:wave:

Florus

Forumium maestatis
Re: Ndryshimi i lejeqendrimit nga studime ne pune???

e kuptoj problemin tend twincle :idea: nje zgjidhje do te ishte qe te rrije per ca muaj pa dokumente, nuk eshte fundi botes :shrug:

rosa blu

Primus registratum

ah mor mik. edhe une e kam kete problem, por per momentin e zgjidha ne kete menyre:
do laureohem ne mars kur permesson per studime e rinovoje ne dhjetor, keshtu jam me document deri ne dhjetorin tjeter. pra ne dhjetor 2004 shtyj permesson :thumbsup: :wave:

Geti M.

Primus registratum

Rrofsh Geek! por permbajtja e atij linku nuk ka te beje me ate qe po kerkoja une, mgjth te faleminderit.
Tani po te drejtohem ty Rosa blu!
Edhe une e mendova te laureohem ne mars dhe u interesova ne questure,shpresoj te mos jene te gjitha njelloj dhe ti ta zgjidhesh prob tend,por mua me thane qe kur do bej rinovimin ne dhjetor,e ti dorezoj doc perkatese!nqs nuk i dorezoj busten me pagesen e univ per vitit e ri,ato do me japin permeso deri ne skadimin e seksioneve te asaj te vitit te kaluar,dmth deri ne mars,e sinqerisht nuk di sa mund te me ndimojne 2muaj me teper.Por degjova,edhe pse jane me shume llafe korridori,qe ka quota konvertimi dhe ne qershor,dhe studentat jane te privilegjuar pamvaresisht nga nr,se siq mund ta dish ne fillim vetem 2 stud per province mund ta benin, arrin te me konfirmosh gje.Mgjth une do interesohem me thelle.
Ne cfare do laureohesh?po tesin per cfare po e ben?
Ju perqafoj Twincle. :kiss:

Geti M.

Primus registratum

Eshte ashtu sic te thashe une!!!ne gjitha questurat e lombardise po nuk i qove rregistrimin e ri ne univ nuk ta japin me per nje vit,me ndimoni :mad:

pippo

Primus registratum

Une nuk e di rastin tend se varet dhe nga dega, une studjoj arkitekture dhe besoj se mbroj tesen andej nga marsi i vitit tjeter kur u interesova ne kuesture me thane qe nuk ka asnje pike problemi se kisha te drejten per permesso deri sa te jepja provimin e shteti per tu bere architekt e te regjistrohesha ne urdhrin e arkitektve ketu ne rome, pastaj dokumentat mi kthejne direkt ( une faktikisht qe tani punoj ne profesionin tim ) po te punoja. Po besoj se per te gjithe studentat ka nje fare kohe nuk besoj se del ilegal menjehre tashti mai dire mai se keta nuk i kupton njeri pastaj eshte dhe berlusca qe qeveris, nuk besoj te me kene genjyer ne kuesture, andej nga veriu jeni dhe me te rept pastaj ..... ishalla eshte dikush tjeter qe di ndonje gje me konkrete qao

Guest

Ej, para ca kohesh nje mikja ime u diplomua ne itali dhe i thane qe i duhet te gjente nje lloj pune qe ti paguanin kontributet dhe kjo mjaftonte te nderonte dokumenta nga shkollim ne pune.
Se persa i perket rregjistrimit ne Albon e profesioni nuk e bejne po nuk pate dokumenta pune...nuk te punesojne po nuk pate dokumenta pune.Jane gjera qe bien ne kontradikte...ama ky eshte fati i nje non EU resident.
Perpiquni te shfrytezoni ndonje njohje per te bere letrat sikur beni ndonje lloj pune dhe pastaj beni dokumentat.