Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Florus

Forumium maestatis
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Duhet te kesh parasysh ca i pelqen djalit moooj dhe jo rambles :tipsy:
interesant ky procesi i ushqyerjes :devil:
 

Rambla

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Ariel :thumbsup: , e kisha menduar dhe une por kisha pikerisht 'problemin' e eres se peshkut.

Flobo va bè qe italianet per pasta e kane mendjen, po ti o çun pikerisht tek 'matriciana' shkove /pf/images/graemlins/tongue.gif , niente pancietta per mua grazie. Hajde me thuaj ndonje ide tjeter /pf/images/graemlins/smile.gif (per te ngrenen rrezik è lui che mi farà fare delle figuracce non il contrario, edhe pse mendoj se di te ushqehem /pf/images/graemlins/laugh.gif :cool: )

mlk, do jem ne france, keshtu qe ti ben per mua ne kete rast. ndonje gje e lezetshme jo shume e ekzagjeruar dhe e rendesishmja siç thashe shpare mos te jete shume e veshtire per tu bere.

flm te treve /pf/images/graemlins/smile.gif
 

MLK

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Atehere rambla te keshilloj ne sallate jeshile me "chevre chaud" ( djathe dhije qe ngrofet ne furre dhe me çerekun e nje arre te qeruar siper e vendos siper sallates jeshil. mund ta gjesh ne te gjitha supermakatet kete djath) per sauce ke te gateshme vinaigrette. Per pjate te keshilloj fillet de beuf aux moriles ( fileto viçi me nje salce me krem qumeshti e me nje lloj kerpudhe qe quhet morille, e ke ose te thate e ble ne kuti te vogla plastike, ne supermarket, ose te fresketa po duhet te shkosh te katunaret te shtune ne mengjes ne pergjithesi e mundohu te gjesh ku ka treg ne qytetin ku je). Pergatitja e thjeshte ne nje tigan me nje luge kafe gjalpe, pasi te kesh ngrohur mire tigani hidh gjalpin e do skuqesh fileto viçi te fresketa (ose entrecôte varet ça ke qef) dhe ne nje tigan tjeter do hedhesh rreth 200 grame kerpudha (nese nuk gjen morille mund te perdoresh champignon de Paris qe jane kerpudha klasike te bardha) dhe kur fillojne qe te leshohen pak fare shtoi dhe kerpudhave nje gjysem luge gjelle me gjalpe e leri te skuqen pak (perzjeji gjithe kohen qe te skuqen ne menyre uniforme) dhe kur shef qe fillojne te nderojne ngjyre (doré te arte) hidhi rreth 15cl kreme qumshi, pak piper e pak kripe e perzjeji deri ta te trashen pak (rreth 5 a 10 min me flake jo te forte) kete ua hedh siper filetove qe ke skuqur dhe i servir ne tavoline, duke bere kujdes per disenjon e pjates ( preferoj te jene pjata te medha me te kendeshme per syrin) per embelsire te keshilloj te blesh profitefoles ke te gateshme e te mira. Nje keshille mos neglizho veren ka plot te mira me çmime te arsyeshme, nese nuk njef mund te keshilloj. Ne fund duhet te pish nje shishe champagne ose cremeux e mund te keshilloj gjithashtu per shishen. Nese nuk te shkon si menu mund te te keshilloj te tjera po nuk di gustot e atij cheri-t tat lol
 

Rambla

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

merci /pf/images/graemlins/smile.gif . pak a shume diçka e tille me interesonte. mgjth mund te me tregoni serish ndonje recete tjeter.

champagne-n po ja lej ne dore atij /pf/images/graemlins/tongue.gif
 

Florus

Forumium maestatis
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Rambla, bej kte qe te tregosh qe ke msu cik nga traditat vendase :devil:


Risotto alla Milanese

Ingredienti:
400g. di riso, mezza cipolla, 70g. di burro, 70g. di midollo di bue, brodo, parmigiano, zafferano e sale.

Preparazione:
Tritate finemennte la cipolla e fatela imbiondire in casseruola con burro abbondante e il midollo di bue. Unitevi quindi il riso mondato e, mescolando, fate che assorba bene il grasso. Aggiungete al riso due o tre ramaioli di brodo e il sale occorrente, tirate poi a cottura con altro brodo, unito sempre un pò alla volta. Quando il risotto è quasi pronto, aggiungetevi una puntina di cucchiaio di zafferano sciolto in un goccio di brodo e infin eun pezzetto di burro. Servite con abbondante parmigiano, facendo attenzione che non sia troppo asciutto.-


Tempo di cottura: 30'

Nazione: ITALIA Categoria: Risotti
Regione: LOMBARDIA


po qe se e ke te veshtire atehere bej "pasta di riso" /pf/images/graemlins/tongue.gif e ke parasysh gerri scottin..
 

Rambla

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Eshte si me i bo nje durrsaku 'barbun te skuqur' :lol:

vazhdoni, tanto une valutoj pjatat.

Grazie tante /pf/images/graemlins/smile.gif
 

true confidental

Forumium maestatis
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Rambla kam nje ide per embelsiren , banana split with whipped cream , pra akullore me banane frut /pf/images/graemlins/smile.gif me cream siper, mund ti shtosh edhe ndonje frut tjeter per dekoracion

P.s edhe mua ideja e pare qe me shkoi ne mendje ishte ajo qe ka rekomanduar MLK :thumbsup: , fileto vici me cream, e shijshme.......
Flobo qenka burim recetash, at least po i shfrytezojme ne te tjeret qe sjemi ne Itali /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Florus

Forumium maestatis
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

aaaa per embelsiren kam nje ide me te mire (meqe do shkosh ne francezih :book:

Crépes all'Arancia

Ingredienti:
Ingredienti: 12 crépes, un bicchiere di latte, 100 grammi di panna, 80 grammi di marmellata di arance, 50 grammi di zucchero, 30 grammi di farina, un uovo, un'arancia, un bicchierino di Aurum, foglioline di menta.


Preparazione:
Sbattete l'uovo con lo zucchero e la farina, unite la scorza grattugiata dell'arancia, il succo filtrato, la panna e il latte. Portate a ebollizione mescolando. Spalmate questa crema sulle crépes, arrotolatele e disponetele su un piatto di portata. Prima di servirle, irrorate con la marmellata sciolta con poca acqua e il liquore. Guarnite con foglioline di menta.


Tempo di cottura: 15'

Nazione: FRANCIA Categoria: Dolci


po pertove shko ne nje nutelleria dhe thuj: mi fai il pieno? :tipsy:
 

Rambla

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Edhe une per ashtu e kisha, se internetin di ta perdor dhe vete. /pf/images/graemlins/smile.gif
mendova ndonje gje me interesante qe mund te me shpjegonit ju si mund ta gatuaja.
gjthsesi me keni thene ca ide /pf/images/graemlins/smile.gif
 

blendiys

Primus registratum
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

Do te kisha ndihmuar dhe une por ne kete ore te dites me mire te diskutojme per llojet e kafeve /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Guest
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

/pf/images/graemlins/smile.gif
Rambla! te ndihmoj une

Ja nje gje e castit qe sapo e gjeta ne internet

Simple Mac 'n Ham Dinner


Prep Time: 15 min
Total Time: 15 min
Makes: 2 servings

1 pkg. (7-1/4 oz.) Macaroni & Cheese Dinner
1 pkg. (6 oz.) OSCAR MAYER Deli Style Honey Ham, chopped
2 cups peas
1/2 cup BREAKSTONE'S or KNUDSEN Sour Cream

Simple_Mac_n_Ham_Dinner.jpg


PREPARE Dinner as directed on pkg.
ADD remaining ingredients; cook until heated through, stirring occasionally.


/pf/images/graemlins/smile.gif
 

Guest
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

ja dhe embelsira:

Mousse in Minutes

Prep Time: 5 min
Total Time: 1 hr 5 min
Makes: 6 servings, 1/2 cup each

2 cups cold milk
1 pkg. (4-serving size) JELL-O Chocolate Flavor Instant Pudding & Pie Filling
1-1/2 cups thawed COOL WHIP Whipped Topping, divided
Mousse_in_Minutes.jpg
:wink:
POUR milk into large bowl. Add dry pudding mix. Beat with wire whisk 2 minutes or until well blended. Gently stir in 1 cup of the whipped topping.
SPOON into serving bowl or 6 individual dessert dishes.
REFRIGERATE at least 1 hour or until ready to serve. Top with remaining whipped topping and 1 to 2 chocolate curls just before serving.
 

Guest
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

ka dhe te tjera receta te shpejta po nuk i hani makaronat

ja:

GREY POUPON Classic Chicken Dijon

Prep Time: 10 min
Total Time: 30 min
Makes: 4 servings
Chicken_Poupon.jpg

2 Tbsp. GREY POUPON Dijon Mustard
1 Tbsp. water
1/2 tsp. garlic powder
1/4 tsp. Italian seasoning
4 small boneless skinless chicken breast halves (1 lb.)

PREHEAT oven to 375°F. Mix mustard, water, garlic powder and Italian seasoning.
PLACE chicken in shallow baking pan. Brush evenly with the mustard mixture.
BAKE 20 min. or until chicken is cooked through.
 

Guest
Re: Ndihmeeeee!!!!! Ndihme emergjente!!!!

ja dhe nje tjeter me oriz:

Cheesy Rice
Prep Time: 5 min
Total Time: 15 min
Makes: 6 servings

2 cups water
2 cups MINUTE White Rice, uncooked
8 cups 2% Milk Singles

BRING water to boil. Stir in rice and 2% Milk Singles.
COOK and stir until 2% Milk Singles are melted; cover.
REMOVE from heat. Let stand 5 minutes. Stir.
Cheesy_Rice.jpg

p.s.
Special Extra
For a vegetable side dish, add cooked carrot slices, broccoli florets or chopped red and green peppers.
Variation
For two servings, prepare as directed using 2/3 cups each water and MINUTE White Rice and 4 2% Milk Singles.

====
kaq tani se u lodha :rolleyes:
 
Top