Ndihme per instalimin e Windows XP

Djep

Forumium maestatis
Ndihme per instalimin e Windows XP

I bera nje download Xindows XP nga kazaa, e hodha ne CD dhe e kopjova ne comp. e shtepise (i cili punon me Windows 98) per ta instaluar.
Fillova setup-in (duke zgjedhur kutine "update windows") mirpo pas disa sekondash me dha kete pergjigjje:

"Setup has detected 32 mgb of RAM in your computer, but it needs 64 in order to install"

Duhet te shtoj gjithashtu se comp. im ka akoma rreth 3.25 ggb bosh - apo kjo RAM eshte dicka tjeter? Di ndonjeri te me thote se c'duhet te bej qe ta instaloj me sukses Windows XP?

GuJack20

Primus registratum
Re: Ndihme per instalimin e Windows XP

RAM - Random Access Memory nuk eshte hard-disk por memorja "e gjalle" e kompjuterit. Duhet te shtosh dhe te kesh te pakten 128MB qe te punosh disi me WindowsXP. Si sistem eshte relativisht i rende dhe kerkon goxha hardware.
Na thuaj çfare karakteristikash ka PC jot, Processorin, Hard Disk (total) qe te te them se si do ece WinXP ....

Sulo_Kapedani

Primus registratum

Djepo sqarimin ta tha GuJack20 po dua te shtoj qe edhe me 64 MB(qe eshte minimumi i domosdoshem) XP ecen mire . po gjithsesi kujdes me driverat sepse mund qe te mos jene kompaktibile me Windows XP prandaj si fillim kerko driverat e kartes se zerit,modemit dhe kartes grafike per XP nepermjet Internetit e pastaj tento ta instalosh.
Gjithsesi edhe po e instalove mund ta cinstalosht per 15 edhe kthehesh perseri ne Win98.
Shendet
RReBeLii

Darien

Primus registratum

winXP punon me 64MB RAM, po vetëm sistemi, pa programe të tjera do përdori 40-50; po shtove një program antivirus do marri dhe ai 9-12

si rezultat, çdo program që do përdorësh do ketë nevojë që sistemi të kalojë një pjesë të memorjes nga memorja fizike në atë virtuale (në disk), gjë që e ngadalëson shumë kompjuterin; po të duash të përdorësh dy programe njëkohësisht ka shumë mundësi të të bezdiset kompjuteri

në këtë rast më duket më mirë të rrish me win98 derisa t'i vijë koha që s'bën më fare kompjuteri dhe duhet blerë i ri

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Darien:
[qb] ....në këtë rast më duket më mirë të rrish me win98 derisa t'i vijë koha që s'bën më fare kompjuteri dhe duhet blerë i ri [/qb]
ta mbeshtes mendimin... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Djep

Forumium maestatis

Atehere me shumice votash, u vendos. Po mbaj Windows 98: comp. qenka shume i motshem per Windows XP.

Falemnderit te gjitheve per keshillat.

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Djep mbi Barrikada:
[qb] Atehere me shumice votash, u vendos. Po mbaj Windows 98: comp. qenka shume i motshem per Windows XP.

Falemnderit te gjitheve per keshillat. [/qb]
AMON O DJEPO TANI QE E MESOVE NA BEJ NOI FOTO,PER KOK TATE AMON /pf/images/graemlins/laugh.gif PO NGA ATO QE DIN TI EHHH!!! :smash:

Djep

Forumium maestatis

Hala don foto ti mer? Mir mir, qef pac. Ti e din qe un s'pertoj shum. Po edhe ti m'ke borxh 1 foto ama. Kujtoja i cik asaj durrsakes tate se ka harru m'duket.

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Djep mbi Barrikada:
[qb] Hala don foto ti mer? Mir mir, qef pac. Ti e din qe un s'pertoj shum. Po edhe ti m'ke borxh 1 foto ama. [/qb]
KE MER DJEPpATE TE TIMEN KUR KAM DALE NE PLAZHIN E NUDISTAVE??? /pf/images/graemlins/laugh.gif E PSE JO /pf/images/graemlins/wink.gif

SkinArt

Primus registratum

Djep XP mjaftohet me
PENTIUM 4
RAM 128/384(Rekomandohet) ose 512 te jesh brenda
HD 40GB/80(Rekomandohet)
CPU 2.00GHZ
me kaq ose me te tjera XP Ecen normal fare duke hap programe nga Photoshop deri tek all macromedia etc... dhe te punosh rahat pa te sjell probleme