Ndihme: kur ndez kompjuterin, mbas disa sekondash me hapet cd-rw!?

milanistii

Primus registratum
Ndihme: kur ndez kompjuterin, mbas disa sekondash me hapet cd-rw!?

gjithmone kur ndez kompjuterin ne fillim sa shtyp butonin mbas disa sekondash me hapet cd-rw a ka ndonje komande a ndonje gje tjeter qe ta besh te mos hapet

la_morte

Forumium praecox
Re: Ndihme: kur ndez kompjuterin, mbas disa sekondash me hapet cd-rw!?

Fillimisht postuar nga milanistii:
[qb] gjithmone kur ndez kompjuterin ne fillim sa shtyp butonin mbas disa sekondash me hapet cd-rw a ka ndonje komande a ndonje gje tjeter qe ta besh te mos hapet [/qb]
kontrollo a ke driverat e duhur te instaluar. provo te fshish ata ekzistues edhe te riinstalosh driverat e rinj. Cfare sistemit operativ perdor?

GuJack20

Primus registratum

Nese ndodh sapo shtyp çelesin (d.m.th akoma pa u startuar Windows) athere ai ka ndonje prob si hardware...

el_magico

Primus registratum

shko tek run->msconfig
do te te dale nje window e re qe thote "System Configuration Utility"

Kliko tabin "startup" dhe uncheck te gjitha.

good luck

aspahiual

Primus registratum

Po cne cd-rw me startup?S'ka lidhje fare startup me cd-rw.Shiko driverat siq te tha dhe la_morte

Erjon rapper

Forumium praecox

Driverat ose mund te jete edhe ndonje problem i Hardware (CD-RW) :rolleyes:

Genci Deljana

Primus registratum

Shiko Startup se mos ke instaluar ndonje program qe shkruan disqe si Nero

ludwig

Primus registratum

Provo nje startup disk ose nje sistem tjeter operativ (linux, ms-dos). Po ndodhi perseri eshte problem hardware, megjithese nuk besoj te jet kjo. Do jet problem i windows xp.

qoska

Primus registratum

o lale kontrollo kabllin qe lidh cdrom me motherboard ose ndonje opsion ne bios perndryshe o ke ndonje problem ne ushqyes provo nderro koken e ushqimit ose nderro cdrom se ka problem.
E fundit kontrollo ndonje jumper po si e pamundir

une_une

Primus registratum

Corrupted BIOS. Flash BIOS. Eshte CD-RW? Paskeni ndonje segment ne ROM ne BIOS qe nuk kupton dot pershembull interleave coding. Eject eshte veprim si ne C. return 1; Abort;
E kam degjuar disa here kete problem te diskutohet. Kompjuteri in starts-up BIOS kontrollon hardware.

Windows i jep instruksionet me ane te BIOS ne rregull me vone kur perdor CD-RW. Besoj nuk ke pasur probleme te perdoresh CD-RW nga Windows??? Windows kur eshte instaluar ka bere detect CD-RW edhe e di cfare instruksione duhen dhene. BIOS eshte ROM.

Flash me versionin me te fundit BIOS.
mbas BIOS apply windows xp service pack.

nikas

Primus registratum

o miku ska te bej me asgje nga ato qe te thone keta cunat. Ai eshte nje si tip virusi qe e bejne ketu ne Amerike nxenesit per te mesuar se si mund te shkruash nje program me te cilen ty mund te accesesh cd/rom-in duke shruajtur nje high level language edhe te veproj si low machine language, nuk eshte ndonje gje e keqe. Thjesht mundohu ta gjesh ate virusin me ndonje antivirus ose ktheje komputerin disa dite mbrapa derisa te jete para dites qe ty e more ate virus e ke mare me e-mail. Te ndodh qe pasi e hap komputerin hapet vet cd-romi. e pesova edhe une nje here.

alfred

Primus registratum

Nuk ka si te jete problem as i windows as i driverave sepse hapet para se te boot-ohet. Mua me ka ndodhur me nje PC te ri qe nuk ka sesi te kishte marre virus por une mendoj se eshte problem fizik i cili kur Bios ben kontrollin thjesht hap CD RW.

Une per momentin e kam lashe ashtu por kur te iki nje here tjeter tek ai qe ka kompjuterin do provoj te verifikoj fishat apo ta provoj ne nje pc tjeter, ose nje cd rw tjeter ne te njejtin pc.

Hajt mirupafshim