Ndihmë rreth " eDonkey2000 "

Rima

Primus registratum
Ndihmë rreth " eDonkey2000 "

Nese mundet ndokush i cili ka njohuri per kete te me ndihmoje apo te jape ndonje spjegim se si mirren filmat nga ky program dhe se si behet regjistrimi ne te sepse mua me kerkon te regjistrohem.
Kerkoj prej anetareve te forumit informata me te hollesishme rreeth ketij problemi

ladio

Primus registratum
Re: Ndihmë rreth " eDonkey2000 "

Une kam perdor eMule dhe eshte shume e lehte. Thjesht instaloje dhe punon vete. Ne qofte se je prapa firewall ateher ne firewall forward paketat qe vijne ne portet TCP dhe UDP te eMule ne IP e kompjuterit qe ti e ke instaluar ate.

cheers,

antares

Primus registratum

E-donkey ecen per bukuri edhe pa e rregjistruar fare! E-mule eshte me i ngadalshem po ne kerkim eshte i afte te gjeje shume me teper filma/programese e-donkey!
Ki kujdes qe te kesh portat e duhura te hapura (mos te kesh meszhin "unreacheable")!
Une i perdor te dy se plotsojne njeri-tjetrin!

MLK

Primus registratum

e-mule eshte program per ata qe kane njohuri bazike dhe nuk duan te çajne derrasat te merren me programime apo instalime programesh me te komplikuara. Normalisht eshte plug end play po varet nga vendet qe jetoni. P¨sh ne disa vende evropiane disa provider reduktojne se tepermi shpejtesine e download per portat 4662 dje 4672 qe perdor automatikisht versioni e-mule qe gjejme ne web. Ne pergjithesi keshillohet qe te perdoren portat 20001 e siper. Per ata qe jane me te familjarizuar me informatiken dhe soft-et qe gjenden per P2P ne web me efikas jane rrhetet Be-torrent ku shpejtesia e download arrin nga 300 deri 900ko/s e ne kete menyre filmat jane shume me kollaj te shkarkohen ne kohe rekord.
Ndersa e-mule mesataren e ka te 80ko/s e mua maksimumi me ka rritur 250ko/s keshtu qe diferenca eshte e madhe me be-torrent.

antares

Primus registratum

Po ama bittorrent nuk e ka aq te pasur gamen e materialeve disponibel....
Shpejtesia varet....
Une p.sh arrij dhe 1-1.5 Mb/s me e-mule (upload >= 100 kb/s)!
Kuptohet kur ve 30-40 downloade ne paralel.
E-Donkey ka 5-6 parametra per te rregulluar ndersa e-mule (neo-mule mod) ka nja 40-50 parametra!
Po sigurisht nuk eshte program per tu perdorur me dial-up se do 24-48-72 ore qe te jape rezultate optimale.

MLK

Primus registratum

Duhet preçizuar ndofta qe 1Mo/s = 8Mbps pra ne rastin konkret antares flitet per 1.5Mbps / 8 = 190 Ko/s /pf/images/graemlins/wink.gif . E-mule ka mode te ndryshme e programe te ndryshme qe mund te perdoren te cilat jane open source po me thene te drejten nuk ka ndonje ndryshim te madh.

antares

Primus registratum

Patjeter qe duhet vene ne dukje qe 1 kb eshte tjeter dhe 1 KB tjeter. Shpesh lindin ngatrresa midis personave kur nje flet me kilobit dhe tjetri me kilobajt!
Une punoj me kabell (256-kb/4Mb)/s, pra maksimumi i downloadit (teorik) eshte 350 kilobajt per sekonde!
Te perbashket keta rrjete kane rrjetin (me servera edonkey) po sejcili lidhet me rrjetin (pa servera) overnet dhe kademlia!
Ne fakt e-donkey te jep rezultate me te shpejta (kur ka source te mjaftueshme) edhe per arsyen se perdor nje teknologji (hoarding) qe e-mule nuk e perdor (komuniteti i e-mules eshte mjaft kritik ndaj perdorimit te kesaj teknologjie), arsyet jane te ngatrruara...

MLK

Primus registratum

P2P eshte i bazuar mbi principin "sa me jep aq te jap" pra sa me teper te japesh ne Up aq me teper pike fiton dhe rrjedhimisht ke me shume "kliente" qe te japin dhe je prioritar "ne rradhe" kur konektohesh.Une per vete kam nje UP per e-mule prej 120Ko ose 960Kbps keshtu qe arrij te fitoj pike shume shpejt. Ndersa per te marre kapaciteti maksimal e kam deri 20Mbps pavaresisht se nuk me duhet e nuk e shfrytezoj akoma te gjithe kete kapacitet. Keshtu qe me Be-torrent eshte interesante e merr pa dhene gje /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Ore MLK! Mos je ndonje ISP ti se po me cudit me kete shpejtesi qe ke.
Une kur punoja per nje ISP ne Shqiperi kishte down. 2Mb/s dhe paguante 9 000$/muaj!
Kete shpejtesi e ke ne shtepi apo ne pune?
Mesa di une vetem kompanite gezojne (paguajne sigurisht) bandwidthe (debite) te tilla.
:wave: :wave:

MLK

Primus registratum

Jo jo nuk jam ISP¨dhe kete debit e kam ne shpi e jo ne pune /pf/images/graemlins/wink.gif Une per vete perdor teknollogjine ADSL2+ e cila ne teori shkon deri ne 25Mbps po te kompania qe une kam abomimin eshte e bllokuar 20Mbps per momentin ne down e ne 1.2Mbps ne upload. Hidh nje sy ketu e do ta kuptosh qe egziston po ndofta ke te drejte qe çuditesh pasi eshte e para ne Evrope qe perdor kete teknollogji http://www.free.fr/

antares

Primus registratum

Sigurisht qe nuk kam pse ve ne dyshim fjalen tende! Europa ecen me sa duket si mekanizem me gunga.....
Qendron pak mbrapa per nje kohe po pastaj ta merr ne kthese dhe te le mbrapa.... :lol: :lol: :lol: