Ndertimi i kishave ne shqiperi ne stilin greke

altinzaka

Primus registratum
Ndertimi i kishave ne shqiperi ne stilin greke

Ndertimi i kishave ne shqiperi ne stilin greke,eshte nje grushte i forte qe i jepet kultures shqipetare,dhe do ta denoje historia.MIREPRES MENDIMET E JUAJA
thumbsup.gif

someone

Primus registratum
Re: Ndertimi i kishave ne shqiperi ne stilin greke

nqs do te varej nga une do te perzeja te gjith prifterinjte greke duke filluar me Janullatosin, sepse ska kuptim qe Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqiperise te drejtohet nga greke. por car ti besh qe ka gjithe ato emigrante ne Greqi, dhe kjo na detyron te mbajme Janullatosin me shoke.

sa per punen e kishave te stilit grek, une mendoj ska shume ndryshim midis stilit grek dhe atij shqiptar, sepse mos harro qe jemi vende fqinje. nqs e ke fjalen per manastire per murgj, nuk mund te pergjigjem se vete skam pare asnji te tille ne Shqiperi.

megjithate, per mendimin tim cdo lloj influence e huaj ne fete shqiptare, qofshin keto greke, arabe e ku ta di une, s'na ndihmon dhe s'na duhet, sepse ne kemi mjaft kulture tonen, dhe s'kemi nevoje per ekstremizem.

genti

Primus registratum
Re: Ndertimi i kishave ne shqiperi ne stilin greke

Eshte e vertet!
Para kater vjetesh u ndertua nje e tille ne nje fshat 10 km. larg qytetit tim.
Dhe nje dite takoj sipermarresin e firmes qe po e ndertonte,sepse edhe ai frekuentonte shpesh te njejton lokal dhe me tha se:
&quot;Komuna e atij fshatit e miratoj vendimin e ngritjes se kishes me qellimin e vetem qe <span style="font-weight: bold">te papnin disa vende pune per banoret e fshatit,si dhe te perfitonin ndonje &quot;thele&quot;nga fondi i derdhur</span>&quot;.
Tani ne do na pelqente te shihnim nje xhami ne vend te kishes por prapseprap realiteti yne i hidhur ngelet &quot;ky&quot; qe eshte.